Johanna Kajson

Glutenfritt saffransbröd i vabblandet

Godmorgon från vabblandet!

 

 

Här sitter jag i pyjamas med en liten pigg filur som låter lite täppt så vi har honom hemma för uppsikt idag eftersom förskolan nämnde att de tyckte han hostat igår när vi hämtade honom… Jag känns dunderfrisk helt ärligt – när jag säger att jag vabbar friska barn så menar jag att de är friska, pigga, har full energinivå och inte har rinnande näsa som behöver snytas hela tiden utan att de enbart har så pass lätta symptom som lite snor i näsan eller så – att de i många andra fall hade ansetts friska men lite snoriga helt enkelt. Och det har varit MYCKET vabb av friska barn – även när mina barn väl ÄR förkylda så får de sällan feber eller att allmäntillståndet påverkas det minsta. De är energirika pigga killar som sällan har feber eller är sjuka på riktigt liksom…

Innan jag fick barn så trodde jag vabb var så som jag själv mindes tillbaka att det var att vara sjuk och då låg jag alltid på soffan med ett täcke över mig och kollade på film och sov och mamma kom med te och rostade mackor… Det var liksom mysigt… Men här hemma är det ingen som någonsin vill ligga under ett täcke och kolla på film utan det är fullt ös konstant, haha.

 

 

Spela spel på paddan med lite action funkar en stund – han vägrade titta på TV med frukostmackan imorse – jag som tycker Billy Bilsson är så mysigt! Men nu spelar han spel på storebrors padda och jag äter bananbrödet jag bakade för några dagar sedan till frukost. Otroligt gott och enkelt när man har några mogna bananer i kylen! Hittade receptet här hos SnacksbyCaroline som gör SÅ mycket gott och har man tur är det glutenfritt – som detta saffransbrödet som dessutom inte har glutenfritt mjöl utan bara bra näringsrika ingredienser!

 

 Ingredienser:

3 dl havregryn

2 ägg

2 dl mandlar

0,5 dl rapsolja

2 mogna bananer

Lite flingsalt

1 tsk bakpulver

1 pkt saffran, 0,5 gram (För starkare saffranssmak, ta 1,5 paket – det ska jag göra nästa gång!)


Gör såhär:

1.  Sätt ugnen på 175 grader. och lägg havregrynen och mandlar i en matberedare. Mixa allt till ett fint mjöl. (jag hade inga mandlar men mandelmjöl så jag körde i det istället – funkade lika bra!)

2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät smet.

3. Häll ut smeten i en bakplåtsklädd brödform.

4. Man kan toppa med lite kokosflingor och hackade hasselnötter – det gjorde inte jag och det blev supergott ändå.

5. Grädda i ugn ca 35- 40 min. Kan variera från ugn till ugn.

 

 

Så – idag var det bara att avboka mina möten och styra om jobbet till ikväll för jag vill mysvabba fokuserat på August och skippa att jobba eller tillåta jobbstress i hjärnan. Då blir vabben alltid skit, gnällig och jobbig. Men eftersom han är så pigg så kan vi ju hitta på massa mysigt idag! Julpynta lite mer, kanske prova baka glutenfria lussebullar, spela spel och pyssla. Och hämta storebror direkt efter skolan så han skippa fritids och vi kan leka med honom också.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Johanna Kajson

      Yes men jag är inte allergisk så jag kan också använda vanliga för egen del eftersom det är minimalt med gluten i dem – den som har celaki eller är superkänslig brukar ha koll på att alltid välja glutenfria havregryn ❤️