Johanna Kajson

Skidresa med lilla familjen

Godkväll denna måndagen den 28 februari 2022 som aldrig kommer igen… Allra sista dagen på februari och det hände MYCKET denna dag så jag hann aldrig öppna bloggportalen för att skriva som jag hade tänkt. Istället har jag coachat en klient som gjort fantastiska framsteg, jag har haft mysmorgon med barnen och lämnat dem på förskola och skola, jag har tagit en lunchpromenad i solen ner till bryggan för att ta ett iskallt dopp i havet. Februaridoppet var TVUNGET att göras idag så jag är glad att det var strålande sol – ren tur ju! Kunde ju varit minusgrader och storm liksom…

Jag har tömt mailen, haft strömavbrott i huset och därmed bytt en propp på utsidan för första gången i mitt liv… Jag har pratat med byggarna och med lite lotsning på telefonen fått igång dräneringsmaskinen igen som inte hoppade igång efter strömavbrottet – vi bor tydligen för nära havet så man måste sänka vattennivån, typ. Och maskinen låter HYSTERISKT mycket!! Tur den bara ska vara där veckan ut så grannarna inte går i taket, haha. Jag har kört till Charles skola igen för vi hade missat överdragsbyxorna imorse och jag har storhandlat, druckit citronvatten, sellerijuice och grönt te… Och ätit grönkålssoppa och druckit spenat-ingefära-citron-broccoli smoothie. Försöker detoxa kroppen lite efter en vecka med såväl vin som socker i obegränsad tillgång. MEN – jag är imponerad av att det gick bra att leva så ”inflammatoriskt” – inga bakslag och nu kan jag boosta upp mig igen lite extra tänker jag…

Och så fick jag ett samtal från skolan att C hade haft jätteont i huvudet hela dagen så jag behövde hämta honom. Han var helt slut, glansig i ögonen och föll ihop när jag hämtade honom så vi åkta raka vägen hem och tog alvedon och sen somnade han. Det är andra gången i livet han har huvudvärk så jag undrar vad det är. Stackaren.

 

Hur som, nu smet jag upp för att skriva lite innan jag ska natta något av barnen… Älskar att natta!!

 

 

Sista svängen i Sälen då? Vi hade tur med vädret tycker jag – betydligt mer sol än vad prognosen sa och bara runt 5 minusgrader och inte kaosmycket blåst ändå..

 

 

Vi bodde ju som sagt i backen och det var lyxigt! Varje morgon började med grötfrukost och något ägg och sen morgonåkning för mig eller Rickard – att stå i backen i nypistade backar 09:00 är ljuvligt!!! Sen hem och hämta upp barnen vid 10 för att åka ner till skidskolan som var 10:30-11:15 måndag-fredag. Hur det gick för August vet ni ju och det var så coolt för tredje dagen så släppte det och han hade SÅ kul i sin lila grupp om 3 gulliga 3åringar som vankade omkring och busade. Det var ljuvligt att se!

 

Efter skidskolan åkte vi hem och åt lunch i stugan och sen körde någon av oss ett pass med Charles i backarna på eftermiddagen och den andra lekte ute med August eller hjälpte honom åka. Här ser ni backen och vårt hus bakom – perfekt att bara kliva rätt ut. Essie var ju för liten för skidskola och Donna var med första två dagarna men skadade sig på eftermiddagen andra dagen så illa så de fick åka till sjukhuset <3. Det slutade i ett helt gipsat ben pga fraktur och sen fick hon ligga i stugan resten av veckan stackaren… SÅN kämpe!! Och tack och lov älskar hon att pyssla så hon klippte och målade små figurer som hon tejpade upp på väggen framför sig och vi turades om att bära runt henne eller ligga bredvid och kika på någon serie med henne. Mest var Charles med henne.

 

 

Charles tappade äntligen sin framtand, det blev en del gråt när det hände för han kände sig så ovan med gluggen men sen blev han äntligen stolt och glad och på natten kom såklart tandfen!

 

Han älskade skidskolan och lärde sig åka ankarlift och åkte ända upp till toppen! Det är så cooolt med utvecklingen på dessa små liv alltså!!

 

 

Det coolaste på veckan var ju helt klart vi stack ut sista två dagarna och åkte alla fyra i familjen i barnbacken och när Rickard och Charles även drog upp till toppen för första gången. Vår dröm är ju att åka skidor med dem varje år resten av livet typ så detta var en väl investering för framtiden som blev tusen gånger mysigare och bättre än jag hade vågat hoppats på. (För vår familj alltså, för stackars Donna var det ju skit skit skit men hon tog det bra och är pepp på nästa år igen!! Och hon lärde sig ju åka så hon kan både åka knappliften själv hela vägen upp och åka själv ner i barnbacken – heja!) 

 

 

I stugan har vi varvat film på TVn med att spela spel på ipads och spela riktiga spel som Uno, yatzy och fyra i rad… Och så har det ritats MASSOR som ni ser. Barnen leker hit och dit men roligast har varit att se hur Essie och August blivit bästisar och lekt loss av att bo ihop en vecka. Alla barnen leker med varandra, här ritar Essie och Charles som ni ser och de gosar mycket också. Det är alltid så givande att bo ihop i ett hus så här hela familjen. Och urlyxigt att mamma och pappa är morgonpigga och fixar frukosten såklart och att Alex är värsta mästerkocken!

 

 

En kväll stack jag och pappa ut i spåret och körde längdskidor. Jag provade det för första gången i fjol en gång och fick SÅN träningsvärk i ljumskarna efter men i år gick det betydligt bättre och det var så härligt att känna hur mycket starkare kroppen var i år än i fjol. Hur mycket bättre jag mådde i år – pappa påpekade det flera gånger under veckan – hur härligt det var att se mig så pigg, stark och att må så bra.

 

 

Och tadaaa – barnen fick medaljer i skidskolan och fixade Valles VM – så himla stolt och imponerad av dem!! Finaste sönerna och bästa kompisarna med varandra de med. Sååå så tacksam för dem!

 

Och det var årets skidresa det!! Vill boka en DIREKT till nästa år för det var så härligt!!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.