Johanna Kajson

Helgen som gick

 

Godmorgon vänner – det var inte meningen med ett så långt break här men efter helgen men jag stötte på tekniska problem när jag skulle blogga igår så det fick helt enkelt vänta till allt funkade igen. Så kan det gå  – nu tittar vi på helgen!

 

Vi har städat upp trädgården så sakta, killarna hjälpte till att börja tvättningen av det vita staketet – nu har vi ju ett till på framsidan, haha. Vi får ser hur mycket vi orkar med, egentligen hade det behövts duttas i målarfärg på vissa ställen också men det får nog bli ett annat år känner jag… Skönt att vara igång iaf – däcket behöver också tvättas men det tänker jag INTE göra i år. Det får Rickard göra eller så får han köpa in tjänsten att fixa det för förra senaste åren har jag lagt oändliga timmar på det och sen kommer den gula pollen och lägger sig som ett täcke och så måste man göra om det igen och då gör Rickard det fast ”mer noga” enligt honom, haha. Så nu struntar jag i däcket, jag hade kunnat gå hela säsongen utan att skrubba det, inte hela världen för mig.

 

 

Även cyklar och sparkar tvättades….

 

 

Och pallkragarna vattnades! Vi har satt potatis, ärtskidor, jordgubbar, morötter, grönkål och olika sorters sallader. Spännande att se vad som trivs i år!

 

 

Efter lördagens fotbollsträning och styrketräning för oss vuxna var vi inbjudna på pizzapremiär hos våra vänner här på gatan, de har en pizzaugn och gör maagiska pizzor i den på egen deg och sås och allt det där och det är så hiiiimla gott. När det var strålande sol var vi utomhus i deras trädgård och höll avstånd och jag fick egen glutenfri pizza av världens bästa värdinna…  Det kändes som sommar för en stund och vi gick runt barfota, barnen lekte och vi fick nästa spritt i kroppen av lycka. NU HÄNDER DET!! Fastän jag älskar höst och vinter så är det liksom en chock av pirr när våren och försommaren dyker upp. För det är ändå något extra härligt med att utelivet är tillbaka…

 

 

Och på söndagen var vi bjudna till syrrans innergård i Malmö där de styrt upp familjekalaset för Donna som fyller 5 år imorgon, hurra! Och WHAT?! Hur kan hon bli fem, jag fattar ingenting… Vår liiilla lilla tjej som kom till världen som en pyttebebis. FEM? En hel hand?

 

 

Det blev mycket rosa paket till denna rosaälskande tjej och hon hade på sig syrrans och min gamla klänning. Hon bär allt mamma sparat från vår garderob och det är lika mysigt varje gång att se henne studsa runt i de klänningarna…

 

 

Sen åkte Hv71 ur serien och vi har försökt stötta Rickard i veckan men han insåg ganska snabbt vart det barkade… Jag tänker ju såklart ”jaja – då spelar dem upp sig nästa år och är tillbaka om ett år” men Rickard försöker förklara för mig att det är typ omöjligt att komma tillbaka. Vi släpper det där tänker jag – jag har visat empati och support och vi har haft hockeytröjorna på oss men jag ska inte ge mig in i diskussionen tror jag, haha.

Vi har varit på stranden också och lekt och i fredags hade vi fredagsmysfika hos mamma och pappa efter föris. En fin-fin helg helt klart med en mix av allt jag behövde! Träning, familj, vila, vänner.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

   Absolut inte högtryckstvätt på altanen!! Det är det sämsta man kan göra, det luckrar upp trät och resulterar i ännu mer underhåll då det suger åt sig ännu mer alger, mossa och smuts. Gammaldags ofärgad träsåpa, ljummet vatten, skura och spola av med vanlig trädgårdsslang. Det är det mest skonsamma och bästa för trät👍😊.

  2. johannakajson

   Vi har vanlig högtryckstvätt med sån där rund som snurrar vi använt men verkar finns något som enbart är för att tvätta trädäck? Ooorkar inte köpa en pryl till dock…

 1. Anna

  Jag har precis börjat lyssna på din podd och tänkte avverka alla avsnitt från start då jag är nyförlovad och tänkte planera ett bröllop inom de kommande åren. Du och Paula pratar om en Facebookgrupp i de allra första avsnitten, men jag uppfattade aldrig vad gruppen heter? Finns gruppen kvar? 🙂