Johanna Kajson

När barn lär sig om pengar

Hello och godmorgon från gäststugan där jag drog igång med en bröllopskonsultation tidigt imorse med ett nytt brudpar… Jag har ju mått sådär i coronan men imorse vakande jag äntligen utan den sjuka huvudvärken utan mer vanligt förkyld så med lite smink på så lyckades jag leverera en härlig och stämningsfull bröllopskonsultation tycker jag. Skönt!

 

 

Nu är jag helt slut dock, det blir nog rehab med återhämtning hela denna veckan gissar jag även om jag lite förhoppningsfullt har bokat in mig på ett bootcamp-pass på fredag… Hoppas kan man ju! Idag ska jag få till en promenad och testa kroppen lite tänkte jag…

 

 

I lördags hade vi ju helgfrukost här hemma men det blev bara med August för Charles åkte iväg med syrran och hennes familj till Vallåsen för att åka skidor och de hade en sååå härlig dag i backen!! VI körde bullar och färska hallon som ni ser och alltid Brämhults apelsinjucie för extra lyx!

 

Solen sken och fåglarna kvittrade så vi tog en promenad ner till stranden där August fick gå skattjakt bland gräset… Svårt att locka ut honom annars just nu eftersom han avskyr att dra på ytterkläderna och helst går runt hemma i shorts och fotbollst-shirt, haha.

 

 

Jag hade beställt fina blommor till karantänen att njuta av och vi hade en mysig, lugn dag här hemma… Jag lagade mat från matkassen vi provar nu. Den heter Matkomfort och alla såser och grytor osv är redan förberedda av deras kockar (fast utan skit i – riktigt bra råvaror och lagat från grunden liksom) och den känns supersmidig får jag säga! Och god. Sen ville Donna och Charles sova över hemma hos mamma och pappa så vi fick bara August med oss hem igen och då passade vi på att natta honom tillsammans och mysa extra. Känns som det värsta i fasen har släppt nu tack och lov och det känns alltid fint att tanka på ett barn extra i taget…

 

I söndags började Charles dagen med innebandy och sen skulle han göra något han har taggat sååå länge för… Nämligen ha en egen liten loppis här utanför huset. Han sparar till ett Nintendo Switch med stort engagemang och frågar efter att jobba här hemma hela tiden för att tjäna pengar… Det känns så bra att få till förståelse av värdet för pengar och han brukar kunna vattna blommorna, ge mig huvudmassage, tvätta staketet eller samla ihop kottar osv för att tjäna några kronor – ibland får han dock göra det gratis också såklart när det är hushållsarbete men att kika på vad en ”arbetsinsatts” är och att tjäna pengar på det märker jag lär honom enormt mycket och så fick jag själv göra när jag var liten också. Men att ha loppis och sälja gamla leksaker kom han på helt själv i veckan och då valde han ut böcker och leksaker, satte prislappar på och fotade av och så annonserade vi om loppisen i lokala facebookgruppen – så han lyckades faktiskt sälja alltihop i söndags och han gjorde det med stor glädje och stort engagemang! Alla som köpte fick en egengjord pärlplatta av honom också som tack.

 

 

Torka och skura bänken… Skriva egen skylt… Allt fixade han med så fnt!

 

 

Vi var så sjukt stolta och Rickard hade tårar i ögonen när han såg engagemanget och fokuset – han höll ut till sista kunden hade hämtat sina varor också och gav inte upp eller tröttnade, det var så coolt att se! Jag ser alltid till så han får riktiga pengar till sin sparbössa så att han själv kan räkna, växla osv och det tycker han är så spännande… När han samlat ihop femmor och enkronor hit och dit och fått ihop en tjugolapp till som han kan växla till.

 

Och det var helgen det! Nu är båda barnen friska och ur karantän och åter i skolorna och jag ligger ner i soffan och jobbar härifrån för att inte det ska ta för mycket på krafterna. Denna coronan tog som en smäll på mig helt klart och jag hoppas att energin fortsätter komma mer och mer för varje dag för nu har jag ju en del jobb att ta igen efter detta årets jobbstart som blev allt annat än jag tänkt mig…

 

Hoppas ni har en bra start på veckan denna måndag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isflingan

    Ska helt klart ta efter ert sätt att lära barnen om vad pengar och sparande innebär. Låter som ett mycket fint och pedagogiskt sätt. Än så länge är de lite små, men sen så.