Johanna Kajson

Dags för semlor!

Hello från ett litet undantag…. Jag var nämligen TVUNGEN att prova äta en liten minisemla från Bagaren och Bonden i Malmö som ska vara typ de bästa i Skåne – och OJ så goda de var!! Ja det var helt klart värt det att gå loss på…

 

 

Smakade på den där magiska, smöriga croissanten också och kände VARFÖR HAR JAG SLUTAT MED GLUTEN? DETTA ÄR JU DET GODASTE SOM FINNS I VÄRLDEN!!! Förra året när vi var i Sälen så bestämde jag mig för att under den veckan skita i ALLT och bara äta och leva skid-semester-life och det resulterade i total gluten- och sockerchock för hela kroppen men det var det tyyyp värt… Förutom en gigantisk finne i pannan som senare blev ett ärr – det var ju tråkigt och onödigt och rätt sjukt hur kroppen verkligen visade STOPP OCH BELÄGG genom att göra en finne som var stor som en BÖLD i min panna, haha…

VI ska ju åka till Sälen vecka 8 i år igen med hela min familj och eftersom min kära svåger Alex är med som är den bästa kocken jag vet så får jag nog lätta på hur jag ska tänka med kosten också även då för jag vill NJUTA av nybakade scones, otrolig pasta, chokladbollar och kexchoklad så som jag tycker en skidresa ska vara. Det får va en veckas total paus då – har jag tur pallar jag göra en gurkmejashot om dagen samt någon grönkålssmoothie att boosta upp med (för det sket jag helt i fjol…) för att få ett sånt där ärr att försöka jobba bort under ett års tid efter var ju rätt störigt…

 

Jaja, vi får se. Men just idag var iaf Bagern och Bondens magiska bakverk SÅ  värt det. Smarr!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Becca

    Går det inte att äta lite gluten för dig? Har saknat uppdatering kring det här med kosten och den som gjorde diagnostik på dig eller vad det hette. Du är typ den starkaste jag vet!

    1. johannakajson

      Det beror på vad man menar med ”går” men när jag började min läkningsprocess för ett år sedan så var inflammation i kroppen en stor anledning till mycket smärta.. Inflammation, stagnationer och låg magsyra – för att få bukt på det så tog jag bort kaffe, gluten och fläsk helt ur min kost och drog ner rejält på socker och hårt stekt/ friterad mat samt drog ner på alkohol och laktos lite från vad som var ”normalt” innan. Sen åt jag en hög med kosttillskott, djupandades 10 minuter om dagen för att massera magsäcken för att öka magsyran och framförallt såg till att inte leva under stress under några omständigheter utan ge kropp, själ och sinne trygghet, lugn och kärlek. Och det tog lååång tid men inflammationen sänktes, stagnationerna släppte och min endometrios är i schack nu på ett sätt den inte varit på 10 år – helt otroligt faktiskt. Och därmed undviker jag gluten eftersom det är inflammerande och gärna ”eldar på ” inflamation i kroppen – jag får inte ont av att äta gluten och är inte känslig (när jag väl äter det så får jag inte ont i magen eller något sånt utan det är långsiktigt som det inte är bra att elda på igen…). Typ så 🙂 <3