Johanna Kajson

Från utmattad till inspirerad

Godmorgon FREEEDAG!!!!!

Dags att göra fyrverkerihälsningen – tjoho!!! Fast i bildformat hoppar vi till igår när jag vaknade 06:30 på mitt hotellrum i de fluffigaste av lakan på Kung Carl och jag inte kunde somna om… Så jag gick ut på balkongen och andades in Stockholms morgonpuls och kände LIVET i mig innan jag chillade i sängen inför frukosten. Då hoppade jag de skönaste kläderna från Movesgood som jobbar med bambu och är så mjukt så det INTE Är klokt!! Byxorna är gjorda av  återvunnen kashmir och bambu lyocell och ni fattar inte hur mjuka de var – så här åkte jag ner till frukosten och drack ingefärsshots och åt äggröra. Igen. Så imponerad av hur kroppen ställt om vad den önskar äta till frukost!!

 

 

För när man är på hotell med frukostbuffé så finns det ju ALLT att välja av och förr åt jag frallor, croissant, pannkakor eller våfflor och kanske lite naturell yoghurt med granola och någon frukt  och drack kaffe till….. -Nu väljer jag (för att jag vill – inte för att det känns som ett straff) äggröra, grönsaker, chiapudding eller liknande och alla gröna juicer och shots som erbjuds, frukt såklart. Och varmt vatten. Kroppen önskar näring och det är så häftigt!

 

VEM ÄR JAG??

 

Sen sminkade jag mig och packade ihop allt innan jag tog ett teamsmöte med Charles, hans fröken och Rickard för det var dags för utvecklingssamtal och det var så gulligt att se honom sitta och fnissa på andra sidan skärmen med sin trygga, fantastiska fröken. Åh så bra valet av skola blev för oss!! Och man blir ju galet stolt varje gång över sin unge!!

När vi vinkat hejdå så hoppade jag på en voi och swishade till Ebba von Sydows vackra kontor för hon hade bjudit in på frukost bland alla sina diamanter för Ebba jewelry och jag har varit sååå nyfiken på tennisarmbandet lääänge. Alltid velat ha ett sånt – eller nej för 10 år sedan vågade jag inte drömma om något annat än i strass såklart men nu drömmer jag om ett i diamanter och hennes var PERFEKT!

 

 

 

Utanför hittade jag bästa Vanja Wikström och Ellinor Löfgren – världens coolaste och härligaste tjejer som jag följer på instagram och det tycker jag ni också ska göra! Vanja har jag träffat många gånger och hon berättade om deras nya spännande NTF-projekt som de dragit igång och det är ju inget jag kan något alls om men Vanja förklarar så pedagogiskt och engagerat och vill så gärna att kvinnor ska vara med på den här nordiskt ledande resan – klart man vill lära sig mer!!  Finns massor av förklaringar på hennes blogg också. Ellinor har jag bara DMat med sen jag fick en liten crush på henne för något år sedan när hon dök upp i mitt flöde och var så rak, ofiltrerad och ärlig som jag gillar. Också insta-tips!

 

 

Frida Kummelfeldt som bor här nere i Skanör var också på plats och vi har ju bara lyckats ses en enda gång när jag bjöd hem henne på kaffe men vi ska försöka få till fler träffar här nere – är så imponerad över hur hon bara bestämde sig för att sluta som brottsadvokat och enbart jobba som influencer och hon inspirerar otroligt mycket till att trivas i sig själv, sin kropp och att känna sig faboulös oavsett size!

 

 

Men huvudpersonen var ju såklart Ebba von Sydow och hon är ju en av de mest inspirerande kvinnorna i branschen helt klart!! Driver flera bolag, jonglerar träning och balans och att vara på föräldramöten och tennisläger och jag vet inte hur hon gör det men inspirerad blir jag!!! Alltid! Och hon har tagit fram diamantsmycken i ett eget bolag där det där tennisarmbandet jag drömmer om finns – jag har på mig det på bilden och ville bara gå rätt hem med det på, haha. Jag skulle vilja ha det alltid och inte som ett ”finarmband” utan verkligen använda det alltid, alltid och nu klurar jag fasiken på om jag inte ska ta en utdelning från bolaget och UNNA MIG att köpa det själv. För att jag kämpade mig igenom pandemin med ett eventbolag. För att jag vågade ta tag i traumaterapin. För att jag läkte min endometrios med ett års kämpande med kost, träning och sinne. För att jag gjort hela denna resan själv.

