Johanna Kajson

Vilka är dina goda vanor?

Lucka nummer 6: ” Vilka är dina goda vanor?”

 

 

Jag äter ju ALLTID frukost – har inte skippat en frukost i mitt liv tror jag för det är mitt bästa mål på dagen och under detta året har det ju blivit en god vana att försöka få i min fullvärdigt protein och gärna bra fetter under morgon och förmiddag för att boosta kroppen. Men jag är inte lika strikt längre med den extra boosten däremot så är frukosten alltid full med bra grejer, alltid glutenfri och innan jag äter den så dricker jag en stor kopp ljummet vatten med pressad citron i. Citronvattnet känns bra för då får jag i mig rejält med vatten redan från start eftersom det är en utmaning för mig…

Jag äter inte gluten längre, det får väl ses som en god vana – däremot tänker jag lägga in undantag någon gång i månaden för jag har haft en nolltollerans och det är för jäkla tråkigt och jobbigt vid några få tillfällen så då tänkte jag att då kan jag göra undantag. Jag har dragit ner enormt på både socker och alkohol under detta året och det är också en god vana jämfört med innan – eller den goda vanan är väl att jag aktivt väljer vad jag äter och ser till att prioritera att det finns bra näring och grejer i det.

Jag har en god vana numera att lyssna in kroppen och själen varje dag och stämma av vad som är möjligt och rimligt just denna dag. Om kroppen krampar och smärtar så lyssnar jag numera – och försöker ge den vad den signalerar istället för att köra över den och det är min bästa vana. Jag är så stolt över mig själv att jag tänkt om hela och numera har prio på återhämtning VARJE DAG mer eller mindre. Det är lika viktigt som vad jag äter eller hur jag rör mig eller sover. 

 

 

Jag sover gott på nätterna och lägger mig i tid. Det är jag glad att jag sagt högt upp på priolistan. Och just nu har jag ju kommit in i den goda vanan att träna bootcamp 2 gånger i veckan utomhus vilket jag är SÅ glad för! Frisk luft, bygga starkare kropp och dagsljus!! Sen spelar jag ju tennis på onsdagar och ibland padel på tisdagar men det går sällan ihop för någon är alltid sjuk. 

Och sist men inte minst så är jag SÅ SÅ glad över min nya goda vana som verkligen SITTER nu och det är att inte kolla instagram eller mailen när jag vaknar utan vänta tills efter att barnen gått till skolan och arbetsdagen börjar – och samma sak på kvällen. Att inte kolla mail och instagram från det att jag går upp på ovanvåningen för jag vill inte ha med jobbtankar in i sängen. SÅ glad för denna förändring som verkligen sitter nu som en god vana!!

 

 

 

Detta är en del av Kajsons julkalander, du läser mer här

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.