Johanna Kajson

Tillbaka till förskolan och jobbet

Godmorgon måndag!

 

Och hejdå till långa, latar dagar av detta:

 

 

Barnen är på förskolan och lämningen gick tack och lov SÅ bra – C var supernervös och orolig igårkväll och har varit det senaste veckan så vi har pratat mycket om den känslan och om hur allt kommer bli och att jag också är nervös för jobbet och att det oftast känns så innan osv osv osv. MEN så imorse bestämde han sig för att det minsann skulle bli jättekul att börja på 5årsavdelningen på förskolan idag. HURRA! Och lämningen gick fin-fint för båda <3.

Och vet ni? AUGUST SOVER HELA NATTEN!! Tror det var ett år sedan han gjorde det sist nästan exakt, haha. Helt sjukt men han somnade vid halv nio igårkväll och sova utan uppvak till 06:45 imorse vilket är heeelt galet i vår värld för det har som sagt inte hänt på 1 år och innan dess en hand full gånger. Som att han laddade för förskolan idag. Gullplupp.

 

 

Det blir ju dock en mjukstart för förskolan har studiedag på torsdag redan så det blir måndag-tisdag-onsdag denna veckan och så tar vi en liten weekend sen med semesterfeeling tänkte jag. Lagom mjukstart för alla – mig med för jag vågar inte chocka hjärnan med för högt tempo i jobbet direkt, är helt ärligt smått nervös inför hur det ska bli att jobba på helfart igen så försöker takta in försiktigt i augusti…

 

 

Med goda frukostar, kolla här hur lyxigt vi haft det i helgen tillexempel – med bulleverans utanför dörren av mamma och pappa som skulle köpa till sig och satte en påse hos oss med. LYXENS LYX! Och så tänkte jag unna mig lunch på stranden med dopp varje dag, lyxen med att ha hemmakontor ju och att kunna lägga alla möten på förmiddagen så man kan sitta med blött hår i morgonrock och jobba eftermiddagarna.

 

Så – bara att ens blogga live är jag inte van vid, haha. Men jag vill tacka SÅ för all er respons på semesterinläggen och det är nog skönt för vääääldigt många av oss att inte känna oss ensamma i att hitta balansen och acceptansen… Denna hösten kommer ju fortsatt vara lite märklig med många som jobbar hemma, många som är permitterade och väldigt ovisst och ”nya normala” så vi får försöka fortsätta vara snälla mot oss själva i känslobergochdalbanan…

 

Nu – rensa mailen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Vet att du lyssnar av din kropp och ork jättebra, men vill bara skicka med en reflektion kring om du måste jobba heltid..? Eller om heltid måste räknas i timmar, eller om man kan ”mäta” i typ ”ansträngningsnivå” istället? ❤ jag har en väldig frihet i mitt jobb, dock anställd. I början var jag väldigt fast själv i 40h-tänket, men jag jobbar på att vara snällare mot mig själv och vara mer flexibel själv, tänka att allt inte handlar om antal timmar! Du behöver inte svara eller ”förklara” nåt, vill bara skicka en tanke – som du säkert har tänkt själv redan ❤

  1. Maria

   Jag gör likadant nu, från att ha varit först och sist på jobbet, räknat alla minutrar till att ha släppt allt det där. Nu försöker jag vara så lite som möjligt på jobbet, bara så mycket jag behöver, jobba hemma istället och jag är exakt lika effektiv och får lika mycket gjort. Men har en känsla av ledighet, semester och lyx i hela kroppen. En helt annorlunda inställning. Ett jättebra tips!

  2. johannakajson

   Verklgien – så tänker jag med nu!! Snarare energi än tid och återhämtning för att få kreativitet och energitoppar. Och framförallt – dra ner på jobb och våga tacka nej. Är snarare en 55h / veckan person än 40h så största fokuset är att dra ner och ha riktiga lediga dagar fortsatt – från blogg och instagram också som jag numera måste inse är från ”jobbkontot” och inte ”bara för att det är så kuuul”. För det tar ju tid från annat som också är kul, så nu måste jag räkna in allt jobb i jobbkolumnen på riktigt och verkligen dra ner… tack för reflektionen, såå klokt!!!