Johanna Kajson

Playdejt med ett helt gäng

Happy friyay!

 

Igår var det ju dags för påskfesten på förskolan och C ville vara trollkarl med sina gamla, trygga trollkarlskläder (som man enkelt kan ha sina vanliga, trygga under.) och A villa vara katt…

 

 

Så jag hade preppat – men på morgonen ville A inte ha på sig sina grejer och jag fick absolut inte rikta i ansiktet, jahapp. Så var det med det. Trodde ändå lite att han kanske skulle tycka det var kul men, men. De åkte iväg till påskfesten och hade en fantastiskt roliga dag iaf!

 

 

Det var en solig dag och när jag skulle hämta dem plockade jag med mig tre killar till för lite lek på vägen hemåt och hemma och så bjöd jag på middag och våfflor – succéeftermiddag för Charles och hans kompisar. August var supertrött som hade gått upp mycket tidigare än han brukar så det var lite kämpigt att vara ensam och kirra allt och ha honom med men det gick bra och alla var supernöjda när vi hade haft discot och de hämtades vid halv sju. Det blev en helt spontan grej att ta med dem hem för jag kände helt plötsligt att jag hade energi och ork – något jag inte haft på länge. SÅ härligt känsla.

 

 

Det är en rätt lång promenad att gå men de var grymma och lekte hela vägen. Så coolt att få låna hem andras barn och ha egna relationer och konversationer med dem.

 

 

När man har ork alltså.. Då är det coolt – när man inte har ork är det mest ångest att man inte orkar boka in det och eftersom C oftast inte vågar åka till andra att leka själv så blir det lätt att jag säger att vi kan ha lekdejten här och tar lasset. Och jag har inte riktigt haft orken för nya barn eftersom jag känner av deras energier men jag vill ju inte att det ska påverka C såklart – så nu när vi har fått till att han lekt (med dem från förskolan som han ändå umgås med hela dagarna ur corona-synpunkt) så har det gått super. Och jag var INTE helt slut efter och jag vaknade inte med huvudvärk idag – otroligt skönt känsla att för första gången hittat en liten balans i att inte ta in allas konversationer och energier konstant hela tiden eller lyssna aktivt på 5 barn som pratar med mig samtidigt. Jag kanske kan lära mig filtrera lite de här dagarna när jag är lite starkare än skör?

Succé att det var våfflans dag också ju så dem kunde få det till efterrätt. Jag har precis ätit min till frukost för jag hann inte det igår, haha. Så jag gräddade en till mig och Rickard imorse och det var ju en superstart på denna fredagen, hurra!

Hoppas ni får en fin dag – här skiner solen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.