Skolval och andra val – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Skolval och andra val

 

Alltså det är fortsatt saker som snurrar i mitt liv som gör att jag inte riktigt kan formulera tankar här i bloggen märker jag… Igår tog vi beslutet kring valet av skola till Charles och det var många olika faktorer som vägdes in som jag inte kommer gå in på här men det kändes helt klart som ett stort och viktigt beslut nu när vi fick möjligheten att aktivt välja skola – FÖR stort och faktiskt priviligierat löjligt stort emellanåt när vi bor i en av Sveriges “bästa” skolkommuner vad tusan det nu innebär. För mig är det viktigt med trygghet, bra och närvarande och engagerade lärare och att kompisarna är på samma ställe. Sen när man börja kolla på hur ena eller andra gympasalen ser ut så känns det liksom overkill – precis som när man ska göra förskolevalet eller när man ska köpa barnvagnen för första gången. Man vill så gärna välja “rätt” och ta ett aktivt beslut men allt blir ju toppen bra – och nu har vi valt den som vi blir tilldelade av kommunen utifrån var vi bor helt enkelt och det känns TOPPEN. Då bor förhoppningsvis klasskamraterna här i närområdet runt oss eftersom de också är tilldelade den skolan och i framtiden kan de cykla ihop.

Sen har det varit lite annat stök som varit rörigt senaste veckan och jag fick ta nya krafttag imorse att få ihop och tanka på barnen men även mig själv på bästa sätt med kärlek och empati utifrån vad som var möjligt. Även om det innebar att vi kom lite för sent – ibland är det trygghet och närhet och att tanka på oss som känns viktigt (när det går och känns som att det behövs extra mycket) och sen har mamma och pappa gett mig kaffe och lunch och frukost och allt möjligt och lyssnat på mig med samma empatiska föräldraröron som jag försöker ha till mina barn. Och det har vari skönt att jobba därfrån idag och bara få vara någons barn en stund. Någon som lagat mat till mig.

 

 

Och när vi var där så beställde vi hem denna fantastiska bilden i canvastavla som Maria Broström tagit här nere på stranden för den ska mamma och pappa testa ha på väggen där hemma på ett ställe där vi klurat vad tusan de ska sätta upp – tror det kan bli riktigt fint där faktiskt och jag vill också komma loss och beställa hem lite bilder egentligen.

 

Nu är jag hemma igen och sitter och jobbar med tända ljus och en otroligt trött och matt känsla, jag försöker klura ut vad JAG behöver nu när jag känner så här (pga många olika inputs jag tagit in kring min hopplösa endometriossituation där ingen kan hjälpa mig och inget stämmer in på mig) men jag landar inte riktigt när jag försöker lyssna inåt. Yoga eller tabatapass eller kanske en promenad i regnet? Wokade broccolistammar med grönkål och broccolibuketter och spenat eller en apelsinchoklad? Eller bara att krypa ner under täcket och somna? Det sistnämnda är det som lockar mest men jag vet i tusan om det verkligen är det min kropp och själv behöver. Och det är SÅ bra att känna in men det är också SÅ JOBBIGT ibland när det känns som varje litet beslut jag tar ger min kropp respons på direkt och om jag får mer ont så får jag skylla mig själv. Jaja, vi får se, jag sover på saken så kanske det känns bättre imorgon?

 

En hiiimla bra sak med idag är iaf att USA får sin nya president. Please let this be good känner jag bara.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.