Johanna Kajson

Astrid Lindgrens värld

Åhhh åhhhhh åhhhh (och så vidare) vad fantastiskt ställe Astrid Lindgrens värld var!!! Det hällregnade exakt hela dagen från morgon till stängning men vi var kittade med gummistövlar och regnkläder allihop så det funkade faktiskt imponerande bra ändå för stora och små och glida runt och se alla fantastiska små hus och teatrar.

Jag var mest fokuserat på att uppleva och inte fånga otroliga bilder men allt jag kan säga är ÅK dit!! Gärna på lågsäsong för det var otroligt och vi behövde inte köa någonstans eller trängas.

I fredags körde vi ju upp och hamnade tyvärr i en stillastående bilkö så hela resan tog 6 långa timmar men till slut var vi framme i den gulliga lilla stugan på området och kunde läsa lite Pippi-saga och sen somna..

Och på lördagen besökte vi allt från Nils Karlsson Pysslings hus….

Till Emil i Lönneberga…

… till Karlsson på taket…

Och Pippi såklart! Vet inte vem som hade lurat i mig att det inte var några teatrar för det räckte gott och väl med dem som var!! Och allt var så fint och förtrollande – Emil var bäst och barnen som spelade Ida och Emil var OTROLIGA!!

Vi var kvar till stängning och körde sen hem till svärföräldrarna och tända en brasa och gick och la oss i tid för idag firade dem nämligen 40 år som gifta och det ville vi vara med och fira såklart!!

Vi hade överraskat med att boka lunch på Hook och nu sitter vi alltså i bilen på väg hemåt. Myyycket bilåkning dessa dygnen och jag är ändå sjukt imponerad av barnen som mest varit gnälliga idag – eller mest August… vi är ju egentligen alla trötta efter skol och jobbstarten och hade kanske behövt lite lugna helger just nu men det var härliga upplevelser och allt har gått bra trots en massa regn!

Hoppas ni haft en fin helg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.