Svetten rinner – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Svetten rinner

Oj, jag fick feeling och började gräva ut en rabatt denna lördagen. Det är ENORMT tungt och svetten rinner men det är kul att komma igång med de projekten vi skissade upp när trädgårdsarkitekten var här…

Jag tänkte ta in en firma som grävde och satte kanter och planterade och allt först för jag ville bara äntligen få min drömträdgård klar men sen blev jag snål OCH har egentligen velat göra det själv hela tiden så nu gör jag lite i taget så länge det går att gräva i marken ( och det gör det ju nästa året om här nere i Skåne, haha.)

Här ska det svänga ut liksom, sen ska det grävas ur djupare och fyllas på med ny bra jord (här nere är jorden såå full av sand och grus så allt sjunker hela tiden av sanden och man måste fylla på med bra jord) och sättas kanter och planteras ett litet träd och en massa rosenbuskar, syrenhortensior och lite annat och så ska det grävas ner en massa tulpanlökar om jag hinner det. Vi får se, luckorna att göra sånt här när man har små barn är få så jag försöker bara göra det i etapper när tiden och orken finns.

Och idag fanns orken – fantastiskt skönt!! Jag är ofta extremt trött fortfarande efter våren och sommarens utmattande känsla men ibland kommer energin och gör sig påmind om vem jag varit och då fångar jag den för en stund. Frisk luft och styrketräning i grävandet kändes som en skön start på lördagen!

Nu ska vi snart promenera ner till stranden för att fortsätta leta efter Pokémon go som vi laddade ner imorse. Vi ska möta upp våra vänner (barnen går på samma förskola) för lite fika där nere och håller oss utomhus och på avstånd såklart men det känns fint att halloweenfika tillsammans lite innan det blir mörkt.

Ha en härlig lördag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tessie - trebarnsmamma ♡

  Åh vad roligt att få göra om trädgården precis som man själv önskar. Jag har försökt med olika blommor och lösningar i vår lilla trädgård, men det är väldigt svårt tycker jag. Både att hitta rätt blommor som passar rätt sol/skuggplats och att få allt att passa.

  Hur gjorde ni med en trädgårdsarkitekt? Kom det en person som gjorde en planering tillsammans med er bara? Och sen fick ni välja om hen skulle göra själva jobbet också eller om ni gör det själva?

  1. Anne

   Kan svara rent allmänt. Du kan anlita en trädgårdsarkitekt eller – designer på olika nivåer. Allt från 1- 2 h rådgivning på plats i trädgården medan du själv skriver ner, till olika nivåer av kompletta helhetslösningar med specificerat växtval, exakta mått etc. Sen utför kunden själv eller andra yrkesgrupper, ex. stenläggare genomförandet.

  2. johannakajson
   johannakajson

   Exakt – jag köpte en timmes konsultation där jag och experten gick runt i min trädgård så skrev jag ner alla tips och råd själv och frågade alla frågor jag ville och hon pekade och tipsade och det var så fantastiskt lärorikt!! Sen kan jag boka på att hon och hennes team gör allt eller vissa delar men nu börjar jag med att prova lite själv efter hennes tips och uppmuntran 🙂