Johanna Kajson

Godaste glutenfria äppelpajen

Nu så!! Jag serverade en glutenfri äppelpaj på kräftskivan i fredags och alla sa att det var den godaste äppelpajen de någonsin ätit så jag lovade att dela med mig av receptet och det kommer här till er nu också! Jag glömde fota den för det var ju fullt ös med barnen och härligheter och inte kunde jag veta att den skulle bli sån succé, haha. 

 

 

Ingredienser
225 g smör
4,5 dl glutenfri havregryn
2 1/4 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk flingsalt
3,5 dl glutenfri mjölmix
5-7 äpplen beroende på storlek
1,5 tsk kanel

Gör så här:

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Rör ner alla ingredienser utom äpplen och kanel i det smälta smöret.
  3. Skala äpplena och skär dem i bitar.
  4. Lägg äppelbitarna i en smord pajform. Pudra över kanel.
  5. Fördela pajsmeten ovanpå äpplena.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25-35 minuter beroende på hur tjock lager pajdeg du har – jag har ju gärna ett tjockt lager!! 
  7. Servera med vaniljvisp, mmmm

 

Receptet jag utgick ifrån var detta men jag ändrade om det lite efter vad jag gillar. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Paj är så bra som fika när man ska fixa glutenfritt. Blir typ alltid bra och ingen märker nån skillnad 🙂
    Vi har också gjort den mallorcinska mandelkakan flera gånger under sommaren. Så god ju! Stort tack för receptet och inspirationen.