Jag utbildar mig till professionell coach – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Jag utbildar mig till professionell coach

Godmorgon tisdag och godmorgon ännu en skoldag för mig, pirrigt värre!

Jag har drömt om att jobba med coaching på något sätt i 5-7 år men inte känt mig redo eller hittat hur jag vill jobba och vad för typ av utbildning och grund jag vill och kan stå på men i år föll all bitarna på plats och jag fick en knuff av min egen coach som fick mig att våga säga det högt – vad jag drömmer om och att jag redan hittade utbildningen jag bestämde för att gå för 1,5 år sedan men inte “hinner” eller tänker att det är rätt tid nu… Jag tänkte lägga en plan och ha en idé om vad jag skulle göra med utbildningen först men just detta märkliga året – 2020 – så blev det en lucka för så otroligt mycket inom min egen personliga resa och det var NU tiden var inne för mig att våga boka och köra igång.

Så här sitter jag nu, redo för andra dagen på min första kurs i utbildningen att bli diplomerad professionell coach med ICF certifiering som mål (International Coach Federation)  och som start kan jag ju applicera coachingen för mina elever i Great Weddings Academy där jag redan har mentorsamtal och därmed kan använda en del av verktygen i coachingdelen men jag har många gånger fått frågan om jag inte kan coacha privatpersoner och småföretagare och jag har inte haft en grund att stå på eller vetat hur jag ska ta mig an det på ett professionellt sätt så jag har klurat – och nu tror jag det öppnar sig längst vägen hur jag ska kunna göra även det som jag drömt om så länge. Finnas till hans för andra som vill få hjälp att hitta rätt väg för sig själv, lära känna sig själv bättre och verkligen hitta sin egen grund och väg framåt.

 

 

Så här sitter jag nu och gör den digitalt 2 dagar i månaden och är förhoppningsvis klar med första kursen i mitten på mars om allt går enligt planen. Det är OTROLIGT spännande och jag känner att jag hittat rätt kurs och format för mina tankar kring hur jag vill jobba med coaching. Att göra det enligt ICF direkt och lära mig hela processen i riktigt professionell coaching känns viktigt och kursen satte fart i 110 direkt igår så jag är helt omtumlad och otroligt peppad på dag 2 för detta är verkligen en fantastisk resa att få göra!!

 

Nu måste jag fylla upp kaffekoppen och logga in här, jag kommer kanske dela mig lite lite längst vägen eller så håller jag det lite för mig själv tills jag kommit längre, vi får se. Det känns väldigt privat för mig att våga göra denna drömmen så därför har jag inte vågat säga den högt innan – för jag vet inte var den tar mig och det är svårt att berätta eller svara på frågor längst vägen då, haha. Förstår ni hur jag menar?

 

Oavsett – livet är för kort för att inte genomföra sina drömmar!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Paulina Gunnardo

    Å, så roligt! Jag anmälde mig till en vidareutbildning inom KBT igår och den ska också gå några dagar i månaden, också till i mars! En rolig resa fram tills dess nu 🙂 Heja, heja dig som tog tag i din dröm och följde ditt hjärta. Det blir ju jättebra det där! Den typen av verktyg har man alltid användning för.