Johanna Kajson

Ett dejtdygn i Båstad

Precis alldeles första dygnen på semestern och juli månad bjöds vi på ett dejtdygn i Båstad och mamma och pappa tog barnen en natt…. Det var första barnpassningen vi hade sen typ februari/mars när Coronakaoset drog igång och mamma och pappa har ju tack och lov testats positiva för att ha haft det OCH barnen var friska såklart så vi körde iväg en eftermiddag till hotell Skansen och checkade in….

 

 

Rickard började med att springa en runda och jag började med den är överraskningen som Scandinavian Cosmetiscs och Gram hotels hade lagt på mitt rum…. ett glas rosé, ljuvliga produkter från Clarins och Nuxe och Snsai och en massa annat. Överlyxigt, jag vet och jag var rätt chockad när jag kom till rummet för att vara helt ärlig- jag hade fått en gratisnatt av dem för att få kika på nya spaet (gör ett bröllop i Båstad nästa år) men hade tydligen hamnat bland Sveriges infleuncerelit vilket gav mig smått hjärtklappning om jag ska vara ärlig för jag hade ju precis gått på semester och checkat ut från allt ytligt. Nu i backspegeln kan jag se att det var kul att se hur eliten jobbar med sina bilder till instagram (allt är timmar av sminkningar, poserande, filter  – det vet ni va? Kom alltid ihåg det och ta bort allt som du matas med i ditt flöde som inte GER dig energi och verklighetsförankring. Eller var selektiv med dem du inspiereras av och påminn dig om vad som är fejkande för en snygg bild och vad som är riktigt och blanda iaf upp med alla möjliga typer av konton, kroppsformer, texter osv. Jag har granskat hela mitt flöde jag ser denna sommaren för att rensa upp lite – och sen ÄLSKAR man ju dem som älskar att sminka och bygga countoring men som också visar sig osminkad och pratar om viktiga saker, jag är en stor fan av Bianca Ingrosso t ex för hennes stories och vloggar visar på så mycket verklighet och hon lyfter viktiga saker för sina följare. Så ascoolt att se henne på plats i Båstad även om jag var som en 12åring som inte vågade gå fram och säga att jag tycker hon är grym på sitt jobb. Jag blev 12 i sammanhanget av 22åringar så det var tur att jag hade med mig Rickard som var vuxen, haha).

 

 

 

Hur som, medan Rickard sprang hade jag bokat in mig på en skrubb i spaet och drog därför på mig morgonrocken direk medan jag kikade på alla produkter och rummet. Hotell Skansen är ett hotell jag återkommit till många gånger i mitt liv, jag bodde ju i Båstad 3 år och läste på Apelrydskolan som ligger ute vid Norrvikens trädgårdar så Båstad är märkligt nog hemma för mig.

 

 

 

Vädret skulle vara rätt kasst detta dygnet men solen överraskade en stund efter skrubben och massagen så då la vi oss vid deras nya roof top spa och tog en mojito och spanade ut över bukten. Det var ett välbehövligt dejtdygn för vi var helt slut båda två. Vi pratade och gnistrade till som vi gör när vi får komma iväg tillsammans på dejt så här och skrattade oerhört mycket – ni som storiesen när Rickard skulle lära sig lägga upp 2 bilder i en snurra vet humöret vi var på, haha. Älskar oss när vi är på dejt!

 

 

Och att ligga ensamma i denna varma poolen gjorde gott för kropp och själ med. Vi låg kvar där till sent och gick sen och duschade och svidade om för middagen – jag var lite sen så Rickard gick ner i baren och tog en drink för att säkra vårt bord och jag måste säga att det där ska vi nog göra oftare. Var betydligt pirrigare att klä på mig och göra mig fin och möta upp honom i baren än att han ligger och slöscrollar medan jag stressat försöker fixa klart mig.

 

 

Och roligare att göra entré med en förhoppning om att han tycker jag är ursnygg. Man SÅG liksom varandra bättre när man möttes i baren tycker jag. Det där får vi göra om idag igen när vi firar vår bröllopsdag och ska ut och äta ikväll!

 

Vi skrattade så under middagen (som var ASGOD – helt ärligt. Gå och ät på restaurang sand eller boka in ett helt dygn där, får inget betalt för att säga det men servicen och allt var topp topp topp. Så värt ett höstbesök med!). och smet över till Papa´s för en drink som avslutning men där kände jag mig mest gammal om jag ska vara ärlig. Jag har alltid varit yngst i många sammanhang. Startade mitt bolag ung, gifte mig ung, var yngst på mina tjänster innan jag startade eget osv osv. Men numera är jag aldrig yngst längre – jag är alltid äldst. Alla andra är 22 och jag är tydligen 34 år och det är första gången jag känner så – det är inte ålderskris utan mer ovana och förvåning. Försöker vänja mig in vid detta nya för jag gillar det egentligen tror jag – måste bara vänja om mig om ni förstår vad jag menar?

 

 

Morgonen efter vaknade vi till regnet som smattrade och gick ut till kallbadhuset och tog morgondopp i havet. Det var så salt jämfört med hemma och jag har saknat det lite insåg jag. Salt havsvatten.

 

 

Sen väntade frukost och en promenad under paraplyet i hamnen…. Båstad ÄR regnigt för mig, haha. En sommar när jag bodde här regnade det exakt varje dag en hel sommar. Det blir mysigt och tryggt för mig när det regnar i Båstad…

 

 

Efter en kaffe i hamnen var det dags för ett litet event i spaet innan vi körde hemåt igen till våra barn. Jag slumrade till något sommar i P1 program och Rickard körde och vi var SÅ tacksamma över att få ha dejtat ett dygn i Båstad.

 

 

Idag är det dags igen för dejt – drömmer om när man kan dejta en gång i månaden så här. Pappas gips och krossade armbåge dök upp bara någon vecka efter att vi fått reda på att de redan haft corona men i höst så är de pensionärer och vill spendera mycket tid med barnen så vi kanske faktiskt kan dejta lite i vardagen med. Det hade varit fint efter denna tunga vintern och våren.

Idag firar vi liksom 8årig bröllopdag – hur galet är det?!! På dejten i Båstad började vi planera vårt 10årsbröllop och det var så kul, lokalen är bokad och klänningen är nog faktiskt redan inköpt i fjol tror jag… Eller en av klänningarna iaf, haha. Tänk att jag ska få gifta mig med världens underbaraste man om 2 år igen – nu börjar planeringen!!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.