Johanna Kajson

Playdejt utan föräldrar

Ja på tal om obalans och balans så började jag flytta runt lite grejor här hemma och har inte trivts riktigt sen dess… Det tar ju tid för mig att vänja mig in i ett rum när vi förändrar det och jag har inte riktigt trivts sen i höstas när den gula soffan flyttade in. Gillar soffan men hela det hörnet blev liksom gult och brunt och det är inte alls mina färger – soffan fick vi ju och vår blå var ganska gammal och nersutten så vi körde på den men nu känner jag att jag nog verkligen hellre hade haft en annan om jag hade gjort lite mer aktivt val…

 

 

Allt ser ju dessutom grådassigt ut med detta februariväder vi har… Alltid grått och regnigt, haha.

Idag åkte sista julstjärnan/snöflingan ner iaf. Kändes som det var dags men den har bringat mig lite ljus och mys dessa sista månaderna också så jag är glad att de inte åkte ner med resten av julen. Så idag däremot ska jag köpa rosa tulpaner och känna lite vååår i hemmet… Och så måste jag ju köpa en semla för tusan – det är ju fettisdagen!! Hade allra helst ätit en hembakad med mamma dock men det får bli nästa år, när de bor några kvarter bort bara  – hurra!

 

 

Kolla vilken liten hjälpreda jag hade i köket igår när jag lagade barnens middag… När jag hämtade barnen och stod vid bilen och hade satt in dem så kom Charles jämnåriga kompis Rio spontant och frågade om hon fick följa med hem och leka och jag kände att både hon och C verkade vara pigga och i gott mooood liksom så jag stämde av med hennes mamma och sa ja. ÄLSKAR när det är sådär spontant så man kan ha checkat av så det är en ”bra” dag för både barnen och mamman att ha playdejt. Det är första gången hon var här hemma och lekte och hon var så cool som hängde med utan sin mamma dessutom. Bara så där (nu har vi ju hängt i grupp en massa och tagit sällskap hem efter förskolan och så men hon har aldrig varit här hemma och lekt ens MED sina föräldrar. Så hon var cool tyckte jag som bara hakade på!)

 

 

Så jag och August fixade måndagsmiddag medan de stora barnen lekte både uppe på rummet och nere och sen åt vi middag och det var SÅ mysigt att sitta och höra om alla deras tankar och snack och August lyssnade och tittade storögt och skrattade sååå åt Rios skämt. Han ville såklart vara med och leka hela tiden men jag försökte hålla undan lite så de stora fick leka själva, efter maten spelade de påhittat fia med knuff och sen körde vi dansparty. Succé! En riktigt härlig spontan-måndag helt klart.

 

 

Och vid 18 knackade det på dörren och hennes pappa hämtade upp henne – vi har ju en liten grej att vi vuxna tycker det är sååå trevligt att umgås så därför blir det lätt att man inte har haft stora barnen på playdejt så här utan deras föräldrar men detta är ju verkligen en win-win får jag säga. Jag hade en lättare måndag för att C hade så kul och de skötte sig själva och de fick hem en glad och mätt storasyster och fick tid för bara dem små. Så vi borde nog göra lite så här oftare – precis hur kul som helst ju.

 

Nu – mentorsamtal med en elev i Great Weddings Academy.

 

GLAD FETTISDAG!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Låter som en helt underbar dag! :). Kul med playdate. Jag vågar inte skicka iväg min dotter helt själv än, men tror hon skulle sköta sig bättre utan mig faktiskt. 😅