Sluta ta intryck av andra? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Sluta ta intryck av andra?

Godmorgon från… kontoret! Faktiskt, jag sitter här uppe med frukosten bredvid mig och en kopp kaffe och ska jobba ett par timmar för mailen är proppfull efter att ha varit med barnen förra veckan när jag åkte på vabb och jag hoppas på att hinna tömma mailen innan onsdag när tanken är att jag ska radera mailappen, bloggappen och instagramappen från min mobil för en stund.

MEN – idag känns det riktigt mysigt och lyxigt att jobba för Rickard är hemma och är ledig så han och barnen sitter där nere och kollar på sommarlov och jag ska inte vara ensam med dem mer på hela sommaren. Så att jobba känns kul och kreativt för stunden eftersom jag får göra det i lugn och ro och det är precis därför jag ska radera mailappen i sommar – för att bara jobba i mailen via datorn när jag verkligen bestämt mig för att lägga en eller ett par timmar på att rensa samtidigt. Inte se mailen och svara, mappa och tänka på vad jag måste göra framåt hela tiden vilket brukar funka kanon annars – men INTE på en semester.

 

 

Och instagram… jag älskar att skriva av mig och filma och fota på instagram för jag redigerar ju inte så det är i stunden (eller lite efter oftast, mitt knep är att fota och filma och sen lägga ner mobilen så kan jag ladda upp det när tillfället ges istället för samtidigt som det jag vill uppleva händer) MEN jag måste prova att inte fota och filma alls och bara var i stunden – jag fotar enormt mycket för att ha privat för jag vill återuppleva magin som händer när barnen sjunger tillsammans eller Charles drar runt alla de andra barnen i en skrinda eller mormor läser en bok för barnbarnen som sitter på rad…. Jag vill ha kvar minnet för alltid men jag stör kanske ju varje upplevelse liiite när jag tänker “ÅHHHH” och sen lika snabbt måste knäppa av en bild ÄVEN om jag lägger ifrån mig den direkt. Så – i år ska jag våga något skitläskigt och det är att uppleva en massa stunder (inte alla, haha, men en hög iaf) UTAN att ta någon bild. Bara uppleva den här och nu och sen är den borta men kanske fastnade den i minnet.

 

 

Och det känns svårt så därför är det lättare att ta bort t ex instagram och bloggappen helt. En annan grej med instagram är ju det konstanta flöde vi får av vad ALLA ANDRA GÖR IDAG hela tiden. Och först kändes det nästan otrevligt att jag inte skulle ha koll – och jag BLIR superinspirerad av instagram och sällan stressad…. Jag följer inte såna som jag stör mig på eller som får mig att må dåligt men ett konstant filtrerat konto kan undermedvetet skapa en känsla av att alla andra har perfekta kroppar utan celluliter och finnar och rynkor och vita tänder och lockat hår och naglarna orkade de minsann måla ALLIHOP!! Fast det kanske var 50 olika bilder som gav den känslan egentligen. Eller att alla andra kan äta på restaurang med sina barn och ha det harmoniskt eller att alla andras barn går och lägger sig vid sju eller att alla andra gör utflykter och har sol och lagar fantastisk mat…. OCH SÅ VIDARE:

Vad händer om jag inte får inputen vad alla andra gör ÄVEN om jag inspireras till en god maträtt och sparar ner den från flödet? Kanske kommer jag på vad JAG är sugen på från magen? Kanske… Jag vet inte men jag hoppas på att det går att lyssna mer inåt när det blir tyst av intryck.

 

 

Den här matträtten t ex från Bisses konto (ehh man vill äta allt från hennes konto!!) gjorde att jag tog en bild och skickade till mamma att detta måste vi äta, kanske med varmrökt lax till? Mmm….. MEN jag tror nog vi kunde kommit på en egen god maträtt också även om bilden inte hade dykt upp i flödet.

Det kommer blir skitsvårt helt ärligt att vänja av sig men jag tror på idén och även om jag kommer sakna er, att skriva av mig och att inspireras av andra så finns det ju kvar. Det är bara för en vecka eller en månad eller nått som det ska vara tyst… Försöker se det som ett rehab experiment.