 

 

KOLLA SÅ FINT!! AHHHH!!!! Jag ska klura vidare, min revisor har inte gett mig bokslutet för 2021 än så vi får väl se om det finns utrymme att fira. Bara gjort det en enda gång innan och det var när jag köpte Chanelväskan i Paris 2016. Då firade jag 5 år som entreprenör fast 2 år för sent. Jag köpte ju inget när jag firade 10 år och nu har det gått 2 år till så detta blir kanske perfekt tänker jag nu.

 

 

TÄNK att göra sina egna smycken – så himla häftigt!! Heja Ebba! Dagen innan träffade jag Annie på Mildh Press och när hon visade runt bland alla deras produkter och med hennes pepp så fick jag också sån ENROTM injektion av inspiration och sug efter att göra något nytt och att jobba med en produkt. Skapa något alldeles eget och tanken är ju att jag ska frigöra tid 2023 i bolaget för att hinna göra något nytt – vem vet, det kanske blir en produkt av något slag? Det har varit en dröm länge!!

Så här ser det ut när man kliver in på ett presskontor:

 

 

Och här har ni henne – Annie Rapp! Världens härligaste människa!!! Hon berättar så engagerat om alla varumärken och grundarna bakom – som Aivira som ju bland annat Nikki Amini ligger bakom och de har något som heter Ectoin i sina produkter som är en naturlig molekyl som finns hos mikroorganismer i ökenområden och saltsjöar – ni ser den där växten jag håller i? Bakom i röret står den torr som i öken men om man tillsätter vatten så ser den ut så som närmst i bilden – det skyddar alltså mikroorganismerna och hjälper dem att överleva extrema temperaturer och torka. vilket då ger effekter på huden och är en av världens bästa återfuktare. TÄNK ATT KOMMA PÅ ATT MAN SKA GÖRA EN HUDVÅRDSLINJE OCH HITTA EN SÅN HÄR PRODUKT?!!! Jag är så imponerad av alla svenska entreprenörer som startar och driver bolag med produkter så här. 25 åringar som gör solglasögon och ballerinas som gör kosttillskott som är veganska. Det är så modigt, passionerat och häftigt!

 

 

Och vet ni? Jag kände under hela Stockholmsvistelsen att jag inte blivit inspirerad på riktigt sen 2019. När pandemin kom så kämpade jag SÅ för mitt bolag, mina kunder, mina leverantörer och det var så oerhört slitsamt. Sen använde jag resterande tid till traumaterapi och jag gick ner i sån utmattning så det inte är klokt – jag var heeeelt slut. Och det var tungt. Så tungt. Och när själen äntligen sakta  började läka så sakta fortsatte jag med att läka kroppen också och jobba med sinnet och gjorde min antiinflammatoriska resa och det krävde enormt fokus och slit det också. Men nu är det gjort och min energi börjar komma tillbaka. Och då orkar jag bli inspirerad igen och träffa människor. Och det var SÅ härligt att känna det ruset!

 

 

Och kolla här vem jag lockade mig till Mr Cake sen då? Gulligaste Jessica Lagergren som jag inte heller träffat på evigheter pga pandemin. Men äntligen träffades vi och jag fick sån pepp och bra tips av henne också som jag tar med mig i jobbet. Och så smakade vi på fika – jag sket i glutenuppehållet och köpte två sockriga bakelser och de var GAAAAAALEEEET goda, heerregud!! I den där sockerbullen är det liksom grädde och mosade hallon. Jag dog lite.

 

 

Och som grädden på moset gick jag ut och åt med min gamla mentor Lotta i onsdags och vi åt avsmakningsmenyn på Beirut Café och ja – det var också gott, gott, gott!! Men alldeles för mycket mat, vi hann inte äta hälften ens för vi pratade ju non stop också såklart! Om livet, om pandemin, om barnen och jobbet och ja – allt. Så fint att ses igen.

 

Det har varit HELT otroliga dagar i Stockholm och jag som är HSP är såklart overload med intryck och inspiration och  ljud och människor men det var det sååå värt. För jag känner att jag är frisk igen. Jag orkar. Jag vill. Jag kan och jag blir äntligen inspirerad igen!!

 

DET är väl fredagspepp om något va?!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.