Bröllopskoordinatorn svarar om tidig vigsel, vinterbröllop och 20årig bröllopsdag – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Bröllopskoordinatorn svarar om tidig vigsel, vinterbröllop och 20årig bröllopsdag

Vi fortsätter på era bröllopsfrågor:

 

Kan du inte tipsa om hur man ska tänka med fokus på vinterbröllop – även dem utan snö?

 

Foto Smallpigart från Maria och Mathias vinterbröllop

 

Åh vinterbröllop – med mörkrets magi så man kan ha en massa eldar, marschaller, tomtebloss, isfacklor, facklor och blockljus och ljus och ja – allt som ger ljus i mörkret helt enkelt…. SÅ himla härligt och det som är fint med att bjuda in till ett vinterbröllop är att det blir oftast väldigt unikt eftersom de flesta bröllop här i Sverige sker på våren och sommaren och tidig höst… Så när en inbjudan till ett vinterbröllop dyker upp i brevlådan så har man oftast inga andra festligheter att se fram emot som gäst och det blir extra peppigt vilket ger en fin stämning.

Det viktigaste att tänka på är när ni ska få till fotograferingen för det är ju så fååå dagsljustimmar så bolla direkt med er bröllopsfotograf kring hur ni ska lägga upp körschemat och när ni ska fotograferas. Bygg upp stämningen med levande ljus och eld och facklor och ljusslingor och bjud på något varmt innan bubblet som varm äppeldricka eller något ni gillar – det ger en extra fin detalj till just vinterbröllopet, (Gärna med en kanelstång i, mmm)

 

 

Köp en fin päls att bära över klänningen och tänk gärna på herrarnas rockar också och tärnornas jackor – så det blir en fin och vintrig känsla oavsett hur vädret är. Bjud på hotshots kanske? En hotshotstårta har gjort succé senaste åren och är ju sååå gott om man gillar det… Är det superkallt är det bra att lägga kramkalaset efter vigseln inomhus istället för utomhus direkt efter vigseln MEN oftast är gästerna klädda för kyla och det kan bli en fin stund att kramas där ute iaf – servera gärna varm choklad och kaffe där ute och kanske en varm kanelbulle så kommer ni göra succé!

 

Emelie och Fredde på sitt vinterbröllop, ingen snö men is och vacker stämning som ni ser!

 

Ännu en bild från Emelie och Freddes vinterbröllop där brudgummens mamma hade bakat alla tårtorna, älskar personliga bröllop där alla hjälps åt!

 

Kan du tipsa om hur man lägger upp dagen när man har en tidig vigsel? Vill inte sätta oss till middagen för tidigt…

Åh gör ett härligt mingel med massa gott att äta och dricka och bra musik och en härlig stämning – lite AW-feeling med chips, popcorn, kanske pizzaslice och öl istället för bara bubbel och snittar som tar slut för fort för längre mingel. En kubbturnering eller krocketturnering? Men framförallt ös på med snacks, dryck och musik!! Och som jag nämnt tidigare i veckan se till att toastmastern INFORMERAR om hur lång tid det är tills man sätter sig till bords så man som gäst slappnar av och vet vad som förväntas av en. Så man liksom vågar äta av pizzan som bjuds 14:30 om man vet att man inte går till middagen förrän efter 17…

 

Foto Maria Broström

 

Eller bjud på något så ocäntat som glass till bubblet? Eller ha DJ på plats och kör all in på dansgolv och dagsfest redan innan middagen – det har jag kört på mina bröllop och det blir alltid såå himla härlig stämning. Lycka till!

 

Foto Maria Broström

 

Hur firar man 20 år som gifta?

Med att förnya löftena och bjuda in på fest för att fira att ni väljer varandra fortfarande efter 20 år tänker jag!! DET borde firas!

 

Foto Maria Broström

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.