Gör din egen dörrkrans enkelt – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Gör din egen dörrkrans enkelt

Godkväll denna söndag och hoppas ni haft en fin helg – nu börjar äntligen adventsveckan och på söndag är det första advent – jag är glad att vi redan dragit igång julmyset dock för det var pirrigt att vakna redan denna söndagen…. Idag la jag ut en guide på min IGTV på instagram för hur man gör en enkel dörrkrans själv, jag la den på youtube också men det blev inte lika bra där eftersom jag filmade i stående format så tipset är att kika på instagram helt klart – eller här:

 

 

Jag plockade lite vild mossa, med både gräs och barr i och jag tycker det är fint när den är naturlig men man kan ju köpa platt lite mer mörkgrön “perfekt” mossa om man hellre vill det eller så använder man samma teknik och gör kransen med granris eller vad som helst egentligen. Detta är en enkel tjoff-tjoff variant som VEM SOM HELST klarar av precis som midsommarkransen jag brukar visa er!

 

Du behöver:

 

  • Halmstomme, finns i alla möjliga storlekar och tjocklekar (man kan lägga den i blöt om man vill hålla mossan fuktig) men samma teknik funkar på stålringen också om man vill göraen tunn, elegant variant.
  • Tunn ståltråd eller floristståltråd
  • Blomsterpinne i stål
  • Mossa, granris eller något annat grönskande som man tycker är fin

 

Så här gör du:

Börja med att ta ståltråden och snurra runt halmstommen och fäst så du har en stabil grund när du ska dra tråden runt stommen – tekniken är hela tiden att lägga en bit mossa och dra igenom ståltråden genom ringen och snurra fast mossan.

 

 

En bit i taket som du håller mot kransen och sen snurrar du och lägger till en bit till. Det syns bättre på min IGTV.

 

 

När du täckt hela varvet runt är det dags att fästa ståltråden och göra en hängare. Ståltråden fäster du genom att snurra den runt sin egen tråd ett par varv på baksidan och klippa av.

 

 

Sen tar du blompinnen och böjer den på mitten, snurrar/twistar den ett par varv och fäller sedan upp längderna uppåt så et blir som en krok du kan trycka uppåt inne i kransen – det syns bäst på min IGTV så spana in där! Och skriv gärna en kommentar om ni provar!

 

 

Svårfotat, haha – men ni ser att de två pinnarna trycker man rakt upp i kransen in i halmstommen liksom så blri det en krok att ha på baksidan!

 

 

Och här har ni dem – jag gjorde en krans till mamma, en till syrran och min gjorde jag ju för någon vecka sedan och så den tunna stålringen med ormbunkar till gäststugan. Den blev superfin en med tycker jag!

 

 

Så redo för adventsveckan nu!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.