Johanna Kajson

Cannes-weekend

Back at it igen…

Hemma efter HELT magiska dagar i Cannes med våra vänner och OJ det går knappt att sammanfatta, haha. Vi har skrattat, babblat, bubblat, vilat, diskuterat, varit tysta, pratat ännu mer, ätit gott, druckit gott, sovit lite till och bara haft SÅN tur med vädret dessutom så hela kroppen fick värmas upp av sommarsol och havsdopp.

Jag hade tänkt blogga lite från helgen men kände sen att NEJ jag ska BARA vara ledig. Helt ledig. Vila hjärnan och det var så himla skönt! I torsdags hade vi ju en härlig middag på La Mome efter en fantastisk dag med både sol och regn och i fredagsmorse tog jag mig ut på en morgonpromenad längst strandpromenaden innan frukosten som bestod av en ljuvlig croissant varje morgon – tråkigt nog fick jag oehört ont i huvudet i lördags så jag klurar på om det var så knäppt som att det var att jag släppte in gluten i kroppen under helgen som skapade smärtan men jag vet inte… Känns ju SÅ tråkigt om det är så men jag experimenterar vidare, nu är jag hemma och glutenfri igen.

 

 

Fredagen spenderades här på stranden i en skön solsäng och enda shoppingen på hela helgen blev den apoteksshoppingen vi gjorde efter denna stranddagen – franska apotek är ju LJIVLIGA att shoppa hudvårdsprodukter på dock så det var en härlig stund innan vi skulle piffa oss inför partymiddagen på Baoli! Här kan man nästan säga att jag jobbade för jag studerade varje grej på restaurangen för att notera hur man bygger upp en partystämning under sittande middag – något jag verkligen jobbar med och nu söker jag ju dessutom lite inspiration till vår egen bröllopsfest… Och partymiddag – det kan dem på Baoli!

 

 

Vi hade superkul och avslutade med ett nattdopp i havet och där flöt jag omkring länga på rygg och stirrade upp på Cannes lampor längst strandpromenaden och kände livet i mig – tänk att få ha så här kul med så roliga vänner en kväll i Cannes. OTROLIGT.

 

 

På lördagen tog vi oss ut på tur till Golf Juan, Jean les Pins och till slut Antibes på kvällen. Men första två stoppen chillade vi som ni ser i ännu en solstol – jag hade på mig skinnshorts för jag trodde det skulle vara mulet och regna – eller det trodde vi alla men vips så var det ännu en solig dag och vi låg i en liten vik mellan Golf Juan och Jean les Pins vi varit på förut som är av det mer lugnare, mysigare och mindre franska typen…

 

 

Framåt kvällen hade jag dock med mig en sval klänning istället när vi tog oss runt på gatorna i Antibes…Det är ju något helt annat än Cannes vilket jag älskar med de små kustbyarna längst tågsträckan… Vi hade EXTREMT svårt att hitta bord på något mysigt ställe dock vilket kanske inte var så konstigt för det var en lördag i Antibes, haha. Så till slut hamnade vi på vad som var vårt sämsta restaurangbesök i livet – men vi skrattade gott och det också.

 

 

Här mådde jag tvyärr skit och det ända som hjälpte var den ljuuuvliga drycken jag också slutat med egenlitgen… Cola Zero… Visste ni att det är en massa koffein i det? Jag visste inte det förrän när jag skulle sluta med koffein och därmed fick sluta med det också, jag älskar ju denna iskalla dryck en dag när det känns som att min hjärna försöker svälla upp och spräcka skallbenet… Det är dock smått obehagligt hur den hjälper och hur smärtan kom krypande tillbaka efter någon timme igen och att jag inser ju att det inte är någon hälsosam dryck att hälla i systemet om man försöker läka det… Men det är ju inte vin heller, haha. Och jag måste testa mig fram i denna kost-hälsoresa men samtidigt njuta och leva livet längst vägen. Jag hade hoppats på att jag kunde dricka cola zero ibland men eftersom koffein är en adrenalinnchock för systemet och det troligtvis är just det där -fight or fly mood som pajat mitt system så är det inte det bästa för just mig att sätta kroppen i sån akut chock som koffein är förstår jag…

 

 

Hur som, igår hade vårt flyg bokats om till ett seeent flyg hem så vi hade en hel bonusdag på plats att ligga i en solstol och verkligen tanka upp d-vitamin och återhämnting heeela dagen. Otroligt skönt efter denna arbetande sommar för min del, jag hade nog behövt ännu mer semester men det behöver man ju inte vara i Cannes för att vara. Denna veckan har jag årets sista bröllop och när jag bara fått upp farten med 2022-brudparens planering här de närmsta veckorna så kanske jag kan ta ett par dagars semesterfeeling till mig själv här hemma tänker jag – eller kanske inte semester men höstkickoff med fokus på lugn kreativ miljö.

 

 

Och det var dem Cannesdagarna det!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. johannakajson

   Nej de älskar att vara hos mormor och morfar, vi har ju levt ihop med dem sedan de var bebisar så det är naturligt för barnen att vara där och ingen stor grej liksom. Tryggare anknytningspersoner kan man inte ha 🙌🏼

  1. johannakajson

   Det är inte ett alternativ att inte ta det, inte riktigt samma sak som vad man stoppar i sig på daglig basis som att ta sitt samhällsansvar och vaccinera sig – det var en självklarthet att ta det.

 1. Sofia

  Vilken underbar helg! Vill gärna höra mer om det där restaurangbesöket – ibland kan det bli så dåligt att det blir på gränsen till komiskt! Så har det varit för mig några få gånger. Normalt säger jag till men nu orkade jag inte ens klaga för det var liksom bortom räddning haha.

  1. johannakajson

   Haha, det var bara heeelt sjukt. Arg servitris och arg kock och de försökte typ tvångsmata oss och tonfisksalladen såg ut som en påse kräk osv osv osv. Heeelt sjukt. Det var inte lönt att klaga här heller 😂

 2. Anne

  Varför är det obehagligt att det hjälper med koffein? Vid t.ex migrän så vidgar sig hjärnans blodkärl lite, och det är det som gör ont. Koffein ( och många migränmediciner) verkar sammandragande på blodkärlen vilket minskar smärtan. Så det är absolut inga konstigheter egentligen!

  1. johannakajson

   För ett det hjälper kortsiktigt – alltså för stunden – men i långa loppet så river det i tarmhälsan och den där inflammationen man lever med i kronisk sjukdom och det förvärrar att min kropp hamnar i den ”chock” som koffein skapar i kroppen där ”fight och fly” påslaget kickar in med kortisol som pumpar och annat blockeras (andra organ pausar sig när kroppen tror det är överlevnad som gäller = inte bra på lång sikt). Svåååårt att förklara hur jag tänker för det är verkligen otroligt stort pussel jag lägger just nu kring kost, stress osv kopplat till mina kroniska sjukdomar. 💕