Johanna Kajson

Vad har hänt sen sist?

Jaa kära ni, att skriva blogg har det inte riktigt funnits utrymme för under detta sommarlovet som skulle vara lite semester också men mest har varit leka sommarlov med barnen och driva ett bolag med fullt ös parallellt. Det har jag ju redan tjatat om och jag tror och hoppas att ni har haft en ljuvlig sommar med så fullt upp så ni inte haft tid att kika in här hos mig, haha.

Men förutom att jag haft näsan i datorn när jag vaknat i sängen, i bilen varje gång vi kört någonstans, i knäet på kvällen i soffan och ibland balanserandes på knä någonstans på en utflykt så har jag lekt både semester och sommarlov fortsatt…

Vi kikar på vad om hänt sen sist!

 

Jag har…

 

 

Tagit dos 2 av vaccinet, yay! Fick en känsla av total feberfrossa på kvällen men hade aldrig någon feber. Skakade och frös och svettades men på morgonen var det borta och sedan dess har jag bara varit lite öm i armen. Skönt.

 

 

Åkt mittemellan barnen bak i bilen upp till Småland för att fira Rickards lillasyster som fyllde 30… Jag jobbade såklart och barnen kollade på paddan och på vägen hem så hände det där vidriga igen där vi satt kvar i bilen och Tesla-larmet gick. FY vad rädda vi blev alla tre och jag som brukar var lugn och trygg mamma fick panik för klockan var så mycket så jag hann tänka att de upplevde ett trauma för resten av livet när bilen tjöt och dundrade ut skräcksfilmsmusiken på högsta volym. Usch.

 

 

Men nog om det, på fredagen i Småland så firade syskon med respektive jubilaren ensam utan barn. Det hände ju inte så värst ofta att vi ses utan barn så det blev livat vill jag säga, snacks och bubbel hos andra syrran och sen middag och sittdans inne i Jönköping. Det kändes HELT galet att nääästa känna utelivet, haha. Jag fick tyvärr dunderont i huvudet under middagen och drack mest vatten och drog mig i håret för att avlasta huvudvärken men ändåå. Innan det small till hade vi så här kul:

 

 

Det hade vi efter också, eller de andra iaf. Jag höll ut och försökte att ingen skulle märka. På lördagen i småland så hade vi mysförmiddag innan barnen glatt stannade hos farmor och farfar medan jag och Rickard själva åkte till Hooks herrgård och checkade in för lite jobb och sen golf och spa. GOLF tänker ni? Ja det händer ju bara 2 gånger om året att jag spelar men vi gick 9 hål i sommarregn och solnedgång och det var en helt ljuvlig dejt!

 

 

Jag förlorade matchen på sista hålet men var lika glad för det. Hooks spa är ju superhärligt där man kan slänga sig i sjön och maten på restaurangen var supergod!! Vi ska på bröllop här i oktober och det ser jag fram emot när en barndomskompis ska gifta sig…

 

 

På söndagsmorgon spelade Rickard golf och jag jobbade och jobbade och jobbade. Många intensiva timmar har det blivit, sen körde vi hem till svärföräldrarna igen där barnen lekte som tokar innan vi skulle gå på familjekalaset för Sara igen med lekar och tårta. Otroligt roligt och hela familjen är ju tävlingsinriktad, eller tjaa några av oss iaf… Kul var det iaf!

 

 

Alltid lika fridfullt att vara i skogen där Emelie och Fredde byggt sitt hus… Sen körde vi hem igen och hade jobbdagar innan det var dags för en riktig barnutflyktsdag… Vi åkte nämligen till Tosselillas sommarland och mötte upp grannarna och vår andra kompisfamilj vi brukar hänga med som hade varit ute och härjat på semester i hela Sverige i nästan 5 veckor. Det var en fin återförening och en rolig dag!

 

 

Så glad för den dagen för kvällen innan låg jag och grät för att sommarlovet nästan var slut och för att jag jobbat så mycket och skulle jobba ännu mer de sista två veckorna… Och för att Charles har skolplikt i höst och för att jag kommer ha det nästan ännu värre nästa sommar och för att jag också vill ha normal semester på sommaren. Ledig 3-4 veckor utan att öppna mailen eller svara på tusen sms och samtal. Orka göra fler såna här utflykter eller åka iväg till en stuga. Vi HAR ju gjort massor men jag har jobbat var vi än varit… På Tosselilla satt jag i två telefonmöte under ett träd i vattenlandet medan jag missade när Charles vågade åka något i vattenlandet för första gången i livet. Det gör ont numera…

 

 

Men jag har verkligen försökt tanka på oss och vara supernärvarande med dem också. Och de säger att de har haft ett superbra sommarlov och tack och lov älskar dem ju att ha ”killhelger” med bara pappa och att hänga hos både mormor och morfar och farmor och farfar. Varje gång vi sagt att de ska ha pyjamasparty med någon av dem och att vi ska iväg har de skikigt JAAAA. Tacksam för det, det hjälper mammahjärtat när jag nu packar ihop för att åka iväg på ett 3dagars bröllopsjobb i helgen.

 

Vi hörs nästa vecka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Theres

  Åh, denna känsla av otillräcklighet som liksom sköljer över en. Men du, av din blogg att döma är du en oerhört närvarande och lyhörd mamma och dina barn kan skatta sig lyckliga. Dina grabbar har dessutom en hög med människor runt omkring sig, fatta vilken lyx att känna sig trygga med flera personer. Var inte så hård mot dig själv, du är en fantastisk mamma till dina kids och dessutom en fantastisk företagare med ett framgångsrikt företag. Men stressen du känner är ju där och frågan är om det finns möjlighet till avlastning i jobbet inför nästa sommar? Önskar dig en fin fortsättning på augusti och en känsla av att du gör ett grymt jobb- på alla plan!

 2. Johanna

  Kära Johanna!
  Jag har följt dig länge och vill bara skicka lite kärlek till dig. Du gör så gott du kan och dina killar verkar ha det hur bra som helst! Vill skicka med att till nästa sommar att du behöver inte ha dåligt samvete för att de går på förskola/fritids – de har det jättebra där med. Lägger du upp en sådan plan slipper du mycket dåligt samvete för att du måste jobba på familjetid och kan få fokuserad jobbtid kanske 3-4 dagar per vecka. För jobba, det måste man också ❤️

 3. Jessica

  Hej Johanna!
  Har följt dig så länge och min tanke är ju att du är så närvarande och hinner med så mycket med barnen ☺️ Ser ju bara fragment av ditt liv och du vet bäst men känner ärligt talat få som har just flera veckor pä raken. Då kanske man istället har ett sånt jobb där man annars är borta helger, kvällar och högtider året runt som tex vårdpersonal etc. Jag har tre barn, chef på ett större bolag och slits hela tiden mellan jobbet och barnen. Har flexibel atbetstid vilket gör att vi kan hämta och lämna som vi vill och att barnen får gå på mycket aktiviteter. Har lärt mig att med flexibel arbetstid så kommer ju tyvärr måsten också 😀 Var snäll mot dig själv och försök fokusera på all den tid du ger dina barn istället. Det ser utåt sett ut som att det är massor men känner du inte så själv så kanske du måste fundera på vilka förändringar som går att göra istället för att bli ledsen❤️❤️ massa kramar och känn att vi är många vänner här ute som är i exakt samma situation!!

 4. Anna

  Du gör det jättebra❤. Du har ju verkligen ett speciellt jobb där du arbetar när de flesta har semester och jag kan tänka mig att det är tufft. Ta hand om dig och hoppas bröllopet blir så som du önskar! Kram