Johanna Kajson

Vad är ditt lyckligaste barndomsminne?

Lucka nummer 5: ” Vad är ditt lyckligaste barndomsminne? ”

Nu runt julen så tänker jag alltid på allt julbak hos mormor… Det är ren och skär lycka när jag tänker på hennes ganska bruna kök i Eslöv där sockret var i såna där porslinslådor man drog ut ur olika fack och jag fick smaka smöret innan det åkte ner i degen…

 

Semestrarna med mina gudföräldrar med familj är också total lycka i själen när jag tänker tillbaka!! Här på bilden är det jag och Jesper och vi var ju som syskon som firade somrarna tillsammans bilande till Frankrike vintrarna i Sälen… vi har firat varenda julaftonsmorgon tillsammans sen jag föddes fram tills pandemin i fjol och ibland ville jag flytta hem till dem för de bodde på gatan bredvid oss. Bara så att min gudmor kunde borsta håret på mig en stund, haha. Jag flyttar alltid hem igen när det var dags att sova.

Jag älskade att showa och spexa och stå på scen, all tiden på Kulturskolan fram tills jag blev tonåring var ren och skär magi! Doften av scenrök gör mig fortfarande knäsvag…

Men det är också varje fredag som är lyckliga barndomsminnen… när mamma och pappa tände ljus i huset och lagade fredagsmysmiddagar och vi tittade på sikta på stjärnorna eller fångarna på fortet tillsammans…. eller de gångerna vi hade gäster och det var extra fint dukat och man kände det i luften.

Här hade jag kalas, i min fina mimmiklänning som Donna använt massor nu! Att fixa för kalas och fest har hela familjen alltid engagerat sig i och hjälpts åt med och det är något jag alltid älskat. Att fira saker och det där lilla extra i all enkelhet. Kolla läskfladkorna med sugrör!!! Det kan man ju sakna – backläsk!!!

 Vad är ditt lyckligaste barndomsminne?

 

Detta är en del av Kajsons julkalender, läs mer här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.