Johanna Kajson

Ta med barnen i mataffären – det drömmer jag om nu

Hello monday, kör som vanligt myskontor med tända ljus vid soffan istället för skrivbordet för att börja veckan i lite lagom lugnt tempo…. Saffranshavregrynsgröt, rensa mailen och ett telefonmöte om bröllopspodden står på schemat först….

 

 

Och så vankas det lunchträning med tabata på stranden som vanligt på måndagar. Frisk luft, dagsljus, vänner utomhus på distans och träning i ett – så härlig halvtimme varje måndag faktiskt. Vi är bara 4-5 stycken men jag är så glad att Caroline på Life in Motion styr upp passet åt oss varje måndag här nere på stranden, sen varvar jag med eget tabatapass hemma och yoga resten av veckan och det känns som en bra balans i kroppen just nu…

 

Och appråpå träning så älskade jag PT-Fias svar på denna frågan i helgens frågestund i helgen:

 

 

Jag får ofta frågor om vikt, kost och träning men jag försöker ju hitta sånt som min kropp OCH min själ mår bra av som ni vet. Styrketräning i tabata/bootcampform mår jag bra av så länge jag undviker situps. Yoga mår jag bra av för att det stretchar kroppen, bygger också styrka och även mindfulness och stillhet och rätt andning. Promenader mår jag bra av för då får jag frisk luft och ofta kan jag lyssna på en podd och skratta lite – jag lyssnar bara på poddar när jag promenerar så det är en härlig paus i hjärnan. Men jag försöker berömma mig själv lika mycket när jag vilar också – när jag ligger under en filt och kollar på Greys Anatomy och och hjärnan får koppla av från egna tankar. Då försöker jag också se till att påminna mig själv om att jag gör det min kropp och själ behöver. Vilan är lika viktig.

 

 

Hur som, igår la jag upp denna bilden på instagram och blev SÅ glad och pirrig för det var första gången jag såg kvällsolen på trädtopparna igen – nu när ljuset kommer åter… Klockan var nog bara typ fyra MEN just den där glödande solnedgångsstrålen på trädtopparna gav mig en så fin påminnelse om allt vi har framför oss nu. Ljuset, knoppar som sakta tittar upp från marken och på träd och buskar… Men också ett par månader till av stillhet innan våren och allt utomhusliv drar igång – det är ju fantastiskt med vår och sommar och jag ser SÅ fram emot ett spontant kvällsdopp nere på stranden eller en grillkväll i trädgården MEN vilan är lika viktig och den är vi i nu. Vintervilan, här hemma. Tända ljus, gå och lägga mig tidigt, nästintill noll socialt umgänge och liksom lugnt hemmaliv. Det blev jag också pirrig av när jag såg den där trädtoppen. Årstiderna ger extra magi när man är uppmärksam…

 

 

Igår gick vi på en lång pokemongojakt som söndagspromenad och så åt vi söndgsmiddag och jag gjorde lite yoga och storhandlade på en tid när nästan ingen var i mataffären. SOM jag längtar efter att kunna ta med ett barn till mataffären nu!! Att bara kunna köra och storhandla MED barnen efter förskolan istället för att köra dig 19:00 när där är folktomt och jag hellre vill ha pyjamas på mig. Och så längtar jag efter att gå på fik med barnen, att gå på restaurang och fik med en vän och att gå i en affär och känna på ett klädesplagg eller prova ut skorna vi ska köpa till barnen istället för att försöka mäta och fixa hemma och beställa i oänderlighet på nätet vad som blev för korta byxor till Charles. Jag vill klippa mitt hår för det brukar lätta på huvudvärken och tona utväxten så hela håret blir så där glansigt och mjukt – det ska jag göra när läget ser bättre ut i sjukvården här i Skåne tänkte jag för jag har gått till min hårfrisörska under året och hon har egen salong så det är ingen annan där men när det verkligen blev krisläge i vården här i Skåne så avbokade jag allt sånt som inte är nödvändigt innan jul. Jag vill ta en pedikyr för mina trötta fötter och ge dem kärlek och en massage för mina muskler är så spända så de går av snart… Att gå på SPA en hel dag och få kroppsskrubb, massage och sen ligga vid någon varm källa och höra plinkelongmusik… Mmmm det drömmer jag om nu…

 

 

 

 

Men allra mest vill jag att smittspridningen ska lugna sig, att vården ska få det lite lugnare och att vaccineringen sätter lite högre fart i högre tempo så allt kan stabiliseras för alla… Och då vill jag ta en ansiktsbehandling också för den avbokade jag med innan julen och det hade min hy mått kanon av. Så länge – bra produkter hemma och tacksamhet över att min osteopat drog ner till ett fåtal kunder och jag fick vara en av dem och nu har hon antikroppar med dessutom efter julen så jag bokar in henne lite mer så får hon försöka lossa mina spänningar också. Och så är jag tacksam över mammas och pappas bastu och varma poolkälla där ute som jag kan sänka ner min kropp i, mitt eget lilla spa bara några kvarter bort.

 

 

Och som vanligt – tacksam för tiden vi ”TVINGADES IN I ” av stillhet och närvaro med dessa två. Att alltid vara hemma och alltid vara tillsammans. Det är så enormt mycket mer tid vi haft som familj alla vi fyra som vi verkligen tagit till vara på under detta året – generellt så tycker jag vi HAR myckettid tillsammans och vi gillar att åka till både Småland och Stockholm och på semestrar tillsammans men även vårt liv där jag och Rickard är hemifrån i jobb och annat i ett annat tempo, vi kommer gå tillbaka till många delar av det när vi kan och får för vi trivs i det med MEN att bli intvingade i ett pausår där vi alla är hemma jämt har varit fantastiskt lärorikt, insiktsfullt och ja – barnen är bara så här små en gång så att det var precis nu vi fick all denna TID tillsammans här hemma i vabbande och karantänstider och inställda saker att göra utanför huset är jag faktiskt tacksam för.

 

Ni hör ju – tacksam tacksam tacksam men det är verkligen saker jag radar upp för mig själv dagligen nu. Saker jag är tacksam för även om jag såklart både vill och längtar efter en MASSA saker jag avstår från som jag gärna vill göra snart. Så är min generella inställning tacksamhet för allt magiskt jag har i mitt liv.

 

Vad är du tacksam för?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Terese

    Hej! Tycker din morgonrock ser så jäkla skön ut och perfekt ”lurvig” efter vinterbaden!! Har försökt googla men får inte upp nåt liknande så hoppas du vill dela var den är ifrån?
    Trevlig helg!

  2. Sofie

    Vilket fint inlägg! Jag känner som du när vi befunnit oss i denna pandemi länge att jag inte enbart hyser agg för den utan den gav mig massor att vara tacksam för. Tacksam för att vi i vår familj fick vara tillsammans och vara nära nära varandra under en lång tid. Att vi kunde vara hemma i vårt älskade hus och få låta vår kärlek växa till varandra. Tacksam att vi kunde jobba hemifrån en del i jobbet då det minskat min stress som småbarnsmamma. Låt oss hoppas att arbetsgivare insett att vi inte alltid behöver utföra jobbet på plats utan det gynnar alla att ibland få ha hemarbete. Vår ekonomi växer när vi inte kan köpa något och vår miljö mår bättre att allt resande minskar. Ja listan kan göras lång över saker jag är tacksam över egentligen…