 

 

Jag ska ju hänga med t ex dessa…. Som igår när det regnade och de fick varsitt paraply som jag köpte till syrrans 30årsfest med Marie Antoinette tema “LÅT DEM ÄTA KAKOR“…. Dem blev superglada och sprang runt i sommarregnet och Rickard lärde dem sjunga “I´m singing in the rain”… Ljuvlig stund… Vi var och sa hejdå till mammas och pappas gamla hus igår i Eslöv och packade ihop det sista och avslutade med söndagsmiddag i nya huset…  Det var lite vemodigt såklart, att sitta där i trädgården och rita upp hur jag haft 18årsfesten där… 20årsfesten, ett par kräftskivor… 25årsfesten och framförallt dagen innan vårt bröllop när vi fyllde trädgården med rislampor och ståbord och alla våra gäster….  Jag klappade huset hejdå och det känns märkligt att någon annan ska bo där nu men åh så bra det blev med flytten hit ändå för mamma och pappa och att ha syrran i Malmö… Vi kan liksom ha söndagsmiddag VARJE SÖNDAG nu. Otroligt.

 

 

Det blir ett litet hoppigt inlägg, haha. Men jag har dels inte fotat så mycket och dels förebereder jag för att sluta blogga ett tag ju och då vet jag knappt vad jag ska skriva – eller om jag ska skriva ALLA mina tankar på en gång? För responsen jag får från er här och på DMs på instagram är så enormt fina. Hur vi hjälper varandra att tänka till och utvecklas… Bollar och stöttar och peppar.  Men ni finns kvar i augusti när jag är tillbaka va? Så gör vi en utvärdering då av hur det är att inte ta in intryck från andra? Och istället göra mer sånt här:

 

 

Fick ett sms 21:04 från våra vänner “grannarna” som bor längre ner på vår gata om de skulle komma förbi när barnen somnat för deras barn är iväg… Och vips så slängde jag fram chipsen och tände ljus och smsade “absolut, jag har pyjamas på mig och tänker inte byta om men bara kom för chipsen är framme”. Avslappnat, spontant och det slutade med att vi satt uppe och pratade till kvart i två på natten och skrattade SÅ mycket. Som vanligt. Så det gav enorm energi – troligen för att det var spontant och helt utan både förväntningar och krav och att vi alla fyra vet att man när som helst kan säga “nu måste ni gå hem” om man inte orkar mer.

 

 

Fast det vill man aldrig säga, haha.

 

Nog om det, jag hoppas ni kommer få så hiiimla fin juli och att ni kommer njuta, hitta balansen, vila och göra precis det just var och en av er vill och behöver. Jag behöver vila så det ska jag göra. Och bada- massor!! Och köra takeaway. Det blir fint det.

Hörs imorgon också – något speciellt ni tycker vi ska skriva och prata om då inför semestern?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ulrika

  Så klokt att pausa från sociala medier och unna dig en semester där du kan vara helt i nuet. Du kommer njuta dubbelt upp när du väl kämpat dig igenom det svåra med att ändra beteende. Det är kämpigt i början men det viktigaste är att målet har en mening och de fina är att det har du! Njut av att vara i nuet fina Johanna och njut av sommaren! Mottot är – En glass om dagen ♡

 2. Ellinor

  Har gjort samma, tog bort både instagram och Facebook för en månad sedan för att vara mer i nuet, och för att slippa stress/press/ångest som jag får över att se alla andra ”perfekta” liv. För mig har det faktiskt funkat bra. Hoppas du får en fin sommar <3

 3. Malin

  Vi finns kvar! Inget är viktigare än hälsan och att försöka leva i nuet i er privata lilla bubbla tror jag kommer leda till häftiga insikter framöver 😘

 4. Sofia

  Mycket klokt av dig att ta en paus från bloggandet. Vi är kvar jag lovar. Ha en riktigt härlig semester nu 💕🌸

 5. Sofie

  Åh kommer sakna dina dagliga inlägg Johanna… Du är den första jag kikar in hos om dagarna. Men jag ska istället dra lärdom över ditt stopp och själv försöka leva i nuet under juli månad.
  Ha en härlig semester!
  Kram Sofie i Lomma