Johanna Kajson

Min inre schimpans är som en 3åring

 

Kolla vad som står och doftar på mitt bord framför mig nu:

 

 

Inte bara 5 fantastiska pioner som jag köpte till mig själv utan även små ljuvliga liljekonvaljer som jag plockade på min promenad igår, de dofta MAGIIISKT och att dra in den doften i näsborrarna är verkligen något som skapar FÖRUNDRAN i kroppen – och just den känslan är antiinflammatorisk. Cool va?

Hela maj månad kan man ju passa på att stanna upp och ta in varenda ny knopp och blad, dofta på syrener, hägg och liljiekonvalj och se hur ens tulpaner man grävde ner som torra små bollar till lökar i höstas nu står så praktfullt och ståtliga i rabatten. Det är OTROLIGT! Så förutom att äta antiinflammatorisk mat, att se till att man inte stressa, att få bra sömn – gärna somna innan 23 på kvällen för att hålla den naturliga rytmen i kroppen och att röra på sig så är faktiskt att känna förundran en magisk kraft för att leva antiinflammatoriskt.

Detta och mycket mer pratade Maria Borelius om igårkväll när jag tog med mamma på hennes föreläsning i Malmö – en av hennes upplevelsepresenter när hon fyllde 65 förra månaden… Mamma har alla Marias böcker och har henne som GURU kan man säga så det var kul att se henne live också även om föreläsningen i sig var lite för basic för oss som redan hade läst och levt så här ett tag. Men det är alltid bra med påminnelser – min viktigaste påminnelse igår var att inte ha för höga krav på mig själv i det antiinflammatoriska tänket – att leva 80/20 blir kanonbra och att generellt kunna äta något sånt som köttbullar och potatismos med om jag är sugen på det MEN alltid lägga till grönsaker – gärna 4st – för att sänka inflammationsmarkörerna på måltiden när jag väl äter så helt enkelt. Bara man äter lingon till så sänker man inflammationsmarkören rejält – en så enkel sak.

 

 

Sen var min andra lärdom det här med när man VILL träna varje dag, skippa chokladbiten osv men så står man där ändå helt plötsligt och mumsar choklad och tänker ”jag orkar inte träna, jag skiter i det – jag vill hellre se en serie” och att det då är vår ”inre schimpans” som pratar och inte JAGet och vad man själv vill. Och att den inre schimpansen är som en 3åring – den tänker otroligt långsiktigt och vill bara ha det enkelt och kul. Alltid. Så jag gillar listan hon pratade om här ovan om hur man ska hantera sin inre schimpans. Framförallt att muta den som man mutar en 3åring, haha.

 

 

Vi hann äta en mumsig middag på Ruths i Malmö också, älskar det stället men har fortfarande aldrig ätit frukost där så det har jag som sikte att göra snarast!

 

Över till något annat – kolla hur här såg ut på baksidan för ett år sedan när vi hade kämpat hela mars och april med att gräva upp rabatter, driva upp dahliaknälar och göra min drömrabatt:

 

 

Och SOM den blommade sen!! Sååå vackert hela sommaren med lavendel, pioner, rosor och massor av Dahlior – nu blev det ju ett trädäck i år istället så nu får jag sikta in mig på att skapa magi i krukor istället och jag har hittat ett inspirationskonto på instagram som har GIGANTISKA dahlior i krukor så det ska jag försöka ge mig på i år!! Var ovant att tänka att hal baksidan skulle bli trädäck men nu när det är på plats känns det helt rätt, kommer bli sååå fint allt när det är klart och jag HOPPAS allt är klart om en vecka. Då ska jag visa er!

 

Nu ska jag djupandas 10 minuter innan jag tar mig an nästa arbetsuppgift, jag VILL verkligen köra min djupandningsapp 10 minuter varje dag mitt på dagen för att lugna ner systemet nu när jag kommer leva under så mycket stress och press flera månader framåt MEN min inre schimpans tycker oftast att jag kan likagärna skippa det. Så nu måste jag muta den och ha koll på den helt enkelt. 10 minuter gör SÅN skillnad – jag vet ju det. Så nu gör jag det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.