Johanna Kajson

Näringsrikt glutenfritt frukostbröd och kokt potatis

Godmorgon vänner från en helt rimlig frukost här hemma… Japp – det är potatis ni ser i bild, haha.

 

 

Jag kokar potatisen på morgonen för att kunna kyla ner den till kylskåpskall innan det är dags att äta den, på så sätt kan den rimligt ingå i antiinflammatorisk kost eftersom fibrerna drar ihop sig igen om man kyler potatisen. Trolleri, trollera!

 

 

Provbakat ett nytt keso och äggbröd som innehåll mer frön och det blev superbra, gillade detta bättre än det förra men allra bäst är fortfarande glutenfria grötbullarna!

  • 500 g keso
  • 4ägg 
  • 1 dlcsesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader och vispar upp äggen innan du blandar i keso i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dem i keson.
  2.  Bred ut smeten till en 1 cm tjock rektangel på plåt med bakplåtspapper.
  3.  Grädda brödet mitt i ­ugnen ca 20 min. Låt det svalna på plåten och skär det sedan i bitar.

Jag fryser alltid in mitt bröd direkt efter jag bakat och tar fram en skiva och micrar för den där nybakade känslan varje gång. Detta är fullt med nyttigheter och är därmed näringsrikt och inte ”bara” glutenfritt.

 

 

I måndags var jag ju på lunchträningen på stranden och efteråt badade vi havet, riktigt härligt dopp och där var en kvinna som var nere på sitt dagliga dopp och kunde ta tempen (det gör ju jag aldrig) och hon rapporterade sköna 7,5 grader – ett uppsving från sist jag badade helt klart!

 

 

Eftermiddagarna spenderas mest så här just nu… Helt ljuvligt väder – tack april för detta vårväder!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.