Claim your space – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Claim your space

ÅH vad stärkande att höra om när ni också sagt ifrån när något inte är schysst eller rätt. Det är helt sjukt befriande för en som sällan säger ifrån att faktiskt höja rösten och bara säga “vänta detta känns inte okej, hur löser vi det här?” vilket jag gjorde igår igen med en grej.

Vill ni ha ett fantastiskt tips så tycker jag ni ska lyssna på podden Fannys förebilder när hon intervjuar Elizabeth Kuylenstierna, där är två superavsnitt där det första handlar om good enough och det andra om just claim your space och jag blev otroligt berörd, stärkt och peppad av båda avsnitten.

 

 

Är inte denna bilden kul förresten som So Lovely tog på mig när vi skulle fota till podden – vi hamnade på baren uppe på Badhytten nere i Skanör och det står ju faktiskt Corona där på sufbrädan och det ser ut som jag vill putta bort den. Man är SÅ TRÖTT på corona och allt man måste uppoffra, ställa in, alla man inte får träffa och allt man inte få göra och jobbet man inte ha. SÅ TRÖTT på att anpassa sig – framförallt när man som jag samtidigt är i en liten “lära mig vad JAG vill och hitta MIN inre röst och lära mig MINA avgränsningar” osv…. Men vi fortsätter hålla ut och anpassa oss lite till såklart.

 

 

Även om det är tröttsamt.

 

 

 

Jag försöker göra det bästa av situationen mest hela tiden som ni vet och det här med att våga säga ifrån inom rimlig gränser och på ett trevligt sätt har faktiskt varit otroligt lärorikt även om jag bara hållt på i typ en vecka, haha. Det ÄR rimligt att hojta till när något inte känns okej.

 

 

Jag satsar på att fortsätta min resa mot att bli lite mer fri, våga vara ännu mera jag och våga säga ifrån när något inte känns okej, våga säga nej, våga hitta min inre röst kring vad JAG vill med allt från vad jag vill äta på menyn till ha på mig på en tillställning oavsett vad andra har på sig. Ni kanske upplever mig så redan, vad vet jag men jag är så oerhört inkännande person och vill liksom aldrig att något ska bli fel eller ett någon ska ta illa vid sig och så är jag rätt anpassningsbar mellan olika människor vilket är bra egenskaper med såklart.

 

 

För så här känner jag mig själv – som på sista bilden. Glad, sprallig, färgsprakande, högljudd, energisk, påhittig, tokig och barnslig – numera känner jag mig också som skör, i stort behov av ensamtid, ljudkänslig, att jag bär andras energier och känslor så ibland behöver jag backa undan, att jag måste fortsätta bli bättre på vila och återhämtning och att sätta gränser, säga nej och säga ifrån helt enkelt. Men också hitta sånt roligt som vad JAG tycker är fint, vill ha på mig, vad jag tycker är gott osv. För det är tydligen lite svårt för mig men det ska jag nog lära mig det också.

Igårkväll åkte en sån jäkla huvudvärksattack på vid 21-tiden. PANG så svartnade allt och jag fick så oehört ont så jag fick bara ta alvedon och ipren och gå och lägga mig och då smsade jag min osteopat och frågade om hon kunde tänka på mig om hon fick några avbokningar idag för jag vet ju att hon kan hjälpa mig ur det – och tack och lov fick hon återbud och jag kunde komma dit vid 11 så nu mår jag mycket bättre. Matt, öm, trött men bättre.

Nu blir det snart långhelg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.