Flytta om allt – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Flytta om allt

När jag nu ändå är mitt uppe i att rensa upp hela mig, mitt bagage och börja hitta min inre röst på riktigt så kändes det ju hiiiimla kul att jag fick hjälp av syrran och hennes man att flytta runt på en massa mattor och möbler och grejer här hemma. Jag hann inte fota kontoret där uppe för det är inte klart men där ligger vår gamla stooora matta som bodde här nere i vardagsrummet innan och den gula soffan så även där är en helt ny känsla vilket jag älskar.

Vi fick ju nya, magiska soffan för någon vecka sedan och det är så många som kärat ner sig i den precis som jag, den heter LILL och är från företaget SITS och ja – allt är tvättbart… Annars hade det inte gått att köra en vit soffa med barnen tänker jag men livet är till för att levas och jag blev kär i denna soffan.

 

 

Så här såg det ut igårkväll när jag tände ljus och skulle kolla på en serie när barnen hade somnat… De bruna stolfåtöljerna ska väck och det ska in något ljust men det ska vara 2 så därför fick de stå där istället för den bruna fåtöljen så jag kunde kännas in rummet lite… Jag fick en ljus pläd i födelsedagspresent av mamma och pappa som jag kan slänga ut i soffan om barnen nu skulle sitta där av någon anledning och äta eller dricka något för enkelhetens skull men just nu kör vi på att de inte får äta och dricka där vilket inte är så svårt – sitter de inte vid matbordet så sitter de ändå oftast i soffan inne vid TVn.

 

 

Det blir nog två ljusbeige jetssons istället och ett annat vedställ och sen är det klart i detta hörnet, SÅ fräscht och härligt att äntligen fått rätt på detta….

Och mattan som låg uppe på kontoret fick flytta ner till vårt matbord – blev en helt ny känsla här nu med markeringen av mattan tycker jag.

 

 

Lite fransk bistro över det hela, love it. Hann inte fota men om ni kikar i spegeln så ser ni att vår gamla skinnfåtölj som Rickard fick när han fyllde 30 numera bor i hallen och där trivs den perfekt eftersom vi bara har en. Den välkomnar en när man kommer in helt enkelt och har äntligen fått hitta sin plats (den bodde ju först nere sen uppe på kontoret och sedan en sväng vid vita soffan men nu får den bo i hallen och äntligen känns den rätt.)

 

 

Och titta här då – våra gamla soffbord som vi fick i förlovningspresent av svärföräldrarna har jag vägrat göra mig av med sedan de fick lämna vardagsrummet när vi fick det nya, runda LOVE från SITS för jag älskar fortfarande dem och nu bor dem som sängbord i sovrummet – hur ljuvliga som helst där ju!! Och även drömfångaren fick flytta upp i sovrummet och trivs toppen där.

 

SÅ kul att kunna förnya med egna möbler ju, tack bästa sis och svåger för presenten att ni hjälpte mig med detta!!

 

Nu ska jag fortsätta möblera om på insidan – känner mig SÅ ARG för tillfället men det är nog en del i att börja säga saker högt – jag håller på att hitta min inre röst som varit tystad ganska länge och just nu blir det att jag vill SKRIKA istället men snart så. Snart hittar jag nog balansen i min röst. Jag har ju övat i flera år på att våga säga nej men det är SÅ SVÅRT för mig – och nu när jag börjar hitta mitt nej så blir det lätt att jag skriker ut det, haha. NEEEEEEJ!!!

Men då får det vara så, det handlar inte bara om just ordet nej såklart utan att våga säga ifrån när något känns fel för mig personligen i smått och stort.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Jag sa ifrån till en (såklart manlig) läkare som nekade mig hjälp på vc idag. Säger annars aldrig vad jag tycker men jag sa till honom att han borde inte få ha med patienter att göra, vågade ifrågasätta hans påståenden och bara allmänt ägde honom. ÄLSKADE känslan, men var skakis & gråtfärdig efteråt. Jävla gubbjävel som nervärderade mig och mina (kvinno)problem. Men jävligt styrkt av att våga använda rösten💪🏼 heja oss!

 2. T

  Så fint det blev även om jag gillar färg färg färg 🙂 Inspirerande inlägg och älskar När man vågar att flytta på möbler ofta tycker man ju om möbeln men den har hamnat på fel plats bara! Ha en go vecka!

     1. Jessica

      Oki , det är ett annat märke jag som måste leta inom Alcros urval 🙈 men tack för svar 😍