Surpriiise – du fyller år! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Surpriiise – du fyller år!

Söndag och kvällslugnet la sig precis efter en bitvis intensiv  dag med fotbollsmatcher och pokemonjakt och övning på att cykla och lite annat… Vi var borta hos mamma och pappa och eftermiddagsfikade på fruktsallad och toppade min med kardemumma och kanel vilket jag aldrig gjort innan men det var ju SÅ gott. Mums!

 

 

Slitsamt fortsatt för mig som man ser i mina ögon men jag har bett om en läkartid här nere hos vår vårdval till vårdcentral och tänker att jag nollställer mig i sjukvården och börjar om helt enkelt. Har gått till specialister jag gjort egenremisser till men inte hittat någon bra vårdkontakt så nu börjar jag om och ska höra lite närmre om medicinerna, p-pillerna och smärtstillande och hur jag kan tänka framåt och parallellt så har jag bokat en fantastisk kvinna som gör ansikts- och tungdiagnostik och läser på om antiinflammatorisk mat och tänket i hur man matar rätt baciller (“de goda”) i tarmfloran i ett 80/20 tänk så får vi se vart 2021 leder mig i min självkärleksresa utifrån just mina förutsättningar helt enkelt.

Hur som – idag full fart men också en stund i tystnad i mammas och pappas bastu. Helt ensam kunde jag landa, andas djupa andetag och stänga av hjärnan en stund från allt ljud – denna helgen har jag varit galet ljudkänslig och alla ljud och konversation har skurit rakt in i min HSP-smärtskovs-hjärna. Så den stunden i bastun var guld värd för såväl själ som kroppen som fick mjuka upp sig och lossa flödena…

 

 

MEN – det var idag det för IGÅR så lekte vi minsann att Rickard fyllde år – HURRAAA!!! Han fyller egentligen år imorgon men vi överraskade honom med att han fick fylla år igår så han väcktes med födelsedagsbricka och tårta, sång och ballonger på sängen och sen en härlig födelsedagsfrukost med allt från croissanter till nutella, haha. (Han strävar inte efter antiinflammatorisk kost om man säger så, haha) Och paket såklart.

 

 

August var såå sugen på tårtan och började tjuvsmaka innan jag hann blinka, ooops. Rickard är ingen stor tårtfan direkt och har inget behov att fira sin födelsedag heller för den delen men jag tycker det är viktigt att fira honom ordentligt ändå – tror ändå han uppskattar det en del när det väl händer OCH det är fint att förbereda det och fixa och trixa med barnen. Att föra vidare Kajsons-firar-gren och blåsa ballonger och dukar fint och verkligen fira det som firas kan.

 

 

Så vi blåste ballonger här nere och lät pappan sova vidare och sen sjöng vi och hade långfrukost och senare på dagen hade vi ett hårt träningspass med honom med tabatsånger av hans favorittyp (ska erkänna att flera av dem AVSKYR jag men vad gör man inte en eller två gånger om året, haha. Jag är ingen Metallica-fan med min huvudvärk om man säger så…) och vi såg till att han skulle få träningsvärk för August låg på honom när han skulle göra armhävningar och vi hejade på – jag tränade med honom såklart men njaa, inget barn på min rygg samtidigt som jag gör armhävningar om man säger så…

 

Det önskades våfflor så då gjorde jag bovetevåfflor med löjrom och creme fraische och grejer till oss och barnen fick sylt och sånt smarrigt, mmm. Och så hittade vi på lite andra grejer här hemma som Rickard önskade utefter bästa corona-förmåga. Supermysig dag!

 

 

Och det var den helgen det! Jag tänkte köra en temavecka med bröllop här på bloggen om några veckor och klurar på hur jag ska lägga upp det – antingen får ni ställa frågor så svarar jag på flera om dagen eller så gör jag helt enkelt en liten tips-guide likt boken på hur man planerar sitt drömbröllop, hrmm. Vad tror ni blir bäst?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Kan du inte ta en, så hör planerar du ett kalas/fest hemma eller på jobbet. Jag är ju redan gift. Gärna mer tips på stora tillställningar som inte är bröllop.

  2. Anna

    Låter som ett mysigt födelsedagsfirande! Vore roligt med en tipsguide! Vi gifte oss för 3 år sedan och det är verkligen en av de bästa dagarna i mitt liv,