Naken prinsesstårta och blommor varje fredag – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Naken prinsesstårta och blommor varje fredag

Hej måndag och hurra för nu är jag 34 år gammal och jag känner mig så stolt att jag som nästan vuxen har börjat ta hand om den där lilla Johanna i mig som var 10 och 12 och 15 och 19 år gammal typ. Håller henne lite i handen nu och det är så fint ju.

 

MEN det har varit en turbulent vecka minst sagt, min annars sprudlande, glittrande födelsedagsvecka har kantats av ganska mycket sorg, ångest och matthet av många olika anledningar i en salig mix. Cystan som sprack i mig och skapar smärta och blod, truamaterapin som är kämpig att säga vidriga saker högt (i extremt trygga miljöer dock tack och lov, så fantastiska kvinnor som är med mig på denna resan!!), covid19 situationen som äter upp kramar och närhet och umgänge och resor till familjen i SMåland osv osv osv. Och sen hela Paula-grejen som toppade upp allt och gjort mig helt vansinne – men mer om det på instagram för jag orkar inte ens ta i allt det där här. Och en massa VABB och inställt jobb på det såklart.

 

Så det var lite rörigt med känslorna men i lördags fyllde jag iaf år och en sak jag hade önskat mig var tiden att få baka en mumsig naked prinsesstårta så i fredags bakade jag och Charles bottnarna och i lördags gjorde jag vaniljkräm på riktigt och bjöd hela familjen på denna lilla rosa sak. Smarr!

 

 

Som alltid – skulle haft ännu mer grädde, haha. Och helt ärligt, jag tycker köpta bottnar är nästan ännu godare, får man säga så? Men det var väldigt mysigt att baka dem med Charles i fredags när August sov eftersom vi hamnade i vabblandet och han älskar sockerskakssmet och frågade spontant om vi skulle baka.

 

Hur som helst, jag väcktes på lördagsmorgonen av sång och ballonger och tre pyjamaskillar som gav mig en ljuvlig liten frukostbricka på sängen och en blomsterprenumeration i ett helt år!!! Helt galen present ju, varje fredag kommer jag få hem en färsk bukett från en lokal florist och det kommer kännas så sinnessjukt lyxigt varje gång. Sen fick jag teckningar och en mon amieburk också och framförallt en skål med lösvispad grädde, en skål med svenska jordgubbar och lite apelsinchoklad – det är det bästa jag vet. Att doppa jordgubbar och apelsinchoklad i lösvispad grädde och det är så busigt så det gör jag bara en gång om året – på min födelsedagsmorgon. SMARR.

Sen fick jag åka till min frisör och klippa och färga håret och hon hade ordnat med ballonger och bubbel och så kom Nea förbi med blommor och en helt galet god smörlängd till fika. Lyxen lyx – och hemma så bjöd jag på kaffe när syrran med familj dök upp strax efter lunch och en lekte vi loss med barnen hela eftermiddagen.

Bäst var såklart danspartyt. Alltid. Och på kvällen kom mamma och pappa också förbi och var med på danspartyt och tårtan en sväng. SÅ ljuvligt att få känna att allt var lite normalt för en stund. Och få min absoluta favoritmacka lagad och serverad av min svåger – han gör en macka med ryggbiff som är så god så jag smäller av. Och igår svängde han ihop en sparrispasta jag svimmade av. Älskar hans matlagning så det är så himla lyxigt när han står i mitt kök.

 

 

Och älskar alla gulliga barn även om det kan bli intensivt och högljutt till tusne och lite till, haha. Här fick de ha lite filmkväll när vi skulle äta i lördags. Gullisarna.

 

 

 

 

Så – det blev en riktigt fin födelsedag med paus från allt som snurrat i min skalle och jag uppskattade tiden med familjen så enormt. Och idag, denna måndagen när jag vaknar som 34 år och lite mera hel om än arg så känner jag att det är häftigt att börja hitta min inre röst och ryt. Att RYTA ifrån är skönt. Jag kunde inte det när jag var ung men nu håller jag på att lära mig och det blir kanske lite väl högt ibland men så får det vara.

 

Ha en fin måndag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Grattis i efterskott!!! Jag får allt som oftast energi av att titta in här, oavsett om det är ”lättare” eller tyngre ämnen, tack! Sedan är det skönt att allt inte är så tillrättalagt som den fina take away muggen på dagen din😊

  2. L

    Stort grattis i efterskott!
    Låter som en riktigt härlig födelsedag 🙂

    Tack för en härlig & inspirerande blogg, ser alltid fram emot att gå in & läsa här 🙂