Skräphjältarna – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Skräphjältarna

Hur har ni det ute i stugorna?

Vi har faktiskt haft ännu en riktigt mysig dag här hemma, trots allt… Idag var nog alla lite trötta egentligen men vi ryckte upp oss och har strukturerat upp en riktigt bra dag  – bäst idag var när jag och Charles skulle söva August i vagnen och vi gick på skräpjakt i naturen….

 

 

Vi promenerade i över en timme och Charles var SÅ engagerad, ett riktigt bra tips att göra… Han promenerade och nynnade på olika sånger och tjoade “SKRÄÄÄP I NATUREN” så fort vi såg något… Vi fyllde en hel påse med plast, burkar och fimpar och sen gick vi till ett ställe här vid oss för att se hur mycket vi räddat naturen ifrån. Jag tänkte först jobba när August sov men är SÅ glad att jag istället hade denna timmen med Charles för det var så himla mysigt. Och viktigt – att se hur annorlunda det är när man är en närvarande förälder PÅ RIKITGT. Jag tycker jag är gaanska närvarande förälder normalt sett men gör gärna många andra projekt parallellt som att jobba, fixa hemma eller i trädgården eller något annat “effektivt”.

 

De senaste dagarna med barnen när jag varit såå fokuserad har varit helt annorlunda. De har inte gnällt i närheten så mycket som de brukar, knappt alls. Jag minns INTE när Charles promenerade en timme utan att få ont i benen eller bryta ihop över något senast.

 

 

Vi är ute mycket mer – JAG är ute mycket mer nu… Som så många har varit inne på och även jag så undrar man ju nästan om det är moder jord som kastat ut Corona för att stabilisera världen i slutändan. Få allt att stanna upp. Utsläppen av flyg, onödiga pendlingar till jobb och möten, folk äter faktiskt upp vad de har i kyl och frys och kastar inte mat hur som helst – för man är fast hemma och måste. Så mycket tankar om det här….

 

 

Så ni denna som cirkulerar nu, kloka ord. Det är svårt att tänka om man har någon äldre som är drabbad i sin närhet men om man försöker tänka detta perspektivet och ta till vara på denna tiden vi har nu. Denna pausen. Och vi hjälps åt, gör vad vi kan och försöker vara lite stilla. Njuter samtidigt av att vara med familjen. Börjar tänka nytt och annorlunda….

 

 

Var rädda om er <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.