Johanna Kajson

Möhippehelgen

 

Hello måndag!

Dagen har rivstartat men innan dess hann jag med lugn morgon utan mobilen och mitt yogapass för lower back pain så jag är nöjd och stolt att jag tog med mig rutinen in i veckan efter helgens uppehåll! Just nu äter jag ett päron från trädgården i Borstahusen som jag plockade igår och är åter vid datorn efter en ärende-förmiddag…

MEN det var inte det jag skulle berätta utan att i helgen har jag varit på något så roligt som MÖHIPPA!! Min barndsomvän Josse ska gifta sig och vi var 28 tejejer som slöt upp för att fira henne och min andra gamla vän Emelie hade styrt upp hela möhippan så fint från morgon till kväll. Jag var lite – nej okej VÄLDIGT nervös inför dagen eftersom det var så många jag inte träffat på så oerhört länge men det blev en fantastiskt fin dag och det kändes som jag var i alla mina åldrar genom livet samtidigt… Johanna 10, Johanna 15, Johanna 19, Johanna 22, Johanna 26 och Johanna 35 år och alla fick lov att vara med.

 

 

VI spelade padel på morgonen, åt en ljuvlig lunch och hade sen en ”Bästa mästare” tävling som alla gick all in i innan vi samlades för kvällen med middag och dans. Jag och Nea bodde i farfars gamla hus i Borstahusen eftersom kvällen spenderades där och mellan tävlingarna och middagen hann vi ner och ta ett magiskt septemberdopp i havet äta snacks och dricka bubbel och babbla lite. Havsdopp som dusch blir väl kanon tänkte vi?

 

 

Sen var vi fördrinksansvariga på plats och kvällen innehöll många skratt, quiz och bubbel. innan vi avrundade vid 23 och jag la mig i sängen och kollade Wahlgrens värld innan jag somnade.

 

 

Emelie hade planerat och preppat allt in i minsta detalj som vanligt – allt var så himla gott och flowet flöt på super tack vare minutplanering, regnet hägrade över oss för att skrämma oss till och från men vi klarade dagen fint och dansade under bar himmel till DJn hon hade i trädgården. TÄNK att få DANSA!! Och TÄNK att vi ska få dansa på bröllopet i Oktober!! Känns smått overkligt faktiskt…

 

 

 

Och till frukost igår åt jag en helt MAGISK grilled sandwich från Erikstorp och toppade med yoghurt och en croissant. Jag ville prova äta gluten när det lät SÅ GOTT och jag ville se hur min kropp reagerade efter så långt uppehåll. DET VAR DET VÄRT – heeerreguuuud vad gott det var!!

 

 

 

 

Jag vill inte sluta med gluten och socker, det kan jag inte säga. Men jag kämpar vidare och i slutet på Oktober har jag nästa avstämning med Stina för att kika på tungan, det känns som ett långsiktigt arbete att få ner grund-inflammationen i kroppen och när jag väl är så läkt som det går så tänker jag att jag förhoppningsvis kan äta 80/20 av antiinflammatoriskt och sånt jag älskar som kanske inte är det bästa för inflammation – som ovan frukost, haha. Får jag äta den 1 gång i månaden eller kvartalet istället för inte alls så är jag superglad! För det VAR SÅ GOTT!! Och kroppen reagerade inte ett skvatt – kände noll skillnad (kortsiktigt) av att häva i mig gluten alltså vilket ändå är skönt.

 

 

Så – med det säger vi tack och hej till den helgen och så började jag dagen med chiapudding gjord på koksmjölk, hempfrön, chiafrön och frysta hallon och toppat med jordnötssmör, egengjord glutenfri granola och kokosflakes. Nu ska jag göra en grönkåls- och spenatsmoothie och tanken är att boosta upp kroppen rejält inför helgen när jag förhoppningsvis åker till Frankrike om allt går som det ska… Vågar ju knappt tro på det förrän jag är på plats men det är en gaaaaaammaaaall resa som bokats om tusen gånger som hamnade på september 2021 till slut när man hoppades att pandemin var helt över och det känns inte som att den är riktigt så över som jag hade önskat och hoppats men det känns ändå okej att faktiskt åka nu när vi flyttat runt den så många gånger för att ta ansvar under pandemin. Så nu gäller det bara att alla håller sig friska och krya så flyger vi på torsdag!

Och är jag i Frankrike vill jag dricka champagne och äta croissant! Så bara är det.

Så nu var det tur jag övade i helgen, haha.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hur härligt jag ska också till Frankrike i helgen!! Underbart! Kämpar också med en hälsosam kost pga barnlängtan och fått rekommendation från min osteopat att ta bort komjölk, gluten och socker. Haha inte möjligt sa jag och sa att jag kan dra ned på gluten och socker, vill inte att det ska bli för betungande. Heja oss <3

 2. Sofie

  Åh fina bilder! Ser ut att vara en välplanerad möhippa och massa små roliga tips och idéer. Me like! Mer sånt 🙂

  Gillar även Neas långa stora örhänge. Du vet inte möjligtvis var den är ifrån?

  ha en fin dag!

 3. Sofia

  Åh jag reser också på torsdag på första resan post pandemin! Uppskjuten sen mars 2020, känns såå pirrigt. Håller tummarna och tår att både ni och vi kommer iväg <3