Rehabsommar – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Rehabsommar

Jag börjar logga ur så smått inför att jag inte ska blogga i juli….  Så nu när det blev vabba friska barn innan sommarlovet så har jag försökt anamma att bara vara närvarande och vara med dem. Skippa att trixa med mobilen, att hinna få upp något eller svara på mail.

Bara vara i nuet med dem. SVINSVÅRT men såå viktigt för mig nu… 7 veckor får vi tillsammans och dessa första tre dagarna har varit fantastiska helt ärligt. De är magiska…

 

 

Det är SLITSAMT som tusan att ha småbarn också, en grej jag gör i sommar är att dra ner på en hög med saker jag önskar för mig själv men som faktiskt inte är så viktigt precis nu när August vill sitta på mig som en apa dygnet runt… Som att måla naglarna… Jag har struntat i det i flera månader nu och jag kommer skita i det i sommar med. Först kändes det tråkigt för jag blir glad av färglada naglar – men inte på bekostnad av stress, gråt och att det blir fult och skavt för att jag gjorde det för fort. Och sen ska det göras om igen efter ett par dagar för jag avskyr när det är avskavt och då blir det en grej på todo även om det är något jag önskar. Så jag plockade bort det helt. Mitt hår är risigt av alla pool och havsdopp men jag har bestämt mig för att se ut som ett troll i sommar. Och njuta av baden istället.

 

 

Och av barnen. Som bara får lagad middag en gång om dagen i sommar, resten blir mellis och tack och lov gillar de ju grönsaker och frukt massor så det satsar vi på som snacks. Morotsstavar, gurkstavar, tomater från österlen… Grillad vitkål och broccoli och majs och röd paprika… Gröna ärtor och härliga smoothies. Det blir toppen det.

 

 

De mår bra, de rör på sig väldigt mycket så att vila med att läsa böcker eller kolla på ipaden mellan varven är skönt för oss alla. Vi spelar ju fotboll, innebandy och springer och leker och badar flera timmar på både förmiddagen och eftermiddagen… Så att säga ja till paddan ska jag också göra. Charles spelade precis Hej Albert som är en matteapp så det finns ju massor med kul och bra grejer att spela med där i också. Mest spelar han dock fotboll även i paddan, haha. Fotbollsgalningen.

Och om August har napp lite för mycket för att jag inte orkar höra gnäll, så vad gör det. Han mår toppen ändå… Och han lugnar sig och myser ner lite mer med napp. Så hej nappen sommaren 2020. Och hej glassarna – det får bli mycket glass för oss alla. Och jag ska komma ihåg att träna lite styrketräning och yoga för att inte paja kroppen men detta är inte sommaren jag KÖR PÅ och springer mer, fortare, längre eller snabbare. Jag springer kanske inte alls. Och styrketräningen blir inte bootcamp – det blir nog snarare Vanjas 15 minuters rimlig träning, yoga with adriane och lite tabata i skuggan men inget som tar mer än 20-30 minuter och mest rygg och ben så jag orkar bära barnen och busa och leka…

 

 

Framförallt står SÖMN på schemat. Hur mycket än sover så ska jag sova mer för jag är SÅ TRÖTT. Luften har gått ur mig men om jag bara följer med i barnens dagar, tar genvägar och lägger ifrån mig telefonen för att vara i nuet utan miljoner todolistor så tror jag faktiskt jag kan återhämta mig… En dag i taget och njuta allt vad jag kan – och försöka att båda skita i allt jag “missar” och allt jag hade kunnat göra – i år är ett undantag och jag tänker passa på att maxa VILA och ÅTERHÄMTNING och träna på NÄRVARO.

 

 

Med det här gänget. Det bästa gänget!

 

 

 

3 dagar av 7 veckor och jag är på rätt väg…. Så fint att man kan lära om…

 

 

 

Alla fina bilder från Maria Broström som fångade oss här hemma en pyjamaslördag….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katten

  Så hög igenkänning. Till och med när jag ska slappa så ska det ’maxas’ och ’bokas’ och allt måste vara perfekt för nu ska det NJUTAS!! Så dumt!! Och allt planerande. Att jag inte ens går på toa utan att bli irriterad för ’nu glömde jag ju ta in handduken som låg på stolen och som ska in i badrumsskåpet’ för det är ju så ineffektivt att gå två gånger🤣🙈 vems maraton springer man?! Lycka till med din sommar och välkommen tillbaka med summeringen i augusti. Jag hakar på dig!

 2. Sarah

  Åh herregud vilket bra inlägg. Jag hade hoppats kunna ha det så, men är inte där men det ska bli mitt mål 😍

 3. Rebecca

  Alltså TACK för detta inlägg!
  Det här kommer jag backa tillbaka till och läsa flera gånger i sommar.. när jag är själv hemma med mina tre kids 😅
  Tack!

 4. Mickis

  Johanna, tack för att du delar med dig av din resa! Tack för att du får mig och säkert många med mig att stanna upp och tänka efter vad som egentligen är viktigt. Här om dagen bestämde jag mig för att öva på att släppa på mina inre to do listor. När minsta dottern sov struntade jag i all disk, tvätt och det absolut totala kaoset i huset och la mig i en solstol med mina två äldsta döttrar och bara lyssnade på musik. Så svårt! Men så så välbehövligt och så fruktansvärt mysigt att bara hänga med barnen! Tack vare dig och din ärlighet har jag insett hur mycket jag också behöver vila. Tack!

 5. Martina

  Jag vill bara säga tack för detta inlägg. Jag tycker det låter fantastiskt och inser att jag också behöver en sådan sommar. Försöker återhämta mig från en depression och ångest diagnos med sömnproblem. Sluta vara så duktig hela tiden. Så enkel sak att inte ha två måltider som är lagad mat – den ska jag anamma direkt för att minska stressen.
  Jag behöver lära mig ta det lugnt, lägga ifrån telefon och bara vara.

  STORT TACK för den inspiration du ger och hoppas verkligen du får en fin sommar.❤️❤️

 6. Maria

  Du är så fantastiskt inspirerande och jag ska verkligen försöka följa dina spår för sommaren 2020

 7. Malin

  Ja!! Exakt så! Jag ska kopiera din plan för sommaren rakt av. Inget smida planer för att hinna träna innan familjen vaknar, inget bjuda in till heldagar med gäster och matlagning och bäddning för de ska sova över, inget projekt rensa garaget osv osv osv utan det blir lata dagar med fokus på barnen och kanske en tupplur med den lilla som fortfarande sover på dagen. Nu händer det!!! 🍉💦🌼🌤