Johanna Kajson

Pionerna som blommat för oss i 10 år..

Vill ni följa med mig ut i min trädgård en sväng?

 

 

Vi går runt hörnan bak till mitt nya uterum för där mina vänner… Där blomstrar de vackraste pionerna jag har och de dofta magiskt!!! Jag köpte dem på kruka med mamma för 10 år sedan inför vårt bröllop och planterade dem i trädgården i Eslöv som minne för bröllopsåret… Sen har den flyttat med hem hit och blommat varje år och trots att den fick bo i kruka i år så mår den bättre än någonsin. Är det ett tecken?

 

 

Åh blir alldeles pirrig i magen av hur vackra de är!!

 

 

Här inne sitter jag och jobbar idag i lugn och ro.. Känns skönt att komma ikapp med de kommande 3 gigantiska bröllopen som jag ska lyckas leverera närmsta månaden nu men det känns absolut bättre att göra det i en sån här lugn och mysig miljö… Får leka semestermood mitt i det liksom… Bordet känner ni ju igen för det har vi flyttat ut från matrummet och stolarna klickade vi hem härifrån.  Har inte hunnit mysa till det med ljus och lyktor och sånt än men det får ta sin lilla tid… En soffa från K-rauta fick vi hem också iaf för att kunna ligga och chilla här inne i sommar så det är en bra start!

 

På vägen bort mot gästhuset så kan man spana på mina gigantiska dahlior som verkar bli precis så stora som jag drömde om. Ville att de skulle TA ÖVER när man kommer in detta hållet till altanen och när blommorna väl slår ut är de STORA om ni minns min dahliarabatt i fjol? Kommer bli magiskt!

 

 

Och här har vi rosenrabatten med en härlig mix från rosor jag fått vid olika tillfällen…

 

 

Dessa fick jag min första mors dag i huset av Rickard. De köpte hos Pretty Flowers i Lund minns jag, åh tips på fantastisk blomsterbutik och florist!

 

Där finns även dessa otroliga rosorna som jag fick med mig hem från Åsa och Pontus fantastiska midsommarbröllop 2017 efter att de hade en massa trädgårdsrosor vid vigseln på kruka så den får mig att tänka på dem varje år.

 

 

Och sen är där lite andra rosor jag fått från mamma och pappa och någon jag köpte själv blandat med lavendel… Framför huset blommar denna magiska rosen också som doftar SÅ MYCKET så bara man går förbi huset så får man doften av gammeldagsros – precis så som det alltid doftat i Borstahusen när jag gått på gatorna där… Det pirrar i hela magen av det1

Och såklart tar jag in blommor efterhand och njuter och doftar. ÄLSKAR BLOMMOR och önskar jag hade en större trädgård så jag kunde ha ännu fler rabatter…

 

 

 

Nu ska jag fortsätta med bröllopsjobbet och sen ska jag ta ett dopp i poolen med barnen!

Ha en fin tisdag- och kom ihåg min midsommarkransguide på hur du gör en snabb och SUPERNKEL miidsommarkrans! Johanna Kajsons tjoff-tjoff krans gör att alla som aldrig vågat göra en midsommarkans fixar det i år!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Jag införskaffade blommor igår och imorgon ska jag följa din guide, kommer bli toppen tror jag! Ha en fin midsommar!

    1. johannakajson

      Åh ja det förstår jag, men man kan gå loss med krukor på balkongen, jag har ju nästan bara krukor på baksidan och där trivs pioner, dahlior och luktärter och allt möjligt 🙂