Goda chokladbollar utan socker på RIKTIGT – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Goda chokladbollar utan socker på RIKTIGT

Glad lördag mina vänner, hoppas ni mår bra!

På måndag börjar min resa med kosten på riktigt efter en tung- och ansiktsdiagnostiksavstämning igen och jag har ju utforskat lite vad jag kan tänka mig att testa och inte och vad som är gott och inte och dragit ner på massor av saker och framförallt lagt till kryddor och ännu mer grönt senaste månaden och OM det nu skulle vara socker och gluten jag ska ta paus från en månad så ville jag påbörja utforskandet av alternativ lite innan för att veta vilken bönpasta som är god och inte, vilket havreris som jag tycker är godast när de andra äter ris och vilket bröd och vilka alternativ till chiamajskakorna jag kan ha när andan faller på. Och vad jag gör när jag blir sugen på choklad.

 

 

Detta är vad jag kommer göra i så fall när jag blir sugen på choklad, jag har provat flera olika dadelrecept senaste åren men inte blivit riktig fan av något men DETTA var min melodi får jag säga. Smarr!

 

Chokladbollar 2.0 från Food Pharmacy fast med recept av en av deras följare

2 dl  havregryn (jag kör fiberhavregryn)
7 st färska dadlar
3 msk kallpressad, rå kokosolja
0,5 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver (eller en vaniljstång)
1 krm salt
1 msk rå kakao
kokosflingor (att rulla i)

Mixa allt till en stor boll. Går inte smeten ihop späd så med lite kaffe eller vatten (räcker med typ 1 tsk). Forma bollar och rulla i kokos. Håller upp till en hel vecka i kylen.

 

Så – nu vet jag vad jag ska äta när jag är sugen på choklad – någon som har mer ENKLA recept på socker- och glutenfria chokladfikor när chokladsugen blir för stort? Kommentera gääärna!

 

Och ha en ljuvlig lördag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Btw, ska bli spännande att följa din kostresa! Jag håller också på och lägger om till autoimmun kost 🤗 inte riktigt redo för all in men snaaart! Min största utmaning har varit att byta till koffeinfritt kaffe och te 😅 inte helt lätt när man har två små barn! Men nu dricker jag bara 1/3 kopp med koffein per dag så sakta framåt!!

  2. Hanna

    Kan tipsa om att ha i hälften jordnötssmör och hälften kokosolja (om du gillar jordnötssmör) gör mina efter samma recept som du men då ska man ha 50/50. Såå gott 😋