Johanna Kajson

Omöjlig nattning och uteblivna brasor

GLAD VALBORG!

Dags att fira in våren och det gör man som vanligt med iskalla vindar och en hög med regn, haha. Valborgsmässoafton har verkligen inte bra hit rate här nere men det gör inget, det är mysigt ändå även om jag aldrig varit på en brasa här…. Det är ju lite grejen trots allt tycker jag, att höra talet, se brasan tändas och höra körsång men vi får köra körsång på spotify och elda i brasan helt enkelt!

 

 

Barnen är hemma idag igen och idag är en STOR dag för idag öppnar glasskiosken som ligger precis här vid oss. SOM Vi längtat efter mjukglass med saltlakritsströssel och tack och lov har de servering utomhus så man kan köpa när där inte är så mycket folk – och så håller vi avstånd såklart och går nog hemåt och äter glassen här hemma. Vi har räknat ner till denna glasskioskpremiär!

 

 

Vädret är trots allt bättre än vad prognosen såg ut. Det spöregnade ju inatt men nu börjar det spricka upp igen och det är tacksamt så man kan vara ute och leka med barnen… Igår ville de dock klä på sig och gå ut i regnet vilket de inte brukar vilja – så det gjorde vi. Och regnet luktade VÅRREGN!! Magiskt!

 

Nattningen igårkväll däremot… Den gick iiinte så bra, haha. August sov för länge på dagen men jag tog chansen att jobba undan medan han sov och visste att det blev lite för länge men hoppades att det inte skulle påverka… DET gjorde det så på kvällen var han omöjlig att natta och det gjorde att Charles inte heller kunde somna för han ville ju att jag skulle natta honom i hans säng. Lockade allt jag kunde att vi kunde sova alla tre i vår stora säng men Charles vill aldrig det, han vill alltid somna i sin säng och att man ligger bredvid och myser och det ÄR ju det mysigaste som finns så det vill vi också. (Och han har alltid varit lättnattad så myyyset blir liksom runt 15-20 minuter max men oftast 10 minuter efter att man läst boken och släckt lampan så det är en fin stund som både jag och Rickard vill behålla). Men när man är ensam hemma och ska natta båda och August inte somnar som planerat först så skiter det alltid sig och det slutar med frustration och gråt från typ oss alla tre. C för att han är så trött och bara vill sova och A för att jag blir frustrerad på honom som babblar och busar och stör när vi ska sova.

 

MEN – det löser sig ju alltid till slut och efter att ha provat natta A i hans rum alla tre – sen i stora sängen alla tre så var C så ledsen och trött så då bestämde vi att jag och A skulle natta honom i hans säng istället – och så somnade båda.

 

 

Världens bästa storebror som håller ut så mycket han kan, är förstående och empatisk så långt han bara orkar för när vi måste anpassa oss efter lillebror.

 

Sen sov vi gott hela natten faktiskt, så tacksam för det även om de vaknade lite för tidigt imorse mot när de somnade igår. Men strunt i det!

Idag ska vi fira valborg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Kolla in på Landskrona stads hemsida för info om digitalt valborgsfirande. Där kämpar två hästar, sommar och vintergreven om vem som ska vinna. Tal, sång och brasa och allt digitalt kl 19.00.