Inte min bajsmacka – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Inte min bajsmacka

Jag hann inte äta frukost med barnen imorse, vi sover liite för länge varje dag nu och sen glömmer jag att det ska smörjas och är fortfarande ovan vid att det är TVÅ barn som ska stå redo för förskolan varje morgon med rätt kläder och kepsar och ha kissat och bajsat och borstat tänderna och ätit frukost och druckit något och ja – allt det där. Så vi blir oftast lite sent på det nu när vi är så trötta på morgonen och det är helt okej men då missar jag frukosten och kaffet och det blir inte förrän vid halv tio och jag är en sån där människa som älskar att äta frukost direkt när jag vaknar…

 

 

Men nu har jag fått i mig denna sommarfrukostskålen och en kopp kaffe och jag har rensat upp lite bland lite skit jag fick igår – jag försöker lära mig att tänka något som Elizabeth Kuylenstierna lärt mig och det är att tänka “var börjar och slutar jag och var börjar och slutar den andra människan”.  Alltså att ibland så kommer andra människor med sina förväntningar, förhoppningar, önskemål, sitt bagage, sitt humör osv osv osv och jag tar ju åt mig rätt mycket med min HSP så att försöka att ibland se över vad som är mitt och vad som är alla andras. Det är på gott och ont att ta över andras känslor, jag är ju väldigt snabb på att finnas där för den som behöver mig men just nu behöver jag mest ta hand om mig själv och då måste jag stoppa alla mina signaler om att fixa för andra heeela tiden just precis nu.

 

 

 

 

Men jag kan ju också kliva in och kanske ta på mig andras känslor alldeles föööör mycket och vilja hjälpa någon som kanske inte ens vill ha hjälp. Eller inte av mig iaf. Så det är verkligen JAG som ska hitta vad börjar och slutar JAG som grund. Men även var börjar och slutar andra människor – som igår när jag fick inte bara en “bajsmacka” utan flera från olika håll och jag har egentligen INGENTING ALLS med deras bajsmackor att göra men de ville hitta något håll att kasta den åt så det blev på mig. Jag var där när de tänkte svinga iväg den helt enkelt och jag har aldrig lärt mig att ducka men igår lyckades jag iaf backa bandet och kliva tillbaka när jag kom på det iaf. Först tog jag emot den, försökte lösa den men sen kom jag på “VÄNTA LITE JOHANNA!!! DETTA ÄR INTE DIN BAJSMACKA!! DU HAR INTE BETT OM DEN OCH DU HAR INGET MED DEN ATT GÖRA” – så då var det bara att väldigt vänligt lämna tillbaka den. Tack men nejtack – du får kika i din egen spegel om du vill kasta skit.

 

 

 

Hänger ni med eller är det superrörigt? Jag kan ge ett exempel s som lätt kan hända mig och det är att det kommer ett DM eller ett facebookmeddelande eller ett mail (igår kom alla tre med tre helt olika bajsmackor – nejtack) och det är från en person jag inte känner alls och inte haft med att göra innan.

Där kan det vara någon som är RASASANDE på mig av en anledning som de tycker är SÅ DÅLIGT av mig och oftast så pekar det snarare på hur ett helt samhälle ser ut, hur en arbetsbransch ser ut eller bara att just den personen tycker att jag äter fel mat. Det kan vara vad som helst och jag ska MINSANN FÅ VETA HUR DÅLIGT DET HÄR VAR osv osv osv. Är det illa så kan det till och med stå hur dålig JAG är.

Men – detta är ju något som skaver hos den personen och har egentligen ingenting med mig att göra. Och det försöker jag lära mig nu – att om någon väljer att skriva ett DM till mig om hur irriterande det är när jag lägger ut något på min stories så är det DENS problem och alla är välkomna att avfölja men när som helst. Jag ska inte och kan inte anpassa mitt liv efter alla andra – JAG tyckte kanske den chokladen var god och min instagram, min blogg och mitt yrke är ju MITT liv och MINA val. Där börjar och slutar jag. Och den andra börjar och slutar där den stör sig vilket för står för hen.

 

 

Okej jag ska sluta skriva nu för jag märker att det blir inte tydligare, haha. Sorry!

 

MEN – jag var stolt över mig själv som faktiskt skakade av mig bajsmackorna och släppte det.

 

Alla havsbilder från härliga So Lovely

 

 

 

Nu springer vi mot midsommarafton va?

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cariin

    Åh detta var så bra uttryckt! Det där var börjar och slutar jag och var börjar den andra människan är verkligen något jag också behöver träna på. Så bra du satte ord på det! Bajsmacka är också ett bra ord att kunna känner jag 😂

  2. Cissi

    Älskar uttrycket bajsmacka & tycker du för ett supertydligt resonemang. Får även mig att tänka till. Och lättare att ”ta på” när man kallar det bajsmacka, dels att man sätter ord på det som kastas på en och dels för att ordet får mig att känna starkt att nej jag vill inte ha din bajsmacka 😂 Så tack för påminnelsen om att vara uppmärksam på sånt här, fått lite för många bajsmackor som inte varit mina på senaste tiden. No more! 🚫💩