Skiter i perfekta barnrum nu – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Skiter i perfekta barnrum nu

 

Godmorgon måndag och vardag igen, hurra! Älskar vardagen lika mycket som helg!

 

 

Och August älskar krabbor och hajar och valar och sånt så jag pyntade hans låda på rummet lite med såna där stickersman bara kan ta bort när man tröttnat. Han blev SÅ glad! Jag blir lite stressad ibland av att jag aldrig gör klart barnens rum så de blir så där fantastiskt fina som det ser ut på pinterest, jag gör det klart till 70% och sen orkar jag inte resten för allt ändras ändå snart ändå och då känner jag mig lite lat MEN äsch – barnen älskar ju sina rum och det är det viktiga. Och de älskar inte helt vita och gråa perfekta miljöer utan Charles ville rita på sitt skrivbord och August blev glad av lite undervatten på sin låda – inte pinterestfint men personligt för just dem och egentligen, vad gör det om garderoberna är stökiga och leksakerna är nertryckta i samma låda och allt inte är så där i rader i fina lådor? Jag har verkligen landat i det nu att jag personligen struntar i de där sista 30% och det verkar barnen också göra – bättre vi leker då än att jag konstant försöker förbättra hur det ser ut för det är min vuxenhjärna som blivit lurad av sociala medier att det ska se ut på ett annat sätt. Koko ju.

 

 

Igår var en lugn, skön söndag… Vi tog dagen som den kom och lekte ute och inne, uppe och nere, delade upp oss med barnen först så jag och C lekte med Donna och dem hos mamma och pappa och sen när vi kom hem så lekte jag och A på hans rum medan de andra spelade fotboll. Här fick Diddi August napp, det är så himla roligt att höra hur han pratar och har idéer om allt nu.

 

 

Där ute byggdes Dude Perfect-banor och det hoppades och kastades frisbees och vädret är ju så varmt och skönt igen. Sensommaren gjorde en comeback denna veckan helg klart men vi får se om jag orkar “njuta” av det. Kan bli lite väderstressad och just nu vill jag bara vara inne, orkar liksom inte TA TILL VARA PÅÅÅÅ och FÅÅÅNGAAA mer sol nu om ni förstår vad jag menar?

 

 

 

“HOOOOOPP!!!!”

 

 

Haha, älskade unge. I lördags var det dags för ett 5årskalas för Charles och eftersom vi skulle vara iväg och spela golf var det ett litet roddande för att få ihop hans dag och det slog mig hur stor han blivit när jag kunde åka till våra vänner här nere på gatan (“grannarna”) och lämna honom till dem 8:30 mitt i deras frukostrace och där satt han glatt med fotbollsskorna på och dinglade med benen på deras bänk i hallen medan de roddade ihop det sista för att ta med deras son och honom till fotbollsskolan. DET ÄR SÅ COOLT att han är så trygg hos andra så man bara gör så, precis som när jag tog med mig ett annat barn hem efter förskolan förra veckan spontant. Att få äran att vara flera barns trygga vuxen och se sina barn ha den relationen med andra vuxna alltså!!! WOW!

Så pappan i den familjen körde dem till fotbollsskolan och lämnade sedan C till min pappa där han och A var och lekte hela dagen med min systers man och kusinerna också. Där lekte de och käkade lunch och sen duschade C och hoppade i kalaskläderna så promenerade han och morfar mot kalaset och tog med sig “grannens” barn på vägen – HUR coolt är det då? Att våra barn känner varandras morföräldrar så väl så de hakar på dem till och med. Även C har hängt på deras mormor och morfar ibland på utflykt. Magi. Där lämnade pappa dem på kalaset och sen fick jag äran att hämta upp dem på eftermiddagen och då tog jag denna bilden:

 

 

Vår tre stjärnor, detta är alltså dem vi firade midsommar med och hade kräftskiva med och som skolades in samma dag på förskolan när vi flyttade hit…. Kan inte säga hur tacksam jag är över att vi hittade varandra barn som vuxna. Så lämnade jag tillbaka “grannens” barn och vi sparkade vidare hemåt till prisutdelningen av vår golftävling. Intensiv dag för C helt klart men han var SÅ glad och pusslet med allt hämtande och lämnande gick ihop galant. Coolt.

 

 

Och kolla här då, i fredags bjöd Rickard mig på lunch spontant, jag var ju skör som tusan i fredags och just nu är det rätt mycket sorg i mig igen. Han finns där, orkar lyssna och orkar trösta som vanligt och att dra till fiskbutiken och äta ostron och lax med stuvad potatis spontant på fredagslunchen bara vi två var en så härlig och tokig bonus.  Hemmakontorets fördelar helt klart – han som ALDRIG jobbar hemma annars så att kunna äta lunchdejt ihop är så ovanligt och fantastiskt. Så varför inte göra lite extra av det tänkte han!

 

Idag är här inga ostron och champagne direkt men en kopp kaffe, en lätt huvudvärk efter att jag inte sovit speciellt bra inatt och en mail med en hög med jobb jag INTE tänker stressa mig igenom utan beta av lite bit för bit i lugn och ro. Behöver fortsätta ta hand om mig själv i detta sköra jag är i nu igen. Så en lugn måndag utan möten passar perfekt och det är så jag ska försöka ha det framåt – mötesfria måndagar så jag kan ha admintid i lugn och ro hela den veckodagen och sen kan det vara mer intensivt tis-ons-tors och så avrundar man arbetsveckan på fredagen och försöker att INTE JOBBA HELG sen. Det går rätt bra hitintills.

 

Hoppas ni haft en fin helg!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.