Förodla dahlior och plantera pioner – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Förodla dahlior och plantera pioner

 

Hellooo torsdag, kortvecka denna veckan ju och jag och Rickard ska faktiskt gå på dejt ikväll medan barnen ska sova hos mormor och morfar, jag vet det var bara några veckor sedan sist men det gav oss SÅN energi så vi bokade in en till redan ikväll.

 

 

Här sitter jag nu, med spirande kvistar i vasen som jag plockade in igår och med dahliaknölar nedtryckta i jord bredvid mig… Det är första året jag förodlar dahlior och jag har läst på allt hos Hanna Wendelbo såklart, följer ni inte henne på instagram så är det ett supertips för att få en dos blomsterinspiration i flödet. Jag är inte sån som orkar förodla och fixa egentligen, men i år fanns orken att klicka hem några fler knölar till nya rabatten och doppa dem i vatten och lägga dem i plastpåsar med bra jord. Nu bor de på golvvärme och jag hoppas det kikar upp något om någon vecka eller så. I år SKA jag ha en blomstrande, magisk trädgård!!

 

 

Jag fick ett gäng knölar av “grannens” mamma också som hon hade grävt upp från hennes trädgård förra året, haha. Lyxens lyx att ha så fantastiska vänner. Sen köpte jag en pionknöl också men den ska tydligen absolut INTE förodlas inne utan sättas ut direkt i jorden nu i april. Tur jag googlade, det är ju så olika det här med blommor, haha. Ranunkel och anemon på små gulliga knölar klickade jag också hem.

 

 

Urspännande!

 

 

Igår hade jag tre killar med mig hem, eller egentligen hämtade jag fyra barn igår, haha. Jag gick med vagnen för att hämta mina två och så kom H, “grannens” son och snickesnackade med mig så då frågade jag om han ville promenera gatan hem med oss eftersom de bor på samma gata och jag kunde droppa honom på vägen och det ville han SÅÅ gärna… Så då ringde jag och frågade vännerna om jag fick ta med deras son och det gick ju superbra såklart, de skulle just sätta sig i bilen och hämta – “grannarna” är alltså mina bästa kompisar som flyttade in här på gatan samtidigt som oss och vi ser oss som en stor familj. Hur som, när vi gick till grinden sprang lillasyster fram och hojtade att hon också ville följa med. hon är 3 och född samma år som August och de går på samma avdelning så hitintills har de små känts lite för små för att dra med själva men nu är de så enkla så jag kände bara “varför inte” och ringde och frågade om jag kunde ta med allihopa och lämna av dem på vägen hem hos dem. Det kändes SÅ mäktigt att få gå hemåt med dessa fyra barn som bor i mitt hjärta. Det är som syskonbarn.

Väl hos dem hoppade vi på deras nya studsmatta en stund innan jag och mina barn skulle gå hem men då ville H följa med – why not kände jag och så traskade jag och de tre killarna hemåt och hade en urmysig eftermiddag. Jag har sagt det förr – att få låna hem mina vänners barn och bygga egen relation med dem värmer SÅ i själen.

 

 

Idag skiner solen, det är skitkallt men solen gör mig glad ändå! Jag är inne i ett smärtskov i endometriosen igen som hämmar mig lite från att köra den träningen jag vill men promenader och yoga får jag nöja mig med idag med. Nu – bröllopsjobb deluxe, det stormar rejält i bröllopsbranschen igen tyvärr…

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej Johanna! Jag är såå intresserad och nyfiken på ditt och Richards bröllop nu när ni ska göra om! Kan inte du göra ett inlägg eller att vi får följa er i resan och era tankar kring bröllopet, ev. nya ringar, klänningen (som jag har för mig att du redan köpt). Förstår helt om du vill hålla det privat men tror att många skulle älska att få se hur du tänker nu 10 år senare. Stort tack för superbra blogg och podd. Du är gryyyym!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh ja jag vacklar mellan att dela ALLT och att inte dela något för att hålla det privat… Det är ju i augusti nästa år så än finns det gott om tid men jag ska landa in lite, lokalen är bokad och en av klänningarna är nog inköpt (den visar jag nog inte förrän efter dock, haha). Jag kommer berätta ALLT efter men klurar lite nu på om jag ska berätta om hela planeringsresan inför eller inte. Det är ju KUL att frossa i bröllop tänker jag?

   1. Emma

    Åh jag förstår att det är svårt! Jag ska gifta mig i juni nästa år och det hade varit såååå roligt att få lite inspo från dig som har en underbar stil och ”sett så mycket”. Men förstår såklart att det inte är självklart att dela med sig och klänningen förstår jag helt att du behåller för dig själv. ❤️

    Jag kanske får ge mig till tåls men fortsätter bevaka, ifall, haha. Den som väntar på något gott ;).

   2. Emma Dalen

    Åh jag förstår att det är svårt! Jag ska gifta mig i juni nästa år och det hade varit såååå roligt att få lite inspo från dig som har en underbar stil och ”sett så mycket”. Men förstår såklart att det inte är självklart att dela med sig och klänningen förstår jag helt att du behåller för dig själv. ❤️

    Jag kanske får ge mig till tåls men fortsätter bevaka, ifall, haha. Den som väntar på något gott ;).