Prioriteringslistan inför ert bröllop – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Prioriteringslistan inför ert bröllop

En liten instickare med hur man börjar planera sitt drömbröllop som jag lovat – här är ett jättebra inlägg kring starten som jag tycker ni ska spana in…

 

 

Först ut som sagt är ju att sätta er ner tillsammans och fylla i en prioriteringslista där ni skattar varje punkt med t ex 1-2-3 för vad som är viktigast och där ni vill lägga mest “krut” i form av energi, tid och pengar och vad som räcker med att att det är helt okej och schysst men gärna kan vara lite billigare. Detta är SÅ olika hur man prioriterar så därför ber jag alla mina brudpar göra detta som första punkt – någon kanske vill lägga mycket pengar på blommor medan någon annan kan roffa åt sig björkkvistar men vill ha ett liveband och riktigt bra teknik. Någon vill ha bra och fin mat och äkta champagne och någon annan helt okej mat och mousserande men en blomstervägg. Det är otroligt olika så ni ska hitta vad som passar ER!

 

 

Ni har säkert redan pratat, babblat och bubblat om er vison och era drömma om bröllopet – om inte så är det läge att göra det nu. Jag pratar ju ofta om att göra sitt bröllopskoncepet med bilder i moodboad och några värderod för att hitta sitt eget färgspråk, stil och känsla som man enkelt kan förmedla till alla som ska jobba med bröllopet. Och när vi nu går in på prioriteringslistan så är det dags att skatta alla saker som brukar ingå på ett bröllop utifrån er gemensamma vision!

Är det så enkelt att komma fram till en gemensam skattning då? För vissa är det enkelt för man vill lägga pengarna och energin på samma saker men för andra kan man tycka heeeelt olika och det är viktigt att man lägger lite extra tid på att verkligen prata ihop sig så att ni kommer fram till en gemensam rimlig siffra som båda kan gå med på. Ni ska alltså INTE göra olika siffror och ni ska INTE sätta en tvåa för den ena tycker något är jätteviktigt och vill lägga mer energi och pengar på det och den andra tycker det är heelt onödigt – nej då ska ni LYSSNA in varandra VARFÖR den ena känner si och den andra känner så. För det finns oftast rimliga historier och förklaringar bakom… Och ska ni nu ingå äktenskap och dela resten av livet tillsammans så är det lika bra att börja lära er vad som är viktigt för den andra och VARFÖR redan nu och lära er kompromissa och hitta något som känns rimligt för båda.

Varför gör man det redan nu och inte efterhand då? JO för att om man går igenom hela listan nu och allt tråkigt med budget och att kompromissa och småtjaffsa hit och dit OM det verkligen är värt att lägga 10 000kr på blommor eller inte så slipper ni ha tjaffs och bråk under hela planeringsåret när varje offert kommer in. Smart va?

 

 

Här kan ni se en hög med saker som kan vara bra att ha med i sin priorteringslista, bilden är från bröllopsplaneringsappen som är synkad med boken och typ samma lista finns i boken men ni kan nog räkna ut själva vad som ska stå i den om ni inte köpt något av dessa planeringsverktyg.

 

Ett helt dessertbord – är det värt det att fixa med energimässigt och prismässigt för er?

 

Next up i ordningen – tips kring hur man ska tänka när man gör gästlistan

 

Här hittar ni förresten en massa klipp från när jag var med i TV4 Nyhetsmorgon och hade en liten söndagsbröllopsserie där och pratade om allt möjligt inom bröllopsplaneringen för er nytillkomna som inte sett den. SÅ kul att ni är så många som uppskattar denna temabröllopsveckan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Uppskattar så OTROLIGT mycket att du är så givmild och delar med dig av så mycket! En kanske lite rolig fråga: Ser ofta på bilder att man har små flaskor med bubbel med ett sugrör fastknutet. Nu har jag testat detta två ggr, men drickan bara skummar över när jag sätter i sugröret?? Har använt papperssugrör, är det bättre med vanliga i plast? Haha som sagt en kanske rolig fråga, men blev bara nyfiken. Vi var så sugna på att ha detta efter vigseln, men vill inte att alla spiller på sig själva det första som händer, haha. Någon som har ett bra tips ang detta?

  2. Louise

    Åå sånt här är så bra!!
    Önskar jag tagit mer hjälp (typ att din bok kommit ut ett par år tidigare) när jag gifte mig. Vi beställde bröllopstårta och provsmak 2 veckor innan vigseln för jag hade glömt att det var en dröm jag hade. Prio låg liksom på lokal till att börja med sen fick man gå djupare och djupare ju mer som ordnades så till sist hann jag liksom med att bry mig om tårtan 🎂😅🤩