Jag utklädd till pumpa? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Jag utklädd till pumpa?

Godmorgon bland höstlöven, nu börja man vaggas in i det här mörkret och regnet tycker jag…. Liite jobbig (eller okej mer än någonsin!) att det är mörkt klockan 17 på eftermiddagen och att allt är blött och man måste ha överdragsbyxor jämt men jag tror vi sakta börjar landa i det trots allt.

 

 

Hur går det för er andra? Hur gick det med tidsomställningen? (KAN VI SNÄLLA SLUTA MED DET NU?! Jag vill ha sommartid jämt, förstår inte alls varför vi ska ändra, ger mig noll at ha det lite ljusare ett par veckor på morgonen, vad tycker ni?) Mina barn påverkas sällan speciellt mycket när man flyttar klockan för de blir oftast inte trötta på kvällen, de har liksom aldrig somnat i en vagn eller bil på väg hem på eftermiddagen eller knappt kvällen – jag kan köra hem från syrran vid 19 på kvällen (tar ungefär en halvtimme) och de har ALDRIG somnat på vägen hem. Det är kvällspigga helt enkelt. Så därför påverkas inte de så värst när de ska vara “uppe” en timme längre, men mörkret redan vid fem har gjort både mig och Charles förvirrade att det redan är kväll och man inte kan leka ute på samma sätt.

En annan sak som gjort Charles förvirrad är att de pratar om höstlov på förskolan hela veckan, alla deras vanliga aktiviteter (som gympasalen ena dagen, ateljén en annan) är inställda denna veckan “för det är höstlov” och han trodde han skulle vara på höstlov idag så han hade sagt att han skulle vara ledig och blev såklart ledsen när jag sa att vi inte har höstlov – det förstår jag för det låter ju urmysigt och i hans värld har typ “alla andra” det… Så vi pratade länge om det och kom överens om att mamma och pappa måste jobba idag men att vi tar ledig imorgon och har höstlov då, jag har morgonmöte så vi ringde mormor och morfar på facetime och frågade om de kunde ha lite morgonhöstlovsmys med barnen och sen tar jag ledigt resten av dagen så ska vi pyssla och baka och ha en mysig dag. Det kändes bra för oss båda… Jag kan gott behöva en ledig dag efter att ha kvällsjobbat alla dagar denna intensiva veckan och anledningen till att jag inte tänkte ta dem ledigt var för att det blir så mycket vabb just nu ändå så de får naturligt “lediga” veckor från förskolan emellanåt redan just nu, vi har ju redan varit hemma två hela veckor sedan sommarlovat liksom, haha. Men det blir mysigt imorgon med lite höstlov!

 

 

Igår tog Charles denna bilden på mig – jag fick höra att jag såg ut som en pumpa och det var ju bra för just igår skulle vi promenera hem och skära ut vår stora orange pumpa inför halloweenhelgen vilket vi var superpeppade på. Väl hemma satte sig jag och Charles och började gräva ur pumpan och så fick han rita på den hur han ville att vi skulle skära ut ögon, näsa och mun. August var inte aaallls på humör så det där mysiga vi skulle göra ihop alla tre blev att han grät och jag försökte ge Charles den här mysiga pysselstunden trots allt. Svår balans det där, till slut gick A med på att sitta i vagnen bredvid och kolla på Bamse så vi fick en liten stunds pyssellugn iaf, Charles tyckte det var superspännande och skrev hela familjens namn på baksidan av pumpan stolt.

 

 

Ni ser ju hur mörkt det var redan strax efter fyra igår, nu blir mina bilder så här till april för jag redigerar ju inte dem och det blir kassa bilder i mörker, så får det vara men det är klart trist, haha. Hur som, vi ville bli klara innan Rickard kom hem så han skulle få komma hem till en tänd “läskig” pumpa och det hann vi, hurra!

 

 

Sen tejpade vi upp lite pyssel de hade gjort i förskolan förra året och kände oss supernöjda med att alla som går förbi blir glada av vårt pyntade hus.

 

 

Jag ska tänka ut något pyssel till båda i eftermiddag med här hemma och imorgon får vi baka och liksom verkligen höstmysa – och LÄSA för det här kallas ju läslovet…. Charles har börjat läsa så sakta nu, det är så himla coolt att höra honom och så räknar han matte stup i kvarten med huvudräkning. Han är snart bättre än mig – helt klart Rickards hjärna han fått i den delen för jag har alltid varit kass på matte och huvudräkning så min chock när vi spelade Hej Albert igår och Charles börjar räkna plus och minus och jag liksom verkligen fick tänka efter i varje tal var total – nu börjar det att jag också ska träna med honom på sånt jag vill lära mig mer av – jag ska fortsätta öva matte när han vill så kanske jag också utvecklas. Kul ju!

 

Ha en fin halloweentorsdag!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Jag kan för mitt liv inte förstå VARFÖR vi måste ha vintertid?? Sommartid hela året säger jag! Vi lever ändå i ett konstant dunkel i typ 5-6 månader ändå så att det ska bli mörkt en timme tidigare är bara tortyr. Att det är mörkt på morgonen bekommer inte mig, det är ändå mörkt när vi går upp 🤷🏼‍♀️