Johanna Kajson

Foten på bromsen

 

Godmorgon mina vänner – NU är jag tillbaka på jobbet och barnen är i förskolan och det är allra första dagen på denna terminen ”på riktigt”… Jag har tänt ljus, uppdaterat headersen i bloggen och fakturerat och försöker mig på en så mjuk start på arbetsåret som möjligt…

 

 

Det är så många som skriver peppiga ”NU KÖÖÖR VI” inlägg om allt från jobb, kariärr, mål, mat, träning och allt vad det är så jag känner att jag påminner mig och er om att ta det lugnt i starten. Vad du gör idag, denna veckan och i januari definererar inte hela 2021. Det är härligt att ha riktmärken, mål och visioner och drömmar för året – det har jag också som ni vet och dem satte vi vid nyår MEN att gå från att vara ledig till att komma in i rutinerna tänker jag kan vara lite mjuk övergång istället för att allt ska vara fyrkantigt och ordentligt från start. Så idag jobbar jag inte vid skrivbordet utan med tända ljus vid soffan med en kopp kaffe i så lugnt tempo det går. Jag gick in och rensade mailen i slutet på förra veckan så det inte skulle kännas överväldigande idag att hinna svara på allt och det känns som en present till mig själv idag. Att kunna yoga på lunchen istället för att känna jobbstress. Luuugn start helt enkelt.

 

 

Och de här två gosisarna som jag varit ledig med i över 3 veckor är nu på förskolan – vi får väl se hur många dagar det går innan man ska vabba men jag hoppas på en hel arbetsvecka iaf, det hade varit skönt för oss alla att få till rutinen att det numera är förskola och jobb och inte lov – så att vabben kan komma som en vabb sen och inte som en förlängning av jullovet tänker jag, haha. MEN – jag måste säga att jullovet varit fantastiskt trots allt, jag var lite nervös innan för hur jag skulle orka med alla utbrott och att leka runt bara här hemma i tre veckor men familjen har haft det super och jag klarar tydligen av utbrotten bättre nu för tiden än förr, kanske för att jag förstår dem och fasen mer och kan prata och kramas efter? Jag vet inte, men C var peppad på förskolan och A ville mest gooosa hemma men själva lämningen gick bra iaf – skönt! Och nu har A slutat sova helt på dagarna, så det blir spännande att se hur det går på förskolan när han inte ska sova med de andra jämnåriga utan leka med de stora istället – och hur eftermiddagarna bli, haha. Spännande!

 

Så här trött kan man ju bli av att sluta sova på dagarna, han som ALDRIG somnat hipp som happ somnade två kvällar i famnen vid 19, annars har han faktiskt inte påverkats speciellt av att sluta sova. En liten dipp tidig eftermiddag men knappt alltså och det var ju han som bestämde sig för att sluta sova, jahapp. Bara napp och blöja kvar och sen har jag ingen liten småtting längre, buhuu. Det får vänta till sommaren, haha!

 

 

Vi fick ju lite snö till slut på jullovet också! Först så här men sen helt plötsligt så mycket så man faktiskt kunde åka lite pulka en förmiddag och göra snögubbar. Så fin bonus får jag säga!

 

 

 

Och i lördags hade vi bestämt oss för att leka afterski med underställ och brasa och afterskimusik och då var det så vackert krispigt väder så jag och Rickard tog ett dopp i havet först. Vi brukar ju inte ha tillgång till bastu men denna dagen hade pappa värmt upp bastun så vi kunde börja med det på vår lilla afteskieftermiddag. Lyxigt värre!

 

 

Och med den skålen säger jag tack för det här jullovet, tack för att jag varit ledig och haft det skönt men NU är bloggen tillbaka och så även jag på jobbet och nu väntar ett nytt jobbår där mitt mantra dock fortsatt är att hålla foten på BROMSEN för hela 2021 – inte dra igång nya projekt och inte hitta på mer utan förhoppningvis är fullbokningen med bröllop något som går att genomföra och det ihop med podden, Great Weddings Academy och coachutbildningen samt bloggen och lite andra uppdrag precis det jag ska jobba med 2021 och däremellan fortsätta ha återhämtningspauser, riktig semester, friskvård med både yoga och styrketräning men även osteopaten för att fortsätta försöka må bättre och bättre framåt. Respektera den utmattade känslan som låg som en tjock filt över mig stora delar av 2020 och fortsätta se till att vila och tanka på energi. Jag känner mig själv, förr eller senare sprakar det till och allt går på 110 igen men det hoppas jag att jag kan vänta med ett år eller två till.

 

Nu – årets första telefonmöte med ingen mindre än Vesters Design, DET får mig alltid pepp dock.

 

Hoppas ni får en fin mjukstart.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maja

  Vår dotter som är 2 månader äldre än A har också slutat sova på dagtid nu under jullovet – trodde vi iaf, några av de sista dagarna nu sov hon ändå.

  Vi försöker att inte styra för mycket, hellre lyssna på hennes signaler. Men det funkar oväntat bra utan dagsvila, lite lugnare aktivitet en stund på eftermiddagen bara. Och sen somnar hon för det mesta utan problem vid 20 – vilket är tidigt i jämförelse med hur hon varit sen hon föddes.

  Så vi får se hur det blir idag på förskolan. Vi sa inget om det imorse, men de märker väl om hon inte kan somna.

  Kul att följa dig och lite om A:s utveckling iom att de är så jämngamla.

 2. Therese

  Hej fina du! Detta är precis mina tankar inför 2021. Jag hoppade på ett chefsjobb förra året, allt gick i 110 och nu känner jag att bromsen måste sättas i för att jag ska orka med. Och tycka saker är roligt igen! Andas, träna, mysa i soffan och bara vara. Tack för dina fina inlägg och sunda inställning till prestation och livet i stort. Kram!