Johanna Kajson

Kalastips och kokt arbetshjärna

Innehåller annonslänkar

 

Hej måndag, och hej kokt arbetshjärna. Det kommer nog bara vara så nu till september fastän jag försöker intensivt att få hjärnan att vila…

 

 

Jag har fått så många frågor och pepp på min klädstil och att ni vill ha tips vilket gör mig otroligt glad, jag försöker ju verkligen bara köpa sånt som jag använder år ut och år in och det är ofta ni frågar vad jag har på mig och jag svarar ”gammalt” men jag köper ju även nytt – men bara sånt som kan leva i garderoben i minst 5 år vilket alla mina plagg gör, oftast 15 eller för alltid…

 

Denna blå klänningen såg jag var på rea nu så den landade på ynka 159kr på HM och det är det sköööönaste tyget ever, såå mjukt och mysigt och fladdrigt vilket jag älskar på sommaren – men ändå hellångt med en liten slits på skjortan. Supertips! Jag har redan hunnit ha den tre dagar, haha. Blir nog sommarens klänning jag har var och varannan dag tänker jag.

 

 

Och den här var också en riktig Johanna-klänning, kostade 199kr och finns också här på HM. Urskönt.

 

 

Jag har ju glömt berätta om Charles kalas för er, herregud dagarna bara flyger iväg nu som alltid i juni… Vi bjöd ju in till Pokémonskattjakt och började med att spärra av olika dela i trädgården så när alla kompisarna kom så samlades vi på framsidan allihopa och höll dem där, det var intensivt och fullt fokus när man hade ansvar för så många barn så jag hann inte fota så mycket tyvärr men jag kan berätta lite – när alla var på plats (C tog emot paketen och la dem på en bänk för att öppna senare) så samlade vi dem sittande på gräsmattan för att berätta historien om vad som hade hänt och varför C och hans kompisar behövde hjälpa professor Oak med dagens pokemonskattjakt… Först ut var att fånga 7 försvunna pokemons som skulle sitta på bild på en vägg som de alla skulle få kasta en vattenballong på. Risky moment men det gick bra!

 

 

De visste att de skulle samla symboler efter varje uppgift de hade löst och här fick de en liten gosedjurspokemonfigur att bära vidare förbi nästa avspärrning där de skulle möta Ho Oh och göra under hökens vingar och den sista kvar fick den gyllene fjädern…  (Ni som kan Pokémon förstår men principen var ju bara att vi försökte ha en storyline för alla moment på kalaset helt enkelt).

 

 

Här var de tre symbolerna de skulle hjälpas åt som ett lag (Pokémon handlar ju mycket om att ”bygga upp ett lag” och vi ville få dem att samarbeta och ha lekar alla kunde delta i…) och efter under hökens vingar öppnades sista avspärrningen där de skulle få rita 21 pokebollar på fönstret med såna gelpennor jag hade klickat hem.

 

 

Jag hade på mig fjädrar när jag var Höken i under hökens vingar såklart. All in. Och dressen är tvådelad och 7 år gammal från HM – fick tusen frågor om den på instagram…  När de hade fångat alla tre symboler skulle de byta in dem så dök skatten upp – skattkistan där det fanns pokemonpengar till alla som vi hade gjort – där man kunde gå och ”handla glass” för det och festis till fikat.

 

 

Så sen blev det att de fick en kula vaniljglass i en strut och så hade vi massor med olika strössel att välja på – succé eftersom C inte gillar tårta så mycket och då fikade dem och chillade innan vi körde dansstopp en stund och sen blev det paketöppning efter mycket tjat – ATT barnen tycker det är så kul, haha.

 

 

Jag drog ner på alla mina pyntidéer, pyntade loss lite här och där med ballonger och vimplar men att packa upp alla strutar och lägga i perfekta rader osv osv osv – nä jag hade bara inte orken till det och inget barn hade brytt sig. Så jag struntade i det – varsegod för inspiration med en icapåse på snidskan man kan slänga skräpet i också, haha. Hemligeheten för att få ett flow är iaf att förbereda allt till MAX som vanligt. Ha öppnat alla förpackningar, lagt allting på brickor eller i korgar som man enkelt kan bära ut efter hand och ha delat in kalaset i kvartar för ingen orkar med en ”aktivitet” längre än max en kvart i den åldern…

 

Sen blev det dansstopp igen och fri lek med fotboll och basket osv innan avslutet med pokemongodisspåsar till alla som var gömda på framsidan i buskarna rundade av. Alla ville inte vara med på allt, någon tyckte något var orättvisst, fri lek var sjukt svårt i just denna gruppen men funkar säkert kanon i andra och ja – de är ju så vana vid varandra och hantera varandras känslor, fokus eller fokus osv så det var bara att hänga med och ha fullt fokus under de 2 timmarna kalaset var. Jag ville ha 1,5 timme men vi bestämde oss till slut för 2 och jag kan väl säga att jag hade gärna haft 1,5 timme ändå så här i efterhand för det är en väldigt stor grupp att rodda runt om man bjuder alla på avdelningen.

 

Nu – bröllopsfokus!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.