Det doftar spaghettipumpa – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Det doftar spaghettipumpa

 

 

Hej från eftermiddagen med barnen här hemma, vi pärlar pärlplattor och lyssnar på Bamse på spotify och jag har spaghettipumpa i ugnen som ska serveras till panerad torsk (fryst färdig alltså – inget annat funkar på mina kids!)… Det doftar ljuvligt i hela huset!

 

 

Tog en bild från framsidan på huset innan, älskar vårt hus i alla årstider – iaf hur det ser ut från utsidan… Blir alldeles pirrig varje gång vi svänger in till vårt hus och ännu mer sen vi äntligen tog tag i att byta staket i våras – jag avskydde det gamla stängslet från dag 1 men det kostar ju en del att kassera ett fult fungerande för ett man tycker är snyggare “bara för att” så det fick vänta några år men jag är glad VARJE dag att vi investerade i det i våras. Och jag är inte bara lite glad utan innerligt lycklig varje gång jag ser det – fördelen med att ha HSP-drag helt klart. Att känna genuin lycka i något så litet som ett staket…. Det har dessutom varit symboliskt i mitt arbete kring att lära mig sätta gränser under vårens arbete med traumaterapin – det visste jag inte ens när vi byggde det men staketet tänker jag på i min hjärna ibland och vem jag släpper in innanför staketet att det är okej – MER än okej att ibland låta vissa människor stanna utanför. Alla människor ibland till och med om man behöver det – att sätta gränser för vem man släpper in och inte helt enkelt. Fint ju – att något så ytligt som ett vitt staket för att man tyckte det var snyggt kunde hjälpa till i traumaterapin!

 

 

Jag hade ju en trädgårdsarkitekt här hemma som gick runt med mig i trädgården och tipsade och vissa grejer ska jag gräva till i höst – eller ta hit en grävare som sätter stålkant också, vi får se hur jag prioriterar budgeten kring det hela… Och andra saker får vänta till i vår eller när orken kommer – här är en bit som ska grävas till riktig bred rabatt och här ska planteras massor med mer syrenhortensior, något träd och ett hav av tulpanlökar ska grävas ner tänkte jag… OM jag hinner det nu på hösten… Annars får det väl vänta till nästa år – nu vet jag iaf hur jag vill ha det!

 

 

Här bak är det inte värt att göra någon större investering just nu för vi kikar faktiskt på om vi får lov att bygga ett inglasat organgeri som uterum och då lär de köra in med maskiner detta hållet – men jag tog tag i att gräva upp lilla häcken som aldrig mått bra och rensa rötterna – lägga en massa ny jord och riktig rabatt så att inte gräset lägger sig över och gräva ner igen med en liten kant som påminner om staketet på bakidan… Häcken ska alltså bli så hög så man inte ser grannens låga staket i bakkant… Jag frågade trädgårdsarkitekten om de små pinnarna som aldrig blev något trots att de funnits där i 3 år sedan vi flyttat in och hon påpekade att de inte mådde bra alls av att ha gräs över sig – SÅ bra tips att gräva upp och plantera om med rätt jord och med lite rabatt runt. Älskade varje sekund av konsultationen och att få tips av en expert – vi tog Karin som finns i Malmö och att boka och betala för en timme där vi gick runt i trädgården och jag kunde ställa alla frågor om allt vi har och allt jag vill ha och jorden och sanden och ALLT var värt varenda krona. Gillar ju att prova ta till vara på vad vi har innan jag köper en massa nytt.

 

 

Okej – åter till de här små! Ha en fin eftermiddag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.