5 års kontrollen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

5 års kontrollen

Åh imorse var det äntligen dags för Charles 5årskontroll och 5årssprutan han varit så nervös och laddad i för i över en månad….

Och det gick såå bra, han hade varit så nervös innan så imorse bestämde han sig för att det var lugnt och var hur cool som helst. Så fint att se honom där, stora killen. Gick kanon!

Så idag firar vi lite hur duktigt han är… supermysigt, lugn dag och vi ska leka med mormor och morfar också tänkte vi… ett dopp i havet och ett dopp i poolen. Lyxens lyx!

Komma mina rosor förresten, helt otroliga i år!!

Ja… vi bygger kojor överallt som ni ser, haha: och killarna leker verkligen med varandra nu – SÅ roligt att se! Tänk att vi ska vara tillsammans i 7 veckor nu, helt enormt ju!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Skönt med 7 veckor. Njut och ta hand om er. Har du kollat innehållet i vaccinet du ger dina barn? Jag gav mina två första men inte det tredje och de två första har fått diagnoser. Finns mycket att läsa och nej det är inte konspirationsteorier eller hur det stavas utan det är ren fakta.

 2. Cariin

  Åh blir lite tårögd av att höra hur modig Charles var när han skulle ta sprutan. Måste fråga hur bemöter du hans oro inför en sådan situation? För verkar ju som ni berättat vad som ska hända och försökt förbereda honom? Har själv en känslig 5-åring och vet inte vad som äR bäst att göra. Har ett blodprov hon behöver ta men hittar ingen riktig bra väg att ta upp det. Det blir krock direkt och vi kan inte ens prata om det… :/

  1. johannakajson
   johannakajson

   Jag berättade för någon månad sedan om BVC och 5årskontrollen som han tyckte var såå rolig förra gången när det var 4årskontroll och så berättade jag att han skulle få en spruta också som på Daniel Tiger som alla som är så stora som 5 år får… Sen lyssnar jag mycket på oro och bekräftar att det är helt okej att det känns läskigt men att det kommer gå SÅ BRA och att alla gör det… Vi pratade om sprutorna August fått och som Charles fick när han var liten och sen har han haft 2 kompisar på förskolan som redan fyllt 5 som jag visste skulle berätta om sprutan så därför ville jag förekomma och berätta före dem… MEN förra veckan så frågade jag dem lite om de tyckte det gjort ont och så och det tyckte de inte och så bad jag dem berätta om det för Charles och sen har vi bara pratat om sprutan när han tagit upp det senaste månaden fram tills i måndags (1 dag innan) när jag odramatiskt sa att imorgon är det dags och så frågade jag vem han ville ha med sig, mamma eller pappa. Och när han sa att det kändes läskigt så sa jag att jag förstod det men att jag är där hela tiden och vi fixar det tillsammans…. Han har varit SÅ stolt och lite småynklig kring sitt plåster efteråt mest för att bearbeta tror jag – att han inte kan lyfta si eller spela innebandy så för att det gör ont där på plåstret… Då bekräftar jag också fastän det kanske inte gör så ont längre – att det förstår jag men det går snart över och vi är lite extra försiktiga 🙂