Johanna Kajson

Jag skriker mig hes men förändringen kommer först när en man säger något högt

Hej fredag från…..trumvirvel…. VABBANDET!!!

Jajemen, nu är vi här igen, förra veckan var det ju lite snor men friska barn men igåreftermiddag fick August feber på förskolan och väl hemma stack den upp över 40 grader så nu är det en sjukling på riktigt här hemma som vi myser med lilla bocken bruse på tv om och om igen mest…. Han har bara förhöjd temperatur idag så jag hoppas det var något snabbt och kortvarigt, det drabbade tydligen otroligt många barn samtidigt och alla har ”bara” feber och inga andra symptom. Undra vad det är som flög på alla?

 

 

Så, efter en tung dag på jobbet igår med ännu en bröllopavbokning – inte ombokning utan avbokning tyvärr så nu börjar jag klura på om det är dags att permitera mig igen för nu drabbas omsättningen enormt när fler och fler bröllop avbokas igen och ännu ett år blir drabbat. Det blir det ju när man ombokar också men när det avbokas helt så är det flera år av att man tackat nej till andra bröllop eftersom man planerat och jobbat med dessa som nu försvinner helt. Tung dag minst sagt som avslutades med vabb och att avboka nästan allt jobb idag.

MEN istället så har jag möjlighet att öppna upp för en till klient i vår i coachingen vilket är otroligt roligt och givande. Mer om det på stories – och där har jag vädrat allt från våld i 6årsgrupperna och varför det är så viktigt att lära barn från TIDIG ålder – från att de föds att man ska vara snäll. Att våld, att vara elak, att slåss, brottas, puttas, psyka, mobbas och så vidare ALDRIG ÄR OKEJ. Och så har vi vädrat om mäns våld mot kvinnor, sexuella övergrepp och den tunga veckan som varit där kvinnor återigen mördas av män i sin närhet.

 

 

Daniel Beijner fick jag upp ögonen för imorse när jag såg att han faktiskt tagit ställning som en av de fååå männen som rannsakat sig själv – insett att fastän han ville tänka ”Inte alla män” så insåg han att jo, visst har han bidragit till att ta kvinnor för givet, att se sin rätt till både det ena och andra och att sätta kvinnor under sig själv. Som så många. Och han vågade lyfta det, be om ursäkt och verkligen försöka pålysa problemet för andra män som fortsatt viftat bort våld, hot, me too och så vidare med ”inte alla män” och DET gör skillnad. En man som lyfter ämnet och har ändra män som följare – som faktiskt några av dem också fick upp ögonen. Det är ju DÄR vi behöver förändra beteende och det är där diskussionerna behöver vara. Jag delade lite av dem svar han fick in från andra män som faktiskt tänkte om på stories, här är några:

 

 

Kan man våga hoppas på att allt skrik börjar höras liiiite iaf?

 

Jag hoppas det. Brukar inte blogga om det här för det är för stort och svårt så jag brukar vädra det på stories… I veckan när jag pratade om Ellas hjältar som visade upp 6åringar som blivit utsatta för mobbing och våld på sin skola och vikten att prata med sina barn, att agera och se till att våra barn – våra söner INTE någonsin tror det är okej att slåss, puttas, hota och så vidare så fick jag så många skräckhistorier på DMs så jag blir nästan rädd inför skolstarten i höst.

Det är vi som kan göra förändringen, jag hoppas förändringen börjar här.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.