Johanna Kajson

Nyttig äppelpaj till mellis

Men HEJ mitt i måndagskvällen – den här dagen försvann i ett vabb-naffs så jag hann inte blogga alls men det kompenserar jag med ett riktigt smarrigt tyyyyp hålsosamt recept nu ur hur just jag ska äta för tillfället. Där jag t ex ska få i mig mycket äkta smör, hehe.. OKEJDÅ!!

 

 

Men först vill jag skryta och säga att jag var på lunchträningen på stranden med orakade ben och körde ett pass och sen slängde jag mig här i havet för ett sista augustidopp som var SÅ härligt för min huvudvärk jag vaknade med imorse… Jag var HELT hjärntrött och mosig efter helgen så i söndags stegrade en seg huvudvärk som jag vaknade med imorse också efter en snurrig vaken-natt här hemma… August fick för sig att han var SUPERPIGG vid 03 och ville gå upp (det fick han såklart inte) och låg och snackade och försökte övertyga mig om att vi skulle läsa bok. Fattade prick ingenting eftersom det varit en intensiv helg och han var hyperintensiv igår och inte ens somnade i bilen på vägen hem från Småland. Vi teamade och delade på natt-kaoset jag och Rickard men såg ut som två lik när vi mötte varandras blick imorse…

Igårkväll hade vi nämligen pratat om hösten, hur vi ska planera för vabbandet som ju kommer bli oundvikligt typ halvtid fortsatt och även träning, övertidsjobb och sömn… Vi försökte lägga en rimlig plan och bad även mamma och pappa om backuphjälp nu när september blir extremt intensivt för oss båda innan jag hoppas på att kunna dra i handbromsen och tackan nej till resten under året för att enbart fokusera på de uppdragen jag har. En viktig del vi pratade om var just sömnen – att inte gå och lägga oss efter midnatt så att vi alltid ser till att ligga iaf 7 timmar i sängen – men då tänkte jag ju att man gärna fick sova det mesta av dem timmarna och det gjorde vi iiiiinte inatt kan jag säga.  HUR KAN MAN LEVA SITT SJÄTTE ÅR MED AVBRUTEN SÖMN VARENDA EVIGA NATT?!! Eller sjunde år för mig för jag som som en kratta när jag var gravid med… Nu för tiden tar ju Rickard 95% av alla nätter för att jag ska slippa upphackad sömn men det håller ju inte i längden., ahhh. Snälla säg att även August har lite hela nätter i sig runt hörnet…

 

 

Okej – tilllbaka till vabbdagen. Vi har byggt kojor. läst böcker, lekt med gosedjuren, cyklat och lekt hos mormor och morfar där vi badade i poolen också och lekte kurragömma… Och så bakade jag alltså denna smarriga äppelpajen som var som hälsokost för mig, haha. Kanske inte för någon som tänker på vikt eller som äter mycket fett normalt men just nu var den precis vad jag ska ha i mig – nämligen massa riktigt smör, kanel, glutenfria havreryn och äpplen!

Mamma och pappa kokar äppelmos (inte sånt gammalt recept med en massa socker alltså utan kokar ner och mosar ihop äpplena helt enkelt) stup i kvarten nu för de har så mycket äpplen på sina träd så den mosen la jag som bas i en form och sen toppade jag med ett tunt skivat äpple och massor av kanel… Och i andra skålen hade jag rumstempererat smör som jag blandade ihop med en massa havregryn och liiite vaniljpulver och flingsalt och la på och sen körde jag in den i ugnen på 200 grader i typ 10-15 minuter. Bara att äta och njuta utan något till. SMARR!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Tack för receptet! Låter gott.
    Bra tips att prata igenom vabbandet. Det måste vi också sätta oss med.
    Vakennätterna tänker jag hör till, småbarnsåren
    är såna. Det hör till. Blir det för kaos har jag tagit en natt iväg nån gång med jobbet. Bara en natt så tycker jag gör mycket.