Johanna Kajson

Ställ bröllopsfrågor till mig

Inlägget innehåller reklam för min egen bok planera ditt drömbröllop,

 

Okej ni verkade önska att ställa frågor framför en bröllopsplaneringsguide så det ska ni såklart få göra – ställ alla frågor här eller på instagram så ska jag sätta ihop en hel bröllops-tema-vecka här på bloggen och instagram för det vet jag att ni längtat efter. Paus med allt vad småbarnsliv, HSP, endometrios och antiinflammatoriskt heter, haha. Och bara er bröllopskoordinator till er tjänst i en hel vecka!

 

Det tar lite tid att förbereda alla inläggen så jag samlar på mig frågor nu någon vecka sen kör vi – ok?

 

 

Jag tänker att jag mixar upp alla era frågor med sånt jag tror kan vara bra tips och trix, någon önskade tips om fester och inte bara bröllop och de delarna som inte handlar om vigseln och fotograferingen och så kan ju alltid appliceras på fest såklart – vi behöver lite festliga vibes i dessa osäkra coronatider känner jag så nu kör vi temavecka med fokus på när det GÅR att ha hejdundrande bröllopsfester och fest igen!

 

Ni är ju många som redan har boken och där är ju heeela min guide i bröllopsplanering från start till slut och jag såg precis ett citat från en av alla fina recentionser jag gillade som VERKLIGEN är det jag ville uppnå med boken:

 

”Du behöver verkligen inte planera ett Charlotte Perrelli-bröllop för att ha glädje av Drömbröllop.”
– Eva Åström, Expressen Söndag

 

Och exakt så är den uppbyggd och så vill jag lägga upp temaveckan här på bloggen med, det som syns utåt är ju kändisbröllop med extra-allt-budget MEN jag har gjort många budget bröllop och mer ”vanliga” bröllop genom mina 10 års som bröllopskoordinator och jag brinner för hur man kan få till sitt eget drömbröllop till sin egen budget. Och boken är uppbyggd med mycket budget och spartips också så man verkligen tänker igenom VAR man lägger pengarna och har med hela budgeten i planeringen från start. Och alla bilderna i boken är från riktiga bröllop som är genomförda i Sverige – tänk på att de flesta inspirationbilder vi ser på pinterest är fejkade fotograferingar i supervarmt och regnsäkert klimat, haha. För mig är det viktigt att planera rimliga och kvalitetssäkrade bröllop som går att genomföra i vårt svenska klimat och tyvärr har sociala medier förvrängt bilden av hur bröllop kan se ut i Sverige och vad som är rimligt att skapa utifrån en lite mer ”normal” budget…

 

Alla fina bilder från So Lovelys studio, såg att hon var fullbokad för typ hela våren men annars är det verkligen supertips lokalt här i Höllviken på fotograf för er och er familj och barn.

 

 

Okej – ni dundrar på med frågor här i kommentarerna så börjar jag förebereda för bröllopsinlägg och försöker sy ihop en härlig temavecka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  Gissar att det är många med mig som undrar över denna tråkiga fråga. Men det känns som att vi famlar i mörker kring alla dessa restriktioner och jag förstår verkligen att du inte har några svar. Men det hade varit skönt att få veta hur planeringen med dina brudpar ser ut för sommaren 2021, vi planerar ett midsommarbröllop! Undrar också om dina brudpar har olika spår/ alternativ om det skulle vara så att det inte går att samla så många som man önskar? Dela gärna med dig om tankar men gärna också inspiration kring olika uppdelningar för att minska antalet men ändå få en grym bröllopsdag, utanför boxen. Tack ❤️

  1. Emma

   Har ställt en fråga redan men det funderas mycket kring bröllop nu! Jag och min sambo firar 10 år i vår och har planerat att gifta oss. Vi vill gärna gifta oss på det datumet då det datumet är symboliskt för oss men vi kommer ha festen året efter. Kan man ha en låtsas-vigsel ett år senare med en vän som håller i det? Blivande man och min syster är skeptiska då de tror att det kommer bli oseriöst. Vi har hyrt en fantastisk lokal som jag har sett framemot att ha vigseln på men det kommer såklart inte kunna gå i år. Min tanke är att boka om den till nästa år men att vi ändå gifter oss borgerligt i år. Men hur ska man göra nästa år? Har googlat runt men hittar ingen inspiration!

 2. Sara

  Jag och min sambo har varit förlovade i flera år, har inte gift oss för att vi inte vet hur vi vill ha det. Vi börjar mer och mer landa i ett icke traditionellt bröllop. Ingen av oss gillar att sitta still och på våra fester brukar det lekas mycket lekar. Har du några tips på icke traditionella bröllop och hur man kan genomföra det på bästa sätt? Vill fortfarande att det ska kännas som en speciell dag för oss. Med eller utan barn? Tänker vigsel och middag eller lunch, beroende på om barnen ska vara med eller inte. Men hur trycker man in roliga lekar utan att det blir konstigt? Det enda vi vet är att vi vill att alla ska ha kul och minnas vårt bröllop med ett stort leende 😊

 3. Lisa

  Hej Johanna,
  Har en jobbig fråga men vore så skönt att få någon annans perspektiv på saken som inte är personligt involverad.
  En av mina tärnor har precis blivit gravid, det är fortfarande väldigt tidigt, men, det innebär att BF är precis kring datumet då vi gifter oss. Jag är givetvis jätteglad för deras skull, men helt ärligt knäckt över tanken på att en av de viktigaste personerna i mitt liv troligtvis inte kommer kunna vara med på en av de viktigaste dagarna i mitt liv. Det finns ingenting att göra, men hur går jag vidare och släpper detta och fokuserar på rätt saker igen?
  TACK på förhand.

 4. Jonna

  Hej Johanna! Önskar tips på vad man kan hitta på medan serveringspersonalen röjer undan borden för att göra plats för dansgolv. Vill ju ha rejäl partystämning när det är dags för dans 🥳. Bröllopet är i september och det finns ett stort rum i anslutning till middags/festlokalen. Tack för bra podd och bok! 😘

 5. Sofie

  Vi planerar ett budget bröllop hemma i vår trädgård. Gifter oss gärna i kyrkan innan men sen är tanken att vi samlas hemma hos oss. Vi har ingen stor trädgård så det blir begränsat med utrymme. Ev, får vi plats med ett tält på gräsmattan med bord + stolar och lite sittande gäster i uterummet. Hur ska man tänka så att alla trivs och har det bra när man måste dela upp gästerna på olika platser under middagen. Tips på bra mat? Blir någon form av buffé för att komma undan billigt tänker jag. Hur skapar man en härlig känsla med musiken. Roliga lekar, mm som man kan sätta upp runt om så att gästerna aktiveras när man inte sitter till bords? Vill inte det ska bli stelt då min sida av släkten är lite ”tråkiga” av sig och håller inte igång en fest precis… 😉
  Alla tips är välkomna 🙂

 6. Sanna

  Undrar hur man kan tänka gällande barn. Min blivandes barn (5, 7, 9 år) kommer att vara med på bröllopsfesten, men i övrigt är det barnfritt. Hur kan man göra för att barnen ska känna sig delaktiga, ha roligt, men att det ändå får vara vår dag (läs: att de inte rycker sin pappa i ärmen stup i kvarten)? Tips? Erfarenheter?

  Undrar också: Enligt en vän som bor i England är det tydligen mera regel än undantag där att man har ett ”eftersläpp” på bröllopsfesten. Alltså att efter middagen ansluter fler, kanske mindre nära, vänner till dans och partaj. En tradition vi gärna skulle anamma pga har inte råd att bjuda alla vi vill till middagen. Har du några erfarenheter av det? Hur kan man bjuda in till en sådan fest på ett smidigt sätt?

  Vill också gärna ha tips på lekar/aktiviteter att göra för de gäster som ansluter redan dagen innan. Hur får vi igång en härligt peppig stämning?

  Tack för en jättebra podd och en grym bok! De är till stor hjälp! <3

 7. Emma Jakobsson

  Min fråga är hur övergångarna brukar se ut från efterrätten (middagen) till bröllopstårta, sedan till brudvals och sedan in i en hej-dundrande fest?

  En annan fråga är hur man ska tänka med musiken under dagen. Förutom festen då det kommer att vara ett liveband, i vilka stunder ska man ha en spellista på i bakgrunden, t.ex. transport, brudskål, middag, pauser m.m.

 8. Emma Jakobsson

  Min fråga är hur övergångarna brukar se ut från efterrätten (middagen) till bröllopstårta, sedan till brudvals och sedan in i en hej-dundrande fest?

  En annan fråga är hur man ska tänka med musiken under dagen. Förutom festen då det kommer att vara ett liveband, i vilka stunder ska man ha en spellista som går på i bakgrunden, t.ex. transport, brudskål, middag, pauser m.m.

 9. Emma

  Hej Johanna! Skulle verkligen behöva dina tips 🙂 Vi kommer ha vigsel för familj i vår och festen på ettårsdagen. Hur gör man för att knyta ihop säcken och hur får man till bröllopskänslan på festen? Man vill ju ändå få till stämningen på festen så att det inte bara blir en fest.

 10. Carro

  Min svägerska ska gifta sig, men pga rådande situation blir det bara de två i stadshuset i februari och middag när allt är bättre igen. Men vi närmsta familjen vill stå utanför stadshuset när de är klara och fira lite. Vi tar med oss bubbel.. men vad mer? En ballong? Vi vill ju att det ska vara lite festligt på deras stora dag!

 11. Belle

  Jättekul att få ställa frågor!
  Skulle vara så roligt med lite tips på dekorationer till vigsel om man inte har en enorm budget till det? Ex vi kommer att vigas i en ruin, så sen är ganska grå och skulle gärna mjuka upp den för att få en mer magisk känsla.
  Saker man kan göra för att överraska brudgummen på bröllopsdagen, och kanske även föräldrarna för att uppmärksamma dem?
  Har du något tips på aktivitet till gästerna som plan b om det regnar? Vi planerar ett förlängt mingel med aktiviteter utomhus, men de bygger på att kunna vara utomhus och regnar det vet vi inte hur vi ska fylla ut den extra tiden vi lagt till.
  Du är så inspirerande och älskar din podd!

 12. Lina

  Hur lägger man egentligen upp bröllopsvalsen? Är det en hel låt som ska dansas innan andra får börja? Hur många valslåtar ska man isåfall köra? Läggs det innan själva festen börjar, för känns tråkigt att gå ner i tempo när festen kommit igång?

  Tack för en bra podd, blogg och Instagram!

 13. Rebecka

  Så roligt att få ställa frågor! Jag och min fästman vågar inte planera bröllop nu under pandemin. Men samtidigt vill vi så gärna ha det där datumet att längta till. Vi har ett tungt första småbarnsår bakom oss och känner verkligen att vi behöver något som bara är för oss ❤️ Projekt bröllop skulle ju bli det perfekta. Men rädsla för avbokning, lokaler/verksamheter som går i konkurs, sjuka gäster och riskgrupper gör att vi inte vågar. Samtidigt känns det så tråkigt och oromantiskt att bara vänta ut pandemin.
  Så min fråga är helt enkelt Hur råder du blivande brudpar i vår situation?