Johanna Kajson

Relationstips och sanningen om varför jag blev bröllopskoordinator

Hello onsdag,

TACK för all pepp igår, jag förstår ju rent intellektuellt att det är nu i början det är som tuffast och att mycket är en vanesak så det är bara att börja bestiga berget av förändring. Igen. Jag berättar inte allt här men ni ska veta att jag SLITER varje dag med att förändra så otroligt mycket nu, framförallt i tankebanorna i hjärnan och gamla spår och att äta gluten är ju egentligen mest en vana – ett skafferi som ska bytas ut dessa 7 veckorna där mycket säkert inte byts tillbaka sen för jag vill nog inte det OM jag nu skulle få ha mindre smärta av processen. Jag har aldrig känt av någon ”gluten-mage” som många pratar om. Ingen uppsvälldhet, inte ont i magen eller så utan det är vad jag tror det kan göra på insidan i tarmhälsan och immunförsvaret och så som motiverar mig.

Nog om det för idag, kommer ett till glutenfritt recept i eftermiddag som jag tänkt prova länge och äntligen hann slänga ihop i helgen.

 

 

Idag ser jag ut så här, sitter i stugan och jobbar och har tyvärr en hög närvaro av huvudvärken och smärta i kroppen just idag, ska försöka gå en promenad på lunchen och skippa att pusha mig till tabata-träningen jag hade planerat för dagen men för tillfället är mina hjärnspöken på vad jag ”borde” göra enormt högludda. De tjatar om vikt och 7000 eller 10 000 steg varje dag och ”riktig” träning där man tar i så man får träningsvärk och svettas och ”förbränner” och jag försöker VERKLIGEN prata emot och lyssna på kroppen istället för hjärnan. Den skriker efter vila, en lugn promenad, något varmt och gott att äta till lunch och självkärlek. Kanske stretch eller ett varmt bad. Lite vila genom detta smärtskovet – den är urtydlig och hjärnspökena är störiga – jag vet inte HUR många gånger jag sparkat dem från mitt hjärnkontor men de verkar ha svårt att fatta att de är avskedade och kan sluta dyka upp…

 

Nu kommer ett annat poddtips som ni frågat länge efter, nämligen att prata om relationer och framförallt äktenskap eller relationen till sin partner – SÅ kul att jag fick gästa podden ”Så kan det gå” för att prata om just sunda relationer och att Elin kallade mig ”relationsexpert” i podden minsann, haha. Ni kan lyssna på avsnittet här.

 

foto Maria Broström

 

I podden pratar jag om min och Rickards relation, hur det var när jag tyckte han var nästan elak i början av att han var så pass egoistiskt lagd mot vad jag var och hur vi tillsammans arbetat för att hitta vårt team och vår balans. Vad nycklarna är för oss förutom kärlek – att vi vill den andra väl. Att vi respekterar varandra. Att vi är accepterande för varandras olikheter. Att vi sätter den andras välmående lika högt och ibland högre än vårt eget. Att vi delar allt som är tungt och svårt också, blev helt gråtig i podden när jag skulle förklara hur Rickard bara något år in i vår relation fick börja följa med mig till sjukhus och åka in och ut på akuten och hur han alltid sett all min smärta, mina sjukdomar och mina utmaningar som våra. Fasiken vad jag älskar honom alltså, världens bästa partner och världens bästa man till just mig. Älskar vårt team. Men vi sliter som alla andra, att få en relation att fortsätta utvecklas och vara långvarig är att fortsätta vara nyfiken på varandra, att vilja veta mer, vilja vara delaktig, vilja utmana oss tillsammans och vilja investera tid i oss. Hela tiden.

 

Foto Maria Broström

Ni hör mer om det i podden – och om hur egoistiskt Rickard fortfarande är och varför jag älskar honom fastän han äter upp min choklad.

 

En annan grej Elin fick mig att avslöja i podden var varför jag blev bröllopskoordinator, det är inte riktigt den sanningen alla tror nämligen… Jag HAR inte drömt om bröllop hela mitt liv, det har de flesta av mina elever i Great Weddings Academy men inte jag. Det är ett ben som alla andra i bolaget och jag brinner inte mer för bröllop än för mina andra projekt men det har varit den delen som varit mest intressant att dela med mig av ur en PR-synvinkel. Ett tag trodde jag att jag bara ville jobba med bröllop – att det var min dröm men det har det aldrig varit, det är någon annans dröm – min dröm har alltid varit att jobba med olika projekt och få göra olika grejer. Och det gör jag ju nu i bolaget, massor av olika grejer där bröllop är det som syns mest helt enkelt. Men jag älskar alla andra delar minst lika mycket, ibland mer. Men mer om det i podden.

 

Foto Linda-Pauline

 

Så – nu ska jag försöka sparka mina hjärnspöken igen och köra dagens 10 minuters djupandning med appen Calm. Det blir en fin meditation det.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelika

    Vad fint att läsa att fler har det som jag. Jag har så många hjärnspöken som berättar om hur längesen det var jag tränade, hur mycket onyttigheter jag ätit de senaste veckorna och hur långt jag har kvar till 10 000 steg varje dag. Jag försöker verkligen se det som en träning att inte lyssna på dessa elaka röster men det är inte lätt. Kanske för att jag ofta har klart för mig vad som känns rätt och vad som känns fel, och att Att inte ta hand om kroppen i form av att träna känns fel.