Johanna Kajson

Julskyltningssöndag

Glad måndag!

Nu närmar vi oss 1 december och SOM barnen längtar här hemma efter att dra igång med julkalendrar och allt annat spännande…

 

 

Igår var det första advent och vi gick en söndagspromenad ner till stranden och spejade ut över havet tillsammans… SÅ mycket tång nu men havet så kristallklart ut där ute så idag ska jag försöka ta mig ner på lunchen och ta novemberdoppet för nu börjar solen smyga sig på här… Jag var iväg på morgonträning imorse och August hoppade in till mormor och morfars hus raka vägen från sängen för hans förskola är stängd idag. SÅ skönt att få gå på detta måndagspass, än så länge har det funkat i kropp och själ – yay!

 

Sen tog vi oss ner till byn för att gå på skyltsöndag och det var SÅ mysigt ordnat med små aktivteter överallt för stora och små! Sommarboden grillade magiska hamburgare de bjöd på och man fick swisha valfri peng där överskottet gick till Cancerfonden, någon hade fiskedamm för barnen, någon delade ut pepparkakor under ett pyntat träd. Och det var fullt med folk i byn och ett musiktåg som körde runt med musiker som spelade julmusik. Fick sånt pirr!

 

Mamma och pappa var också med och efteråt så bjöd vi på adventsfika här hemma och gjorde en brasa och lyssnade in på barnens farmors julkonsert som sändes live på youtube. Så mysigt och spännande!

 

 

Och farmor och farfar hade skickat adventspresenter som barnen fick öppna, så himla gulligt med julkort och allt! Blev lite tårögd när jag läste deras julkort för det hade varit fint att kunna fira advent med dem med. Men vi uppskattar enormt att de är så omtänksamma och skicka små hälsningar så här.

 

 

Jag önskar att jag hade dukat upp den härlig härliga buffén dock men det var Poppy Darling som gjorde det i fredags när jag var inbjuden på julAW i deras fina showroom. Det blev lite julklappsshopping och härliga julkramar med vänner man aldrig hinner träffa i vabb-tider.

 

 

Ni frågar ju alltid var mina ljuslyktor är ifrån och dem köper jag här hos Poppy. Jag köpte en sån där fin färgglad julkula också och mina absoluta favoritdoftljus:

 

 

Urmysigt!

 

Nu ska jag ta tag i mailen och gå loss i bröllopsjobben jag har. Vi har en liten slutspurt nu fram till Lucia ungefär och sen pausar bröllopsplaneringen nästan en måndag för julledighet innan vi drar igång i mitten på januari igen. Det brukar vara bra för både mig och brudparen att inte ”hålla på” under julen eftersom vi ändå inte får tag i några leverantörer då.

 

Hoppas ni får en ljuvlig måndag! Själv ska jag leta upp Nissedörren och hoppas på att de beställda Nissebreven kommer i tid inför onsdag för Charles undrade lite oroligt igår varför han inte flyttat in än – har ni en Nisse hemma?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej! Kommer du köra någon julkalener i år? Tyckte så mycket om fjolårets! Jag var inlagd på sjukhus och roade mig med att förbereda mina kalenderinlägg 🙂

  1. johannakajson

   ÅH vad fint att höra <3. Jag har svarat nej hela tiden för jag hade inte tänkt köra någon julkalander men nu är det så himla många som frågat så jag känner att jo – klart vi kör en. Kommer upp i eftermiddag!

 2. Sara

  Undrar lite hur du tänker kring vab. Du vabbar kors och tvärs och August är inte frisk nog för förskola varken fredag eller måndag. Men på helgerna, då är han frisk för kompisgäng, skyltsöndag och middag med släkten. Varför kan han inte gå till förskolan då? Du som dessutom klagar för att du måste vabba.. Känns som att du överdriver och vabbar så fort barnen harklar sig..

  1. johannakajson

   Ehhh NEJ det är vår förskola som har extremt höga krav på när de måste vara hemma – han är frisk men har haft lite hosta kvar och låtit täppt och så får de inte gå i vår förskola vilket är HOPPLÖST för en egenföretagare men det är bara att göra som de säger. Vi har vakten umgåtts med kompisgäng eller släkten så det vet jag inte vad du baserar det på? Skyltisen var bara utomhus och vi höll avstånd och eftersom han är frisk så gick vi på det och jag trodde faktiskt att han skulle vara startklar för förskolan idag (igår vabbade jag inte utan förskolan var stängd för studiedag). Hoppas du fick lite svar på det du undrade kring :).

   1. Sara

    Så att adventsfika med mormor och morfar och pepparkaksbak med storfamiljen är inte att hänga med släkten? Oavsett om man äter middag eller inte.. Du lämnar dessutom A hos dina föräldrar när han är ”sjuk”, eller iaf du vabbar. Känns som att du vill vabba på veckodagarna. Och när helgen kommer vill du göra allt som man gör när man har friska barn. Är det inte A du vabbar så är det det andra barnet. Som har skolplikt men du håller hemma för minsta lilla. Barn kan harkla sig, nysa mm utan att vara förkylda. Vab på veckorna som du enbart klagar över och sen Sthlmweekend och annat trevligt på helgerna. Fint sätt att stoppa smittspridningen på.. 🙂

    1. johannakajson

     Nej inte för mig – det är att umgås med min familj :). Och precis som du säger lever jag tätt med min familj där mamma och pappa gärna umgås med oss och leker med barnen när de är hemma oavsett vabb, ledig dag eller helg. Friska snoriga barn som hade fått gå på förskolan om vi bodde i Malmö men som inte får gå pga att vi bor här och har andra regler från vår förskola – han får inte gå helt enkelt. Samma regler i skolan tyvärr – gör helt enkelt bara som skolan och förskolan kräver och det hoppas jag alla föräldrar gör. Jag personligen skulle gärna se att se lättade något på regelverket dock. Det är dem som kräver att de måste stanna hemma för ”minsta lilla” och jag personligen tycker det är ohållbart helt enkelt men det är inte upp till mig att bestämma – jag följer bara regelverket. Nu lät det inte riktigt som du ”undrade” något i denna kommentaren utan mer som att du ville kasta skit? Jag är trygg i hur jag tar mitt ansvar så det rinner dock av om det var ditt syfte. Hoppas ni har lättare restriktioner där du bor.

     1. Anna

      Men snälla! Varför hacka och ifrågasätta på detta Otrevliga sätt. Kan lova dig att INGEN förälder vabbar för skoj skull…
      Och även om du nu tycker såhärså håll det för dig själv!

 3. Loui se

  Vi har Nissedörr för första gången i år och tjejerna på 4 och 5,5 år älskar det! Mindre kul för mamma när de kom upp 05:30 imorse för att berätta att Nissen ätit upp pepparkakorna men inte städat undan smulorna men när man får se glädjen i deras ögon så kan det (kanske) vara värt att gå upp mitt i natten ❤️