Adventsfika utomhus och aventsveckan är här – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Adventsfika utomhus och aventsveckan är här

 

Godmorgon och glad måndag mina vänner, ser ut som vi får lite sol och ljus även idag och det är man ju tacksam för varje gång….

 

 

Och har vintrat till verandan och visade ju mina kransar igår så nu är jag SÅ redo för adventsveckan! Köpte hem en ny stjärna till TV-rummet också som jag klurat ett tag på vad jag skulle kunna ha som mjukar upp där… Det blev faktiskt en från Watt och Veke, älskar deras isiga snöflingor. Tror den kommer imorgon så ska ni få se!

 

 

Igår så kändes det nästan som första advent och det firade vi med utomhusfika med min familj. Jag dukade upp med värmare och små tallar i vaser och plädar så ingen skulle frysa och barnen har börjat vänja sig vid att man säger nej när de vill gå in, att det är utefika idag….

 

 

Och man kan ju faktiskt både pärla och leka med plusspluss ute med…

 

 

Nu är redan lussebullarna slut, haha. Det får bli att baka nya i veckan, de första är ju alltid de godaste och jag har ätit dem istället för mackor mer eller mindre, haha. Och bjudit en massa såklart. Efter utefikan så gick vi hem till mamma och pappa där de skulle baka sina lussebullar med Donna och Charles och jag hänge mest ute på verandan och konverserade på håll och låg och scrollade igenom leksaksbutiker från mobilen för att spana på julklappar..

 

 

Och till skymningen så tände pappa en brasa så satt jag där och drack julmust och köpte julklappar och serverades en nybakad lussebulle fram mot eftermiddagen. Otroligt lyxigt! Rickard och August lekte hemma och var på någon lekplats så det blev toppen.

 

 

Fantastiskt mysig söndag! Och låång helg kändes det som, fast vi mest myst runt och fixat saker i trädgården.

 

Nu – ADVENTSVECKAN ÄR HÄR!!! På riktigt alltså… Jag hoppas på att köpa första lilla utegranen och att jag får till mina träningspass på lunchen idag och på onsdag och så åkte jag på en liten challange av tränaren av dessa utepassen (som ska vara godkända enligt restriktionerna – utomhus med långt avstånd och egna mattor och aldrig röra något och någon annan, man har sin egen space och mattan som enda redskap) att göra en övning varje dag denna veckan också så det ska jag väl försöka få till. Känns skönt att sakta orka bygga upp lite styrka i kroppen igen även om det går långsamt denna gången.

 

 

Nu sparkar vi igång denna veckan!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
   1. Sarah

    Jag undrar också. Längtar ihjäl mig efter familjen som vi inte träffar nu. Just nu är ju restriktioner väldigt tydliga med att man inte ska vistas inne med mer än de man bor med. Hur tänker ni kring att låta barnen, dessutom från två olika hushåll träffas inne hos mormor och morfar?
    Barn blir ju visserligen sällan allvarligt sjuka, men de kan ju sprida viruset ändå och i förlängningen kan ju både C och D råka smitta någon på sin förskola,, vars anhörig riskerar att bli allvarligt sjuk.
    Jag tycker att du är en stor förebild och jag är tacksam över att du som influenser använt din viktiga plattform till att lyfta allt från pressträffar, restriktioner och svårigheter. Jag blir bara inte riktigt klok på hur generöst du ändock tycks tolka dom när det rör dig själv. Jag har på inget sätt kunnat läsa mig till att ”karantänsfamilj” skulle vara okej.
    Det finns noll dömande i mig, jag är bara genuint nyfiken och är intresserade av hur du/ni resonerat ☺️

    1. johannakajson
     johannakajson

     Fram tills vad som tydligen ändrats nyss – vet inte när de ändrade restriktonerna i skåne – så har jag inte tolkat dem generösare för mig än någon annan i skåne, det har stått klart och tydligt att man kan umgås med dem som man bor med och dem man umgås med veckovis. Så har skånska restriktionerna varit så det är nog inte mer resonerande än så – att vi umgåtts med mamma och pappa (som haft det och antikroppar vilket är extra tryggt för oss såklart och som inte umgåtts med någon annan alls) och syrran som vi också träffar veckovis, och så grannen som få var karantänsfamiljen men dem har vi träffat främst utomhus – men det fanns ju fler vi träffade veckovis förr som vi tagit bort ändå :). Ingen av oss är på kontor eller ute och shoppar utan det är mathandling max – så vi är extremt försiktiga allihopa och har hållt oss till restriktionerna, vet inte när de ändrade dem, var kanske igårkväll vid Stefans lövens tal misstänker jag? Hur tänker du nu med din nyfikenhet och att du inte blev klok på hur generöst jag tolkat dem? 🙂

     1. Sarah

      Det kommer ju information från så många håll och kanter och det är inte lätt att navigera. Men genom hela denna tid har jag försökt hålla mig till folkhälsomyndigheten och de har ända sedan 27 okt varit tydliga gällande att man i Skåne bara bör umgås med de man bor med. Där har jag aldrig kunnat läsa något om annat kring de man umgås med på veckobasis.

      https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/637a2276a5cf4928806fab923c089ee8/inforande-av-lokala-allmanna-rad-hslf-fs-2020-12-skane-lan-folkhalsomyndighetens-beslut-27-okt-2020.pdf

      Med det sagt så är jag ändå övertygad om att ni gjort medvetna val och av den anledningen var jag nyfiken ☺️
      Vi i min familj har tyvärr varit behövt vara extra försiktiga hela året, då både jag och min man träffar väldigt mycket folk i våra arbeten. I och med det är det ju en större risk att vi exponeras för virus och sprider vidare.
      Så ja alla har olika förutsättningar och utifrån det behöver man göra lite olika val. Jag har bara inte fått ihop hur ni kan träffa ”så många” som tre olika hushåll de senaste veckorna. Måtte detta vara över så snabbt som möjligt, så vi får träffa och kramas med alla vi tycker om. Tills dess gör vi så gott vi kan ❤️

 1. Anna

  Härlig lussefika ! Tur att man kan köpa klappar online. Jag kan verkligen tipsa om åhlens om man ska handla julklappar online, finns något för alla